Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy szülőknél pénzért takarítanék?

Figyelt kérdés

A szüleim már idősödnek és szeretnének egy takarítónőt fizetni.

Fontos, hogy én már többször felajánlottam, hogy takarítok náluk (viszonylag messzebb lakok tőlük, de természetesnek veszem a segítséget), azonban ők ettől elzárkóznak, mert hogy én csak csináljam a saját lakásomat, van azzal elég dolgom. Így jutottunk el a takarítónő ötletéig, azonban sokkal okosabb akkor már, ha az a pénz, amit amúgy elköltenének "családon belül" maradna.

Viszont nagyon furcsa nekem, mintha lehúznám a szüleimet ezzel, mintha anyagias és nem szeretetteli lenne a kapcsolatunk. Mit gondoltok nagyon undorító ötlet?

2020. nov. 1. 17:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező elfogadnod azt a pénzt. Ha kitelik az idődből és számodra nem teher, akkor elmész és megcsinálod. Én nem tudnék ezért pénzt kérni/elfogadni.
2020. nov. 1. 19:34
 12/17 anonim ***** válasza:
98%

Nekem azért lenne furcsa, mert ha belefér az idődbe, akkor segíthetsz nekik. Ha nem fér bele, akkor nem segítesz. Viszont, ha csak akkor fér bele a segítség, ha fizetnek.... Hát nem is tudom.

Szerintem inkább csak látogatóba menjél hozzájuk, ne takarítani. Így a minőségi idő rovására fog menni.

2020. nov. 1. 19:38
 13/17 anonim ***** válasza:
39%
Egyszer kipróbálhatod, hogy milyen így a munka. És ha valami baj lesz belőle, akkor nem csinálod többet.
2020. nov. 1. 20:11
 14/17 anonim ***** válasza:
53%

"Nekem azért lenne furcsa, mert ha belefér az idődbe, akkor segíthetsz nekik. Ha nem fér bele, akkor nem segítesz. Viszont, ha csak akkor fér bele a segítség, ha fizetnek.... Hát nem is tudom."

Nekem például csak akkor férne bele, ha fizetnek. Nemes egyszerűséggel azért, mert szabadúszó vagyok, és főleg a jelenlegi járványhelyzetben inkább azt a munkát fogom választani, amire fizetést is kapok. De ez csak egy a sok ok közül, amik miatt nem feltétlenül fér bele ingyen az embernek. Ott van még például az útiköltség, esetleg parkolási díj stb. Minimum ezeket a költségeket azért illene megtéríteniük a szülőknek, ha magát a munkadíjat nem is.

2020. nov. 1. 20:44
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem ertem ha ők nem igénylik a te segítségedet miert nem nyugszol bele. Ha takarítót akarnak fogadni had fogadjanak.
2020. nov. 1. 21:39
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

#14, amikor látogatóba mész, akkor is elkéred a benzinpénzt? Ne viccelj már. Szüleiről van szó, ahol segítség kell a takarításhoz.

Mindenki pénzért dolgozik. De nem azért kér pénzt a saját szüleitől mert segítségre szorulnak.

Akkor már inkább azt mondanám, hogy nem fér bele az időmbe, mert dolgoznom kell.

2020. nov. 1. 22:38
 17/17 anonim ***** válasza:
77%
Soha nem keverjük a családot/barátokat/kapcsolatot a pénzzel!
2020. nov. 2. 14:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!