Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem tudja ezt...

Anyám miért nem tudja ezt tiszteletben tartani?

Figyelt kérdés

Szóval 33 vagyok, még a 2-ik hullám előtt hazaköltöztem albérletből, mert amúgy sincs senkim jelenleg, feleslegesnek láttam fizetni az albérletet ha úgyis csak otthon vagyok, és a család legalább együtt van. Amint lecseng, költözök vissza bármi lesz, a következők miatt is.

Régen is ilyen volt anyám, nem változott, de csak most kezdett el a dolog valamiért idegesíteni: beront a szobámba ezért azért, rámnyitja az ablakot kérdés nélkül, utasítgat, hogy vegyem fel ezt meg azt, tegyek rendet. Kértem, hogy legalább kopogjon: nem, mert mit képzelek én, ez az ő lakásuk. Én tudnám mindennek a rendjét (7 éve önállóan éltem Budapesten), de szeretném a saját tempómban megoldani ezeket. Ha felvetem, hogy megcsinálom én a dolgokat, gúnyolódik hogy persze, hogyan is tudnám ezeket.

Járok edzeni, mondtam, hogy nem kell külön főznie, de tartsa tiszteletben, hogy én külön fogok magamnak (csirke, hal stb.), természetesen be is vásárolok. Hosszas üvöltözés, összeveszés után eljutottunk oda, hogy főz rám külön, mert szerinte és befüstösítek (7 évig szintén magamra főztem).

Nem hiszem, hogy le fogom tudni szoktatni erről, de mi ennek a mozgatórugója? Miért nem lehet ennyire tiszteletben tartani valaki privátszfáráját? Persze amikor mondom, hogy legkésőbb márcuistól megyek vissza Budapestre, akkor sírás van, hogy ő szeretné, hogy maradjak.

2020. nov. 14. 16:16
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Azért inkább vagyok pénzesen otthon, mint csóróként albérletben :D.
2020. nov. 14. 20:12
 22/41 anonim ***** válasza:
90%

"lassan 70 év körül vannak most már nekem kell gondoskodnom róluk.Azért azt soha ne feledjétek hogy az édesanyát nem pótolja a világon semmi."

ezért, a szép, emberi #10-ért mégis érdemes volt megnyitni ezt a tahó kérdezős álkérdést

2020. nov. 14. 20:27
 23/41 Savlekotő ***** válasza:
92%
Akkor meg ne pattogj hogy fogyatékosan kezel Anyuci. Ingyen lakni jó,de ne is legyen útba ne is lásd otthon,tűnjön el ne pofázzon bele a dolgodba.. Mai érdek generáció..
2020. nov. 14. 20:29
 24/41 A kérdező kommentje:
22: ami igaz is, sőt, az enyéim is majdnem 70 évesek. Késői gyerek vagyok. Jó érzés tudom hinni abban, hogy minden anya csupa szív, csak ha hallottál már az érzelmi zsarolós, uleuralni vágyó személyiségtípusról, akkor lehet fogalmad arról, hogy nem mindenkinek ugyanazt dobja az élet. Csak ehhez ki kéne ugye tudni lépni a véleménybuborékból.
2020. nov. 14. 20:32
 25/41 anonim ***** válasza:
79%
és még pénzesebb leszel, ha ingyér' lakhatsz az anyádéknál, ugye?
2020. nov. 14. 20:34
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
21# te mondtad h kb 10 milkad van, annyiba nem kerül az alberlet.
2020. nov. 14. 21:14
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
"ha hallottál már az érzelmi zsarolós, leuralni vágyó személyiségtípusról" - szerintem lefekvés előtt nézz tükörbe
2020. nov. 14. 21:36
 28/41 anonim ***** válasza:
100%
Szóval majd 70 évesen ők idomuljanak hozzad. Értem. En tuti nem fogadtalak volna be. Foleg hogy ekkora arcod van. Most meg játszod itt a fejed. Lehet hogy ők sem piskóták de olyan mintha csakazert is odamentel volna idegelni oket.
2020. nov. 14. 21:38
 29/41 anonim ***** válasza:
100%
Az igazság hajt es szerintem nem igazságos hogy tudod milyenek a szüleid es odaköltözöl a kényelem miatt majd osztod őket vagyis anyádat hogy milyen. Ő már ilyen marad és kész. Abban viszont igaza van hogy az ő lakásuk. Ilyenkor mar főleg mindenkinek megvan a maga rutinja es ebbe most belerondítottál. Egyáltalán csoda hogy van helyed, nem kötelessége egy szülőnek sem egy szobát fenntartani csak azért hátha a gyerek beesik még 40evesen is. De te nem fogod fel hanem büszkélkedsz az x miliodra mikozben annyira életképtelen vagy hogy fel sem fogod miert idegesek rád. Szóval engem nem izgat hogy kit csapsz le, teny ettol nem lettel szimpatikus. Egyszeruen szerintem a felnőtt emberek megoldják hogy ne kerüljenek vissza a szülőkhöz gyereksorba, főleg ha nem is feltetlen szükséges. De úgyis hiába írunk , még te vagy kiakadva.
2020. nov. 14. 22:18
 30/41 Savlekotő ***** válasza:
100%
Ha fele annyi energiát fektetnél mit amit itt pattogással képzeletbeli megcsapkodással töltesz,abba tennéd,hogy tán anyáddal kommunikálnál vagy keresnél albit ahol élni hagynak,és nem önzö p cs lennél előrébb lennél..
2020. nov. 14. 22:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!