Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám utál, mert nem vagyok...

Anyám utál, mert nem vagyok jó tanuló. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A tanulás egyáltalán nem érdekel, mindenből 2-es, 3-as vagyok. Nem tudom, mit szeretnék az élettől. Nincsenek céljaim. Viszont mikor anyukám olyat mondd, hogy takarodjak el a háztól, meg, hogy nem érdemlek meg semmit, akkor nagyon szomorú leszek. Hogyan kezeljem meg a helyzetet?
2020. nov. 21. 12:59
1 2 3
 21/27 Forgehunter válasza:
96%
Én egyetértek a 18-as válaszolóval, azonban annyit szeretnék azért hozzátenni, hogy a mai világban könnyen megtalálja bárki a saját pénzszerzési módszerét. Itt ül mindenki a telefonja, számítógépje, vagy egyéb internetes eszköze előtt, amikkel a lehetőségeinknek csak a csillagos ég szab határt. Ha valaki lusta tanulni legalább itt ne legyen lusta csinálni valamit, kezdjen el videókat legyártani, streamelni, vagy akár saját online áruházakat készíteni. És azt is tegyük hozzá, hogy egy gazdag és egy jól kereső ember között is van különbség! Nem mindegy, hogy havi fél milliót keresünk, mint ahogy írtad, de kereshetünk jóval többet is, persze ezt már bizonytalanabb utakon(részvényekkel, egyéb befektetésekkel).
2020. nov. 21. 16:05
 22/27 anonim ***** válasza:
86%
Anyukádnak igaza van, nemtudom, mit képzelsz kérdező!
2020. nov. 21. 16:47
 23/27 anonim ***** válasza:
71%

Teljesen igaza van. Magadtól veszed el a lehetőséget. De ha más nem motivál akkor legyen a papír a motiváció. Ha van bizonyítványod mehetsz szakmát tanulni és mehetsz érettségizni.

Ha van érettségid tanulhatsz olyan amit szeretnél (pl. Orvosi egyetem), illetve rengeteg OKJ-ra is kell az érettségi.

Ha pedig van diplomád (és persze piacképes) akkor a lehetőségek végtelenek.

2020. nov. 21. 16:59
 24/27 anonim ***** válasza:
47%
Ne a tanuláson rugózzatok, hanem azon, hogy a kérdezőt semmi sem érdekli az életben, és célja sincs, egy kongó, üres tök van a személyisége helyén. Pszichiáterhez kéne járnia, hogy terápiával, sok beszélgetéssel valahogy megkeressék benne az embert, mert most csak egy kócbaba szegény.
2020. nov. 21. 17:00
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy, ha csaj vagy kérdező írj! ;)
2020. nov. 21. 17:06
 26/27 anonim ***** válasza:
89%
Tudom hogy sokadik vagyok a sorban de gondoltam megosztom a gondolatomat erről a témáról hátha találsz benne valamit ami segít. Én is rossz tanuló voltam általánosban és középiskolában. A tanárok többsége hülye volt, unalmasan tanított, sok házit adott fel, az "okosabb" tanulókat helyezte előtérbe. Az osztálytársaim nagy része meg mindenkit strébernek tituláltak aki szeretett volna többet tudni az adott tantárgyról, témáról. És így eldöntöttem hogy én nem tanulok. Csak annyit amivel éppen megugrom a lécet vagy nem kell sokat külön beleölnöm. De tudod mit, szarul tettem hogy hallgattam arra a sok birkára akkor. Most sokkal előrébb tarthatnék az életben ha akkor tanultam volna. Tanulni az egyetemen szerettem meg megint. De ahhoz hogy oda felvegyenek vért kellett pisálnom ahhoz hogy utólag megtanuljam az alap dolgokat. Te neked most még nem késő. Csak annyit kell tenned hogy a saját tempódban otthon átnézed a dolgokat. A házifeladatokat megy hagyd a francba. Csak azokat a feladatokat old meg amiket motiváltnak érzel hogy megold. A jegyek miatt meg ne aggódj. Úgy is csak az utolsó 2 év számít a felvételinél
2020. nov. 22. 15:50
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

18-as vagyok

Tudom, hogy igazából bármit is írunk, akkor is így fogsz érezni és ezt valahol meg is értem. Mint mondtam, tizenéves koromban én is azt gondoltam, hogy majd alakul és abban is biztos voltam, hogy nem fog felkopni az állam. Nem is kopott fel ezidáig (most 30 vagyok), de nem hazudok, van egy pár kortársam akit irigylek. Azokra akikre pár éve azt mondtam, hogy úristen de hülye, tudod ki ülne iskolapadban 25 évesen, most egy meleg irodában ücsörögnek, totál elégedettek és céges A6-os Audikkal furikáznak ingyen. Tényleg nem a havi fizetésről beszélek most, azt így vagy úgy összehozza az ember. Hanem a körülményekről és azok nagyon nem mindegy hogy milyenek. Szakmunkám van, nem szégyellem, nincs vele semmi problémám. De nem tagadom, szívesebben ülnék egy fűtött irodában holnap, mint a 3 fokban aknákba lemászni, árkokban csövet fektetni, vagy épp fűtetlen helyiségben radiátorokat feltenni közel 0 fokban... Ezek a nem mindegy dolgok, amikre amúgy te magad is rájössz majd előbb-utóbb. A szüleid jót akarnak, ahogy az enyémek is azt akartak csak hát makacs voltam :) A munka nem szégyen, legyen az bármi, de biztos lehetsz benne hogy eljön majd a pillanat a te életedben is, amikor azt mondod, bár én is tanultam volna, lettek volna céljaim. Az ember azt gondolja hogy okos, pláne tizenévesen, közben meg egyáltalán nem. Nehéz megtalálni a motivációt, ha semmi sem érdekel, viszont olyan meg nincs. Mindenkit érdekel valaki, még tizenévesen is. De az is igaz, hogy ez a legnehezebb dolog, eldönteni tizenévesen hogy mi az ami igazán érdekel. Nem írtad a korod, de 1 dolgot tudok ajánlani. Végezd el az általános iskolát full gázon (ha még nincs meg), csináld meg az érettségit full gázon és utána még mindig dönthetsz úgy, hogy téged semmi nem érdekel és nem csinálsz semmit (majd fogsz amúgy). De ha ez megvan, utána még léphetsz felfelé. Ha ezt kihagyod vagy gyatrán viszed végig, utána sincs minden veszve, de 2x annyi energia lesz újjáépíteni a dolgokat ha esetleg rátalálsz a vágyaidra. Ráadásul nem csak energia, hanem idő is. Bármennyire is hihetetlen, csak 1x lesz az ember 16 meg 18 éves :) A tanulás egy hosszan megtérülő befektetés, ami nem ad instant örömöt. És bár elcsépelt dolog, hogy magadért tanulj, idővel tényleg rájössz, hogy magadért teszed. Sose feledd, ha jó lesz neked lesz jó, ha viszont rossz lesz, neked lesz rossz. Ne osztálytársakkal, ne szomszédokkal, barátokkal, barátnőkkel foglalkozz. Csak saját magaddal. Ne te irigyeld őket 10 év múlva, hanem ők irigyeljenek téged. Nem, nem a fizetésed miatt, hanem a körülmények miatt.

2020. nov. 22. 21:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!