Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet kezelni azt a...

Hogy lehet kezelni azt a szülőt, aki elvárja a gyerektől a drága ajándékokat?

Figyelt kérdés

Elég jól keresek és a vőlegényem is. Sajnos anyám világ életében anyagias volt, meg valamiért az a képzete, hogy akinek több pénze van, annak erkölcsi kötelessége osztogatni a szegényebbeknek.

Nekem van egy kiskorú testvérem, akivel nagyon jóban vagyunk, sosem megyek hozzájuk üres kézzel. Ünnepre megveszem neki, amit kér, továbbá néha adok neki zsebpénzt. Sajnos az lett ebből, hogy most már szabályosan elvárás lett, de nem az ő, hanem anyám részéről.

Azt lesi, milyen értékben viszek ajándékot, mennyi pénzt adok neki. Megmondja, mit vegyek neki. Ugyan nincsenek anyagi gondjaim, de túlzásnak érzem, hogy én pénzeljem a testvérem. Túlzásnak érzem, hogy születésnapra 15 forintos ajándékot kér (anyám). Testvérem megmondta, mit kér, megvettem neki, anyám még mondott egy dolgot, hogy mit vegyek. Ha húzom a számat, csak ennyit mond: "ugyan már, a táskád szíja többe kerül, mint ez a dolog".

Már nem is szeretek elmenni hozzájuk. Múltkor el akartam vinni a testvéremet étterembe, de anyám kikönyörögte, hogy hadd jöjjön el, útközben kihisztizte, hogy vásárolni menjünk és vetetett ruhákat a testvéremnek. Akkor vettem neki két pulóvert, de megfogadtam, ez volt az utolsó.

Hiába mondom anyámnak, hogy nincs ingatlanom, arra gyűjtök, nincs saját autóm, ezért el is megy a pénz megtakarításra. Legyint rá. Nem érdekli, szerinte én sokat keresek és adjak.

Hogy lehetne ezt kezelni? Mit mondjak neki, amit fel is fog?

2020. nov. 5. 17:20
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

*az undorító és gerinctelen

az álcázva rész után ez véletlen kimaradt

2021. jan. 6. 00:38
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyesek úgy írnak itt arról, hogy a kérdező kötelessége lenne adni, ha ő is vesz magának valamit, mintha a húgának az anyja lenne. Nem. Ez még mindig egy pofátlanul áttolt anyai kötelesség.
2021. jan. 6. 09:24
 33/41 A kérdező kommentje:

Már beszéltem vele (anyámmal), de egyszerűen nem érti meg... szerinte amíg én gyerek voltam, élt a papám és kaptam tőle ezt-azt, de meghalt és ezért tesóm nem kaphat tőle semmit. Ezért sajnálja, mindig mondja, hogy szegény gyereknek nincsenek rokonai, unokatesói, nagyszülei (csak mamánk él, de ő elég szegény) és hát jön azzal, hogy nekem milyen jól megy, adjak!

Most karácsonykor már nem kapott pénzt, csak ajándékot és ezért is kaptam beszólást.

2021. jan. 6. 12:59
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
A nagypapától egy csoki néhanapján a kisnyugdíjából nem ugyanaz, mint egy 15 ezres ajándék + zsebpénz is. Ez borzasztóan káros megállapítás.
2021. jan. 6. 13:10
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Szerintem az,hogy testvérednek veszel pár dolgot,mert szereted az jó,de ez amit anyukád művel veled az nem normális.Ne ő szabja meg a te pénztárcád limitjét.Nem érti meg gondolom ezt,de ha nem foglalkozol vele miket magyaráz akkor előbb vagy utóbb észre veheti magát(persze nem biztos,mert sok ilyen van).Tartsd a kapcsolatot testvéreddel amennyit csak tudod.Nehogymár anyátok miatt esetleg feszültség legyen köztetek.Ő nem követelőzik?
2021. jan. 6. 13:15
 36/41 A kérdező kommentje:

Testvérem nem követelőzik, ő elég rendes gyerek. Anyám a problémás. Most pl. felmondtam a munkahelyemen, mert már kikészültem teljesen és meg is mondtam egyben, hogy nem tudok adni, munkanélküli vagyok. Erre az volt anyám válasza, hogy nem baj, amint lesz megint munkád, majd adsz. Na, addig álljanak féllábon!

És hozzátenném, nem kérdezte meg, hogy nekem szükségem volna-e ilyen helyzetben segítségre. Nem fogadtam volna el, de jól esett volna a kérdés maga.

2021. jan. 6. 13:21
 37/41 A kérdező kommentje:
Egyébként papától anno kaptam laptopot, meg fizette a koleszomat is. Szóval nem csak egy csokit adott. De erről is az a véleményem, hogy a szüleim dolga lett volna elsősorban és nem a nagypapáé.
2021. jan. 6. 13:22
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

35/37-es vagyok

Igen,a szülők dolga megadni amit tudnak,de ha a nagyszülő is besegít az nem baj.Te arról nem tehetsz,hogy kaptál laptopot és egyebeket.Úristen anyukád nagyon el van tévedve.Nem is érdekli hogy te hogy oldod meg az életed.Ez csúnya dolog az ő részéről.Testvéred normális ezek szerint,az jó.Remélhetőleg nem hülyíti meg anyátok.Vele legyél jóban és anyádat ahogy csak lehet mellőzd,de persze csak finoman.A családon belüli dolgok a legnehezebbek.Én se engedném magam pumpolni,igazad van.Ne adj mindent amit csak a száján kiejt anyukád.Nem vagy ATM,hanem a gyereke vagy

2021. jan. 6. 13:29
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy a tesód ahhoz, hogy megbeszéld vele ezt a témát. Hogy a szeretet nem pénzbe kerül.. Anyuci meg puffogjon ahogy akar! Undorító ez az ingyenélő, lehúzó hozzáállás. Ő persze nem vesz semmit, neked se segít most se.. Nem is értem miért tűröd így, hogy tesód nem is igényli..
2021. jan. 6. 19:22
 40/41 anonim ***** válasza:
22%
Azt jó olvasni, hogy a tesód nem követelőzik, akkor szerencsére, nem a mutterod természetét örökölte. Egy dolog van csak hátra: mutterral minden szálat elvarrni és csak tesóddal összefutni valahol. Azért tudtommal, nem 4-5 éves, hogy ne tudna elmenni valamerre a közelben.
2021. jan. 6. 20:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!