Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Férfiak mi kellett ahhoz hogy...

Férfiak mi kellett ahhoz hogy önállóan "elszakadjatok" a szülőktől?

Figyelt kérdés
Gondolok kissé vagy közepesen mérgező szülőkre vagy teljesen átlagos nem ártó szülőkre.Komoly kapcsolat milyen hatással volt ezekre?Mitől érezted azt hogy muszáj "menned" mert te sem leszel fiatalabb?

2020. nov. 16. 22:35
1 2 3 4
 11/34 anonymousreview60 ***** válasza:
93%

1. Kell az elhatározás, hogy ki akar lépni. Ezt ki kell, hogy mondja egy bizalmasnak. Ne add a szájába, de tereldd affelé a beszélgetést, hogy ha akarja kimondja. Neki kell kimondania! Ha veled nem tud erről beszélni, akkor menjen terápiára titokban, ha úgy kell. Te ebben falazz neki, hogy edzésen vagytok stb.!

2. Utána bátorságot kell gyűjteni, ehhez kell a barát/terápia, önbizalomerősítő tevékenységek.

3. Utána a fizetését külön számlára utaltatja, és csak a jogos hányadot (rezsi+kaja harmada) adja le. Ez nem vita tárgya. Ha ezt nem lépi meg, akkor nincs alapja a továbblépésnek.

4. Teljesen önálló életet kell kialakítani: el kell költözni. A bemutatott rokonod otthon nem fog tudni önállósulni, mert nagy lesz a nyomás, az érzelmi zsarolás. Ez a mérgező szülő vagy piacképtelenné teszi a lányát, és 35-45-nél rinyálni fog, hogy mikorl lesz unoka, vagy a rokonod egy olyan pasit választ, akinek a csicskája lesz. Mindenképpen szenvedni fog a rokonod emiatt, ha nem változtat, mert a szőke herceg lehetséges, de nagyon valószínűtlen. Én ki akartam rántani egy csajt ugyanekkor (de nem ilyen) sz@rból, de ha ő nem akarja eléggé, akkor az nem megy.

2020. nov. 17. 08:24
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Semmi különösre nem volt szükség. Elkezdtem dolgozni, lett önálló keresetem és költöztem, először albiba, utána lett párom, vele költöztünk össze, és később közösen vettünk lakást. De suli alatt is elég önálló voltam már, dolgoztam szünetekben, nyári szünetben elmentem külföldre is dolgozni, kicsit világot látni, nyelvet gyakorolni.
2020. nov. 17. 08:27
 13/34 anonymousreview60 ***** válasza:
77%

Lesznek olyanok, akik arról pampognak majd, hogy 18 elmúlt felnőtt. Ez nem igaz. Akkor nagykorú, mert a felnőttség egy érzelmi-értelmi érettségi állapot, aminek csak kis része a fizetés beosztása és a számlafizetés.

Sajnos a - sokszor - "szülők" hangsorral jelölt humanoid férgek nem hagynak és segítenek belenőni sok leendő embert ebbe az állapotba, és ezen embereket őszintén sajnálom, mert ők pont annyira nem értik a helyzetüket 28, 35, 47 évesen, mint a matekkettes a másodfokú egyenlet megoldóképletét - vagy én 14-20 évesen a csajozást - és erről nem ő tehet. Persze megtanulhatja, de hol, kitől? Addigra már nem "az iskolában" van, ideje, útmutatása kevesebb, tanár sehol. Sajnos ezen emberek kevés segítséget kapnak, mert a többség elintézi őket egy vállrándítással és hogy "Felnőtt vagy, oldd meg!", meg "Ezt tudni kell." Ilyenkor ezeknek a vállrángatóknak szeretném egyenként kiverni a fogait.

2020. nov. 17. 08:27
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy költöztem el, hogy csak pár nappal előtte szóltam, hogy ne legyen idő a hisztire. Egyébként csak anyukám nyomta az érzelmi zsarolást. Rossz volt, mert elmondott mindennek, hogy milyen rossz gyerek vagyok, stb. De aztán megkönnyebbültem és jó döntés volt.
2020. nov. 17. 08:29
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak egy jó állás kellett. Segítettek költözni is mert albérlet csak az utolsó pillanatban találtam.
2020. nov. 17. 12:27
 16/34 A kérdező kommentje:

Ezt nem hiszem el......

Leírtam 3 alkalommal hogy: MÁR ÉVEK ÓTA KÜLÖN ÉL :D ne arról írjatok hogy költözzön el.... Hanem a költözés után?? Nézem mondom ilyen nincs leírtam hogy régóta nem a szülőkkel él erre jön X komment "hogy költöztem el" címmel. Szülők kezelése ezután?

2020. nov. 17. 12:43
 17/34 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

"Leírtam 3 alkalommal" nem rémlik, ellenben #3, #5 annyira hosszú és másról szól, hogy az érintett férfirokont elfelejtettük. Rosszul kommunikáltál.

Ha külön és és a fizetését saját maga kezeli, akkor golyókkat kell növesztenie, és ellenállni a szülői zsarolásnak. Ki kell jelentenie, hogy ő nem akkor megy szerelni, bútort pakolni, stb., amikor anyuciéknak jó, hanem amikor neki és nekik együttesen jó (többnyire).

2020. nov. 17. 13:06
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

"Férfiak mi kellett ahhoz hogy önállóan "elszakadjatok" a szülőktől?

Figyelt kérdés

Gondolok kissé vagy közepesen mérgező szülőkre vagy teljesen átlagos nem ártó szülőkre.Komoly kapcsolat milyen hatással volt ezekre?Mitől érezted azt hogy muszáj "menned" mert te sem leszel fiatalabb?"

Se a kérdésben, se a magyarázatban nincs benne, amit írtál a 16-ban.

2020. nov. 17. 13:15
 19/34 A kérdező kommentje:

Bocstényleg elkanyarodott a téma az én bántalmazott (nem testileg) rokonomra.De nem azt akartam kérdezni hogy költözzön el valaki hanem utána hogy "harcolja ki" a szülők ellen saját önállóságát.

Az említett rokonomon nem islehet segíteni szerinte az a normális hogy az anyja elveszi a fizetését nem engedi hogy saját pénze legyen elköltözzön és néha elveszi a telefonját mikor hazaér. Mondván amiatt van csak nála ha az anyja hívja elérje..

2020. nov. 17. 15:05
 20/34 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

"Mondván amiatt van csak nála ha az anyja hívja elérje." Én tiszta szívemből kívánom, hogy csapja el ezt az anyát valami a zebrán, mert 1. senkinek nem kívánom azt a borzalmat, amit ez a rokonod, harmincas nő (nő?!, lány!) fog érezni, amikor az anyja tisztes kor után jobblétre szenderül, és ő ráébred, hogy sosem volt és most már minek neki az élet, 2. ez az vérszívó magától nem fog megváltozni.

Amíg az a humanoid féreg él, az a szerencsétlen nem fog tudni felnőni.

2020. nov. 17. 15:53
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!