Hogy lehet kezelni azt a szülőt, aki elvárja a gyerektől a drága ajándékokat?
Elég jól keresek és a vőlegényem is. Sajnos anyám világ életében anyagias volt, meg valamiért az a képzete, hogy akinek több pénze van, annak erkölcsi kötelessége osztogatni a szegényebbeknek.
Nekem van egy kiskorú testvérem, akivel nagyon jóban vagyunk, sosem megyek hozzájuk üres kézzel. Ünnepre megveszem neki, amit kér, továbbá néha adok neki zsebpénzt. Sajnos az lett ebből, hogy most már szabályosan elvárás lett, de nem az ő, hanem anyám részéről.
Azt lesi, milyen értékben viszek ajándékot, mennyi pénzt adok neki. Megmondja, mit vegyek neki. Ugyan nincsenek anyagi gondjaim, de túlzásnak érzem, hogy én pénzeljem a testvérem. Túlzásnak érzem, hogy születésnapra 15 forintos ajándékot kér (anyám). Testvérem megmondta, mit kér, megvettem neki, anyám még mondott egy dolgot, hogy mit vegyek. Ha húzom a számat, csak ennyit mond: "ugyan már, a táskád szíja többe kerül, mint ez a dolog".
Már nem is szeretek elmenni hozzájuk. Múltkor el akartam vinni a testvéremet étterembe, de anyám kikönyörögte, hogy hadd jöjjön el, útközben kihisztizte, hogy vásárolni menjünk és vetetett ruhákat a testvéremnek. Akkor vettem neki két pulóvert, de megfogadtam, ez volt az utolsó.
Hiába mondom anyámnak, hogy nincs ingatlanom, arra gyűjtök, nincs saját autóm, ezért el is megy a pénz megtakarításra. Legyint rá. Nem érdekli, szerinte én sokat keresek és adjak.
Hogy lehetne ezt kezelni? Mit mondjak neki, amit fel is fog?
És csodáljuk hogy annyi testvér utálja egymást,mert ebbe ez van ami itt is,hogy az egyik kapott turkálós ruhát lófiszt a batyuba a másik meg aranyórát láncon is,és a lekezelt lenézett testvér ha jól keres később még álljon is be a kedvenc gyereknek további toronyóra vásárlásba.. Nem kell csodálkozni miért van ennyi testvér gyűlölet..
70F
nálunk a nagyszülők csinálták ezt az öröklésnél, kedvencke unoka kapott, a másik le lett szarva.
azóta nem beszélnek egymással. jól elb*szták a kapcsolatukat.
Attól függ, mit. Ha nem tudja megvenni magának a mosogatógépet, mosógépet, stb., akkor evidens.
De ha születésnapra, Karácsonyra kifejezetten drága ajándékokat vár el, akkor is csak a tehetségem szerint vásárolnék neki, azzal a megjegyzéssel,
hogy csak ennyire telik. A Karácsony a szeretet ünnepe és nem a kereskedőké és tárgyaké.
4-es!
"Aztán ha a kérdezőnek lesz gyereke, akkor is a tesót kell pumpolni, "
Ezt ismerem.
A kedves testvérke pedig a nővérének a gyerekére lett féltékeny, mert amikor ő megszületett, akkor a testvérkének még kevesebb jutott,
sőt!
És akkor szemrehányó előadást tartott a hugica arról, hogy "én a testvéred vagyok, ő csak (!) a gyereked. A nővére elhajtotta a fenébe, mindenkinél, még a szüleimnél is fontosabb és előbbre való a gyerekem, és ez a természetes.
Szerintem ígyis túl sokat ad a húgának. Nekem két gyerekem van, de nincs különbség köztük és felnőttként sem várnám el tőlük, hogy az egyik a másikat támogassa, az a szülő dolga, ha megteheti. Sőt a szüleim sem tesznek különbséget a felnőtt gyerekek, vagy az unokák között. Sőt anyósom pl ha az egyik unokának meglát valamit, akkor addig nem adja oda, amíg a másiknak nem talált valamit, ami tetszik neki. Igaza van a kérdezőnek, hogy maguknak is akarnak spórolni, amellett, hogy ad olyan dolgokat, élményeket a tesójának, ami szívből jön, vagy amire a huga tényleg vágyik és nem csak anyuka mondja. Nem neki szülte anyuka a tesóját, sőt gyanítom meg sem kérdezték tőle, hogy akarja-e, hogy legyen testvére. Ráadásul anyuka el is várja, hogy vagyonokat költsön rájuk, holott igenis a kérdezőnek is lehetnek vágyai, amit finanszíroz, vagy finanszírozni szeretne a saját, megkeresett pénzéből. Gyűjtenek a vőlegényével egy saját lakásra, ahol pl esetleg majd ők is saját családot alapíthatnának. Mi csoda pofátlanság már a kérdezőtől, hogy azért dolgoznak a vőlegényével, hogy a
saját álmaikat valóra válthassák. :D Az más kérdés lenne, ha mondjuk az anyjáéknak a mindennapi megélhetésük függne a segítségen, de itt nem erről van szó. Akkor természetes lenne, szerintem a kérdezőnek is, hogy amennyire tud, segítene, de a drága ajándékok, ruhák az egészen más kategória.
ott kezdődik, hogy anyádnak semmi köze hozzá hogy mennyit keresel meg hogy mennyibe került a táskád. nem kell ezekről a dolgokról beszámolni.
én nem tartom soknak a 15 ezres szülinapi ajándékot testvérnek, de a jó fizetés neked gondolom mást jelent, mint nekem.
ezentúl csak a húgoddal tárgyalj, ha adni akarsz neki valamit. a pénztárcádat te nyitod ki, nyugodtan mondhatsz nemet. meg se kell indokolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!