Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért nem tudja ezt...

Anyám miért nem tudja ezt tiszteletben tartani?

Figyelt kérdés

Szóval 33 vagyok, még a 2-ik hullám előtt hazaköltöztem albérletből, mert amúgy sincs senkim jelenleg, feleslegesnek láttam fizetni az albérletet ha úgyis csak otthon vagyok, és a család legalább együtt van. Amint lecseng, költözök vissza bármi lesz, a következők miatt is.

Régen is ilyen volt anyám, nem változott, de csak most kezdett el a dolog valamiért idegesíteni: beront a szobámba ezért azért, rámnyitja az ablakot kérdés nélkül, utasítgat, hogy vegyem fel ezt meg azt, tegyek rendet. Kértem, hogy legalább kopogjon: nem, mert mit képzelek én, ez az ő lakásuk. Én tudnám mindennek a rendjét (7 éve önállóan éltem Budapesten), de szeretném a saját tempómban megoldani ezeket. Ha felvetem, hogy megcsinálom én a dolgokat, gúnyolódik hogy persze, hogyan is tudnám ezeket.

Járok edzeni, mondtam, hogy nem kell külön főznie, de tartsa tiszteletben, hogy én külön fogok magamnak (csirke, hal stb.), természetesen be is vásárolok. Hosszas üvöltözés, összeveszés után eljutottunk oda, hogy főz rám külön, mert szerinte és befüstösítek (7 évig szintén magamra főztem).

Nem hiszem, hogy le fogom tudni szoktatni erről, de mi ennek a mozgatórugója? Miért nem lehet ennyire tiszteletben tartani valaki privátszfáráját? Persze amikor mondom, hogy legkésőbb márcuistól megyek vissza Budapestre, akkor sírás van, hogy ő szeretné, hogy maradjak.

2020. nov. 14. 16:16
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
81%
Uralkodás.
2020. nov. 14. 16:20
 2/41 anonim ***** válasza:
88%
anyukam ugyanez. amiota elkoltoztem nyaron, nyugtom van, es nem idegesit senki. nem fog valtozni sajnos 😞
2020. nov. 14. 16:21
 3/41 anonim ***** válasza:
89%
Regen is ilyen volt anyukad, ahogy irtad is, tehat nem nagyon fog megvaltozni. Vannak ennyire tulfelto es aggodos szulok, akiknek nehezebb megbaratkozni azzal a gondolattal, hogy a gyerek felnott. Ezzel sajnos nem lehet mit tenni, en haza se mentem volna, de az biztos, hogy a helyedben mar nezegetnem az albikat, nem varnek marciusig. Nekem nem er ennyit a sporolas, hogy 33 evesen ujra gyerekkent kezeljenek otthon.
2020. nov. 14. 16:28
 4/41 Savlekotő ***** válasza:
87%
Én sose értem ha ilyen szar otthon minek oda visszamenni,és újra csecsemősítve élni.. 33 évesen a vécére is engedélyt kell kérni akkor inkább maradok az albiban.. Nevetséges hogy úgy kezel mintha fogyatékkal élnél,miközben neki nincs semmi életcélja valószínű innen ez a mánia..
2020. nov. 14. 16:39
 5/41 anonim ***** válasza:
83%

Amit nem értek, hoyg MINEK mentél vissza anyádhoz, ha soha nem jöttek ki egymással!

Eleve ha valaki évekig önállóan él, az nagyon nehezen vagy egyáltalán nem tud visszaszokni a gyerekszerepbe, de ettöl függetlenül is soha nem jó dolog visszamenni a szülöhöz és újra gyerekké válni!

2020. nov. 14. 17:08
 6/41 A kérdező kommentje:
5: Nem emlékeztem már, hogy ez vár, de sajnos így lett. Amúgy ne okoskodjál mert megcsaplak.
2020. nov. 14. 17:10
 7/41 anonim ***** válasza:
89%
#6 kérdező, ha ennyire kemény vagy, hogy egyik válaszolót megcsapod, akkor anyád ellen miért nem tudsz így fellépni? Ja tudom, mert az egész kérdés egy szokásos "mi lenne ha ilyen történne, mit is írjak most ki kérdésnek, gondolkozz fantázia, ja tudom már ez jó lesz" kérdés aztán lehet provokálni egymást és nem unatkozni.
2020. nov. 14. 17:16
 8/41 Savlekotő ***** válasza:
88%
Ja az utolsó kommented alapján egyformák lehettek.
2020. nov. 14. 17:17
 9/41 anonim ***** válasza:
91%
Majdnem írtam, hogy gyere inkább, lakj a nappalimban, simán elég ha a rezsibe beszállsz, de maradok inkább a skacommal, engem ne csapkodjon senki.🙄👿😄
2020. nov. 14. 17:19
 10/41 anonim ***** válasza:
75%
5 Én itthon is külföldön is hosszú évekig önállóan éltem,most 41 évesen egy időre visszaköltöztem a szüleimhez,vannak apámnak és anyámnak is bogarai,de én így szeretem őket,számomra kifejezetten jó dolog újra gyerekké válni,jólesik édesanyám gondoskodása,és hogy lassan 70 év körül vannak mostmár nekem kell gondoskodnom róluk.Azért azt soha ne feledjétek hogy az édesanyát nem pótolja a világon semmi.
2020. nov. 14. 17:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!