Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők mit reagálnátok,hogyha...

Szülők mit reagálnátok,hogyha a lányotok ezzel állna elétek?

Figyelt kérdés
Két éve,hogy depressziót diagnosztizáltak nálam az orvosok bent feküdtem a kórházba három hetet. Ami után kijöttem pár alkalommal jártam szakemberhez viszont utána a szakember tanácsára abbahagytam a terápiát. Azóta kiújult nálam a bulémia. Amit elég sokáig elhallgattam a szüleim előtt mindig csak akkor csináltam amikor nem voltak itthon. Viszont a párom javaslatára/segítségével szóltam a szüleimnek. Nagyon nehéz volt erről beszélnem velük de jól esett,hogy mellettem álltak miután kitudodott ez az egész ügy. Amiután elmondtam a szüleimnek sajnos még sokáig hánytattam magamat viszont most úgy érzem,hogy eléjük tudok állni azzal az információval,hogy leálltam az önhánytatással. Mostanában elég jól bírom hánytatás nélkül viszont félek,hogy vissza esek. Ebben a helyzetbe a régi szakemberem nem tud most sajnos fogadni. Ti büszkék lennétek a lányotokra,hogy képes volt leállni az önhánytatással önerőből vagy még elküldenétek szakemberhez,hogy ne essen vissza? Köszönöm szépen,hogyha végig olvastad..
2020. nov. 3. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:
89%

Nekem mindegy, hogy milyen egészségügyi problémával állna elém a gyerekem, mindenképpen segíteném és támogatnám, miközben nagyon büszke lennék a tényre, hogy kitüntet a bizalmával.

Konkrétan a te esetedre vonatkoztatva először próbálnám az akaraterődet segítségül híva megerősíteni téged abban, hogy ne essél vissza. Először nem küldenélek sehova, mert az megint csak egy mankó lenne és neked kell akarnod, hogy ez sikerüljön!

Tudod, minden a fejben dől el! A hangot, ami arra buzdít, hogy hányasd magad, azt rúgd fenéken, mert a saját egészségedért te vagy a felelős!

Hányni egyébként is egy pocsék dolog és ha egyébért nem, akkor azért hanyagold, mert idővel kitágul a gyomorszájad és örökké penetránsan büdös lesz a szád. Azon meg nagyon nehéz segíteni, legfeljebb keserves műtétek sorozatával és az sem biztos.

2020. nov. 3. 16:52
 2/10 anonim ***** válasza:
94%
Ha abbahagytad, az nyilván javulást jelent. Akaratod ellenére én nem küldenélek sehova. Ha te mennél, akkor persze támogatnálak, a leírtak alapján a szüleid is normálisnak tűnnek, szerintem elmondhatod nekik.
2020. nov. 3. 16:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A betegség nem büszkeség kérdése. Nem szembeállítható, hogy büszke vagy vagy szakemberre van szükséged. Mint ahogy nem is szégyen az utóbbi. Elsiette a szakembered a kirakásodat, nem voltál még kész rá. Akkor keressetek másik szakembert. Nem "küldeni" kell téged, nem csomag vagy, hanem ember, és ez a te életed. Amit te aktívan alakítasz.
2020. nov. 3. 17:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A kórházi kezelés után nem szabadott volna abbahagyni a terápiát, azért estél vissza, és vagy bizonytalan most is. Nem azért lennék büszke a lányomra, hogy kijelent dolgokat, hanem hogy mer segítséget kérni, velem megosztani az érzéseit! Igen azt gondolnám, hogy kell a pszichológus, de jó úton halad, és biztos nem azt az embert javasolnám, aki annak idején elküldte.
2020. nov. 3. 17:44
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
En addig kuldenelek terapiara amig mar legalabb 1 eve tiszta nem vagy. Persze ha hallgatnal ram. Ha nem, akkor igazabol nem tudnek mit csinalni veled. Most oda allhatnal elem, hogy hu mar 1 honapja nem nyultam le a torkomon, annyit modanek hogy oke, mert nyilvan ez semmit nem jelentene. Ez egy olyan idotav amiben meg barmi megtortenhet. Tamogatnalak nyilvan, de esszeruen. Tehat nem tudom baratod is hogy tudja nezni hogy okadtatod magad, anelkul hogy orvoshoz fordulnal. En nem tudnam ezt csinalni, ebbe gondolj bele. Hogy jo erzes lenne neked olyan ember nyomorat nezni akit szeretsz? Ez az “egesz jol birom” szoveg nem tul bizalom gerjeszto. En vissza mennek egy masik szakemberhez, mert az elozo nyilvanvaloan idiota ha 3 alkalom utan elemgedett.
2020. nov. 3. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt pozitívnak találom, hogy a szüledihez fordultál és elmondtad, mi a probléma.

Az szintén jó, hogy egyelöre nem hánytatod magad, de azt tudni kell, hogy a legtöbben visszaesnek egy idö után, ami viszont még az önbizalmadnak is ártana.

Éppen ezért feltétlen szükséges lenne egy megfelelö terápia, de semmi esetre sem a régi ember, ugyanis az rá nézve nagyon negatív, hogy egyszerüen kiléptetett a terápiából, és magadra hagyott. Ennek eredménye volt az, hogy visszaestél.

Mindenképpen keressetek egy jó, hozzáértö és szimpatikus szakembert, szánj rá minimum egy évet a terápiára,vagy annyit, amíg tényleg stabilan tudod kezeli a helyzetet.

Szóval egyrészt lehetöleg próbálj meg kitartani a nem-hánytatás mellett, ha netán nem sikerülne, akkor se add fel, meg ne keseredj el, és feltétlen, de tényleg kérj megfelelö segítséget!

Sok sikert és kitartás!

2020. nov. 3. 18:47
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon boldog lennék, hogy végre kezdesz ebből kilábalni. Igen, mondhatni büszke lennék, de inkább a hálás a jobb kifejezés erre.

Kitartást kívánok innen is a továbbiakban! 💕

2020. nov. 3. 19:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Már csak azért is büszke lennék rád, hogy elém mertél állni és beláttad, hogy beteg vagy. Ez önmagában is nehéz. Emellett kicsit magamra is büszke lenék, hogy a lányom megbízik bennem és van olyan erős, hogy önerőből képes változtatni. Ez azt jelentené, hogy jól neveltem. Mindezek ellenére viszont mindenképpen ajánlanám szakember segítségét. Ez egy komoly betegség és egyedül nagyon nehéz átvészelni. Egy-két hónapig ha ki is bírod, megvan rá az esély, hogy visszaesel. És nem azért, mert gyenge vagy, vagy bármiben rosszabb másnál. Egyszerűen csak beteg van. Nem szégyen segítséget kérni és én is tanácsolom, hogy meglépd ezt a lépést. Tudom, hogy nem ismerjük egymást és persze semmi okod rám hallgatni. Ez csak egy jó tanács. Hidd el, nem vesztesz semmit azzal, ha elmész, ellenben elég sokat veszíthetsz azzal, ha elhanyagolod a problémát. A szüleid nyilván nem rángathatnak el akaratod ellenére, de ha esetleg szeretnék, hogy elmenj, szerintem mindenképp hallgass rájuk.

Sok erőt, kitartást és jobbulást kívánok!

2020. nov. 3. 19:28
 9/10 anonim válasza:
100%
Én büszke lennék rád szulodkent és most is büszke vagyok rá hiszen nekem is van rossz "függőségem",és tudom mennyire nehéz vele leállni. Elsőként biztositanalak hogy szólj ha megint hanytatod magad, de amíg meg saját erőből a "nemhanytatas" addig hagynalak, nem vinnelek szakemberhez.
2020. nov. 3. 20:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy büszke lennék arra, hogy el merted mondani, arra meg különösen, hogy képes vagy változtatni is. ;)
2020. nov. 4. 11:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!