Elleneznétek ti is azt, ha a gyereketek a tanári pályát választaná?
Pályaválasztás előtt azt mondtam a fiamnak, hogy ha kőműves szeretne lenni,legyen az.
Ha kertész akkor az legyen, nekem mindegy csak szeresse amit csinál.
Támogatom minden ötletet, semmit sem erőltetek rá.
Jelenleg mérnök.
Kozepessel végezte az általánost.
14, az általad kifogásoltakat ugyan nem én írtam, de miért is hülyeség? Ez a valóság ellentétben a propagandával. Mielőtt lehülyézted volna a válaszadót jó lett volna 2 percet rászánni a tájékozódásra, de tessék innen szedte a "hülyeséget"
Pedagógus bértábla 2020. (Kategória ugrás három évente, de ez is benne van): [link]
Mivel ebben a bruttó bérek szerepelnek a kedvedért itt egy bérkalkulátor is, hogy meglásd mennyit is visz haza egy pedagógus pl. 10 év után.: [link]
Igaz ez ped 1 kategória. Ped 2-ben már kemény havi 10ezer forinttal többet adnak.
37# Igen, mit is kene latnom? 243 ezer brutto 3-5 evben, ami netto 160, egy kezdo is megekresi a 140 nettot az elso 2 evben.
A 10. evben már brutto 274 ezer forint, ami 180 netto.
Ugy kerek 20 k-val el van tevedve a 20-as, de en vagyok idiota. Erre még ra jonnek a potlekok, az osztalyfonokseg, par maganora es stb. Es meg csak ped I.-ről van szo. :)
Kivancsi vagyok hogy ha bemennetek barmelyik hivatalba, es nem lenne ott senki hogy az ugyeiteket elintezze s*aros 140 ezerert 40 evig, akkor is ilyen nagy lenne e a szatok. Vagy ha a gyereketek sirva jonne haza a sulibol, hogy a 70 eves jucika neni milyen gonosz vele az iskolaban (bar mar reg nyugdijba kellett volna mennie, ahogy a tanari kar 30-40%-anak, de ugye nincs uj munkaero, mert senki ne menjen tanarnak), akkor is ugyanilyen nyugodtak lennetek e. Furcsa hogy itt a korona is, es a szulok 80%-a sir, hogy nem tud iskolaba menni a gyerek, neki meg fel kell mondani, mert nincs segitsege.
De persze tovabbra se menjen senki koztisztviselonek, meg tanarnak. Haho, valakinek ez a HIVATASA. Azert vannak tanarok, es hivatali dolgozok, mert 140-ert is csinaljak. Es megis megelnek valahogy! Ha annyira nem birna senki, mar nem lenne ott egy ember sem! De ott vannak, mert szeretik.
Az en osztalyfonokom, es meg sok mas fiatal tanar is ( szerencsere az en volt sulim nyitott az uj tanarok fele) imadott nalunk dolgozni. Sokan mondtak, igen, keves a fizu, de ha valszthatnek ujra ezt valasztanam, mert szeretem.
De hajra, amugy tenyleg, baxatok el a gyerkeitek almait, csak hogy nektek jo lenne. Az a gyereke amelyik tanar akart lenni, ugysem kesz soha boldog egy mernoki vagy gazdasagi szakkal.
Az hogy van pár tanár akinek magánórákból összejön jobb bevétel, vagy Klik-es igazgató az egy dolog. De ez kb a tanárok 5%-át teszi ki
Én nem akarok ahhoz asszisztálni, hogy tönkre tegye az életét
38:
Nem értem ezt az agresszív megnyilvánulást...
A magánórát ne keverd a fizetéshez, mert nem lehet mindenki matek vagy angol szakos egyrészt, másrészt pedig a fizetésről volt szó, nem pedig egyéb bevételről.
"20 k-val nincs eltévedve a korábbi posztoló, mert bizony annyi az annyi...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!