Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvesztettem anyunal a bizalma...

Elvesztettem anyunal a bizalmam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
talalkoztam egy fiuval, akivel nemakarta hogy talalkozzak, a baratnom elszolta magat es igy rajott. Haragszik ram, csalodott bennem, napok ota nem szol hozzam, es borzasztoan erzem magamat. mit tegyek hogy visszanyerjem a bizalmat?
2020. nov. 2. 21:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%

10

Ok, veszélyes a világ, de azért nem Irakban vagyunk. A kérdező elment randizni, a barátai tudták merre jár, gondolom beültek kávézni vagy valami. Azért hazudott az anyjának, mert megtiltotta a találkozót, de ő mégis el akart menni. Kicsit jobb lett volna, ha tiltás helyett ő is elkíséri, a háttérből megnézi a fiút és ha valóban az akinek mondja magát, biztonságban ott hagyja a gyerekét egy általa ismert helyen. Ezzel ellentétben semmit nem tudott a lányáról.

Az meg, hogy soha többet nem fog bízni benne... úgy írod, mintha meglopta, vagy elárulta volna... tini korban az emberek bizony csinálnak hülyeségeket, néha füllentenek is a szüleiknek. Minél jobban tiltja meg próbálja fogni a muter a gyereket, annál kevésbé fog belelátni az életébe. A reakciója mindennel együtt túlzás és értelmetlen. Nem bedurcizni kéne, mint egy kisgyereknek, hanem elmondani a lánynak, hogy miért nem akarta, hogy találkozzanak, milyen veszélyei vannak az online ismerkedésnek, hogy lehet ezt biztonságosan csinálni. Most ehelyett a nyakába tett egy adag lelkiismeret-furdalást meg érzelmi zsarolást, amikor nem tett semmi rosszat igazából.

2020. nov. 3. 09:45
 12/17 anonim ***** válasza:
12%
Aha. mert a hülye szülő ok nélkül tilt mi? És akkor alap hogy hazudunk, és utána picsogunk hogy mérges a szülő mit csináljunk mi? Tudom hogy tisztességesen játszani sokaknak szégyen, hazudni meg átbaszni másokat meg dicsőség.. Arra meg hogy nem Irakban vagyunk: nézz már utána hány nő ha l erőszakos halált évente, és hány BEJELENTETT nemi erőszak történik.
2020. nov. 3. 10:55
 13/17 anonim ***** válasza:
47%

Megfordítom:

Aha, mert a hülye gyerek áthágja a szabályokat, ezért durcizunk?

Mert alap, hogy paranoiás félelmünkben mindenkiben baltás gyilkost látunk, és mindenkitől óvni akarjuk a gyerekünket? Tudom hogy sok szülőnek nehéz elfogadnia, hogy a gyereke már kamaszodik, már nem anyukájához akar bújni, hanem egy hasonló korú, ellenkező nemű társához. Már a vele egykorúak lesznek a bizalmasai, az ő véleményük lesz a mérvadó.

És itt a gyakorin rengeteg olyan szülő van, aki ezt szemmel láthatóan képtelen kezelni.

Van veszélye annak, ha egy lány először randizik egy fiúval? Persze, mint ahogyan annak is, amikor a kisgyerek kezdi felfedezni maga körül a világot. Ésszerű határig célszerű csökkenteni a veszélyt. De egyrészt tökéletes biztonság nincs, ezt tudomásul kell venni, másrészt nem lehet megkötni sem a kisgyereket, sem a kamaszt. Mindegyiknek meg kell adni az ésszerű (lehetőleg minél tágabb) lehetőséget, hogy élettapasztalatokat szerezzen. Pont ez segíti őket később, amikor már valóban egyedül kell dönteniük és cselekedniük. A burokban nevelt kisgyerekekből lesznek a folyton balesetbe keveredők, a burokban nevelt kamaszokból meg azok, akik nem tudják, kiben lehet megbízni, kiben nem; mi az ésszerű kockázat és mi a felelőtlenség.

2020. nov. 3. 11:39
 14/17 anonim ***** válasza:
56%

Az erőszakos halált halt nők nagyrésze ellen a bűncselekményt nem idegenek, hanem a saját családtagjaik követik el, szóval erről ennyit.

Én nem mondtam, hogy nem veszélyes a világ, mert az. Erre fel kell készíteni a gyerekeinket. De tiltással és érzelmi zsarolással nem lehet nevelni. Vagyis lehet, csak akkor ne csodálkozzunk, ha nagyobb korában amint kiszabadult a szülői kontroll alól tucatszám hozza a felelőtlenebbnél felelőtlenebb döntéseket.

Ez a tisztességesen játszani meg őszintének lenni egy lózung, hatásvadász maszlag és nem is kapcsolódik ide. Senki nem mondja, hogy hazudni kell, nem is mentem fel a gyereket és édes keveset tudunk róluk mert nem válaszol. Én csak azt mondom, hogy a gyerek egy gyerek, az anyja meg egy felnőtt ember, aki úgy hisztizik mint egy tinilány. Igen, ő elment erre a talira, de szólt a fiúról az anyjának, aki nem engedte el, ezért kellett titokban csinálnia. Egy határig őszinte volt, de ugyan ki nem találkozott még srácokkal/lányokkal titokban tinikorában? Ne legyünk már ennyire álszentek. Lehet hülyeséget csinált, de az anyja meg elképesztően ostobán reagálja le. Goldmund válaszával egyetértek.

2020. nov. 3. 12:29
 15/17 anonim ***** válasza:
58%

Majd megbékél ha akar... Ha te elnézést kértél (a hazugság miatt, nem azért, hogy találkozni mersz valakivel), akkor innentől neki kell megoldania magában a problémát.

Egyébként meg ha annyira félti a lányát, az hogy nem jut a nagyon okos anyuka eszébe, hogy akkor náluk találkozzon a lánya a sráccal, ahol tényleg biztonságban lenne?

2020. nov. 3. 14:17
 16/17 A kérdező kommentje:
Sziasztook! Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Termeszetesen bocsanatot kertem az anyukamtol, a fiúval most szünetet tartunk, és megígértem anyának hogy innentől a tanulásra koncentrálok és nem másra. Kicsit megenyhült, köszönöm a segítségeket!
2020. nov. 4. 19:35
 17/17 anonim ***** válasza:
41%
Örülök hogy jól alakul. Te meg vigyázz a netes ismeretségekkel, komoly bajod eshetett volna
2020. nov. 5. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!