Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülő(k) eltartásáról mit...

Szülő(k) eltartásáról mit gondoltok?

Figyelt kérdés
24 vagyok én tartom el anyámat és az öcsémet (6 éves), de megterhelőnek érzem, de eszemágában sincs hagyni őket....viszont ma ideges voltam, ez miatt veszekedtünk kicsit anyámmal, mire azt mondtam neki, hogy többet nem adok nekik pénzt semmit és el is tettem a pénzemet. Viszont érzem a verbális fenyegetést a részéről és az öcsémnek mondogatta, hogy el költözik albérletbe (persze nincs rá pénze nem tudja meglépni) és öcsém ideges lett aztán sírt miatta, hogy ő nem akar el menni stb....Eléggé labilis vagyok így elég rosszul esett, de komolyan nem tervezem hagyni őket, továbbra is támogatom anyagilag, csak adott pillanatban ideges voltam és felgyülemlett bennem.
2020. nov. 27. 19:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te dolgod eltartani se őt se az öcsédet. Tehát a semmire vállalta a gyereket? Segíthetsz, támogathatod anyagilag ha annyira jól keresel, de az ő élete, az ő megélhetése soha nem lesz a te felelősséged.
2020. nov. 28. 02:45
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Anyád még 10 év múlva is el fogja tartatni magát. A tesodnak van apja, gyerektartas? Meddig szeretnéd ezt a felelősséget cipelni a hatadon? Nem szeretnel barátnőt, akivel közös lakasotok saját eletetek van?
2020. nov. 28. 10:14
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Ettol a helyzettol mar az is jobb lenne,ha az ocsedet magadhoz venned,es felnevelned mint barmelyik egyedulallo szulo.Lehetne mellette sajat eleted,sajat csaladod is.Anyad meg keressen masik gazdatestet,vagy alljon ki a sarokra.
2020. nov. 28. 11:44
 24/27 kovpet ***** válasza:
100%

"Ezen a szitun amúgy is mit kéne meg oldani? Hagyjam őket éhen halni?"

Jelentsd be, hogy még 3 hónapig fogod ezt tűrni, utána nem adsz többé pénzt és a gyámhatósághoz fordulsz, mert az ingyenélő anyád miatt veszélyben a gyerek fejlődése és létbiztonsága.

Nem érdekel, hogy nem vársz minősítést, elképesztő (nekem akkor durrant el az agyam), hogy anyád MER szólni neked, ha magadra is költesz a saját magad által megkeresett pénzből.... ez olyan pofátlan, hogy vérlázító.

És nem azért fogalmazunk itt többen is erősen, hogy bárkit bántsunk. Nyíljon fel a szemed, hogy NEM a te dolgod a testvéredről a gondoskodás, sem anyádról. Sőt. Rossz anyádnak, ha mindent te állsz. Így ő nem fog dolgozni és 10 év múlva, ha te belebetegszel ebbe az egész helyzetbe, akkor majd muszáj lesz, de ki adna munkát egy olyannak, akinek évtizedes kihagyása van a munkában? Én nem, az biztos.

2020. nov. 28. 11:59
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Mártír!

Neked így sose lesz családod mivel senki nem fogja azt eltűrni, hogy nem tudjuk a közös jövőnket elkezdeni, mert te pénzeled anyád, és nevelteted az öcséd. SENKI!!!Sőt mielőtt tévedésbe esnél h " jajj de van aki ezt megérti etc etc..." Hát nincs! Egy darabig talán,de utána anyád ugatni fog, mert többet költesz magadra és a párodra, kevesebbet adsz neki, mert urambocsá takarékoskodtok. A pár jelölt ezt megfogja unni és elhagy.

Másrészt oké tartsd el,te dolgod de!!! Biztosítáaod van-e?? Nincs, hát gondoltam. Mi van ha eltörik a lábad, munkahelyi baleset ( oké 100%) bármi betegség ami miatt huzamosabb ideig nem tudsz dolgozni + a rehab idő??? Miből pótolod a kiesett jövedelmet? Szegény tesót fogjátok elküldeni dolgozni? Elcsesznétek a jövőjét? Ne tudjon tanulni, ne legyen egy épp szakma ójbá diploma a kezében? Csak azért mert TE EGY ÖKÖR VAGY? Tudod miért téged hibáztatlak? Azért mert " oké" hogy anyád nem akar dolgozni... Egye fene ... Ő baja de! A tesót igenis segíteni kell ha már én nem tudtam tanulni anyám végett... NEM CSESZEM EL MÁS ÉLETÉT!

Tesó úgy fog onnan elviharzani, mint annak a rendje! Leterhelitek lelkileg, buta lesz mint a föld!

Utolsóként anyádnak nyugdíja se lesz ergo haláláig kell egy malacpersely mellé ez pediglen TE leszel! Másrészt ha a TBt sem fizeTED neki akkor még orvos se fog ránézni ergo nyűjtitek a tb tartozást is mellé.

Ezeket is észre kéne, hogy vedd!!!

Oké szered anyád támogasd de mindennap van egy határa. Anyád téged miben támogatott? Az hogy gyerekként dolgoznod kellett mert ő lusta volt? Wooow év anyja bögrét neki karira!!!

2020. nov. 28. 12:15
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Az kell megértened, hogy ez csak jelenleg megoldás. A jövőre nézve bele fogsz bukni. Ez olyan, mint a drogfüggőség. Amíg a droghasználót eltartják, kihúzzák rendszeresen a bajból, mindig van hova mennie, SOHA NEM FOG LESZOKNI. Halál a vége, hacsak nem megunja a családja, és kirakja.

Mint a te anyád, soha nem fog elmenni dolgozni, míg te eltartod. És ez nem jó példa az öcséd előtt, hosszú távon ez a legrosszabb megoldás, amit tehetsz.

Egy életed van! Ha holnap jön a kaszás, mire fogsz előtted leperegni, mint "életed filmje"?

2020. nov. 28. 20:02
 27/27 anonim válasza:
100%

Szia, 21 éves vagyok. Édesapám illetve anyám elvesztették a családi házunkat jelzáloghitel miatt, ezzel egyidőben mentálisan-fikailag mindketten leépültek, apám infarktust kapott, anyám a ház elvesztése miatt munkanélküli lett. Ott kellet hagynom az iskolát, a tanulmányaimat és elkezdtem dolgozni, 14 nehéz hónapig eltartottam mindkettőjüket és megbeszéltem velük hogy a jelenlegi helyzetünk hosszú távon kivitelezhetetlen, ha szeretnek engem akkor az életemet segítsék és ne teherként tekintsék rájuk és én is segítem az ővékét, kerestünk (közösen) újra életcélokat ami motíválta őket arra hogy dolgozzanak. Nekünk ez a cél az volt hogy összerakjunk hitel nélkül 2 év alatt egy családi házra, amit hónapról hónapra felújítank majd. Ez sikerült is, apám megváltozott munkaképességűként vállalt könnyű fizikai munkát anya pedig egy rendes 8órás munkát, szerencsére nekem végig jól fizető munkahelyre sikerült bekerülnöm akik támogatták a továbbtanulásom is.

Szerintem mérlegelned kell, el kell beszélned anyukáddal és muszáj hogy választ adjon. Számítasz neki annyit hogy segíti a te életedet annyival hogy elmegy dolgozni vagy pedig ha nem akkor belegondolt a te jövőképedbe egy picit is? Amennyiben úgy érzed közömbös írántad vagy nem érdekli amit mondasz, életed egyik legnehezebb dolga de a legjobb döntése lenne ha saját útadra kelnél és E/1be magad céljaival törödnél. Sok sikert kívánok és boldog életet.

2020. dec. 12. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!