Hány éves kortól várjátok el a gyerekeitektől, hogy maguk tegyenek rendet a szobájukban?
Figyelt kérdés
2020. okt. 31. 15:41
1/16 anonim válasza:
Én nem vagyok szülő ugyan, de nálunk azt hiszem úgy 8-9-10 éves korunkban már egyedül takarítottuk a szobánkat tesómmal. Persze volt sokszor, hogy amíg suliban voltunk és éppen anyukánk otthon volt akkor feltakarított. Szerintem ez az az életkor amikor már nagyjából elvárható, hogy a gyerek elpakoljon maga után.
2/16 anonim válasza:
A maguk szintjén kicsi koruktól, de kamaszkorban ezen a téren teljesen elvesztettem őket. Csak kupiban tudtak létezni, rengeteg volt a vita emiatt. Most hogy már felnőttek, utálják a kupit.
3/16 anonim válasza:
Alsós iskolásként már simán. A fiam 10 éves, nem szeret pakolni, de megcsinálja, viszont porszívózik, felmos, mosogat, amiket meg szeret. Soha nem vártam el tőle, ő saját magától csinálta. Sőt, még a főzésnél, sütésnél is szívesen segít, vagy az apjának a ház körüli munkákban. Ma is levelet gereblyézett.
5/16 anonim válasza:
A kezdetektol.Nyilvan egy másfél éves nem takarít, de arra már meg lehet tanítani, hogy a játékokat vissza tegye a helyükre. Amúgy 6 éves kora óta az ő dolga a szobája rendben tartása, amihez bármikor bármiben segítséget kérhetett mindig.
6/16 anonim válasza:
Velem anyám cirkuszolt 5 éves koromban, mert nem pakoltam össze. Tört, zúzott a szobámban, hogy na most majd megtanulom.
23 éves vagyok és káoszban élek, utálok pakolni és takarítani.
8/16 anonim válasza:
6-os! És most jól érzed magad a koszban, kupiban? Hát mit mondjak, jól megbüntetted az anyukád - ezt ironikusan írtam -.
9/16 anonim válasza:
6os vagyok. Hiába pontoztatok le, ez igy történt. Nem mindenki jó családból jön, ezt ne feledjétek.
10/16 anonim válasza:
Nem élek koszban. De nem rögtön takaritok pl főzés után. Elhiheted ez nem tudatos, rengeteg törést okozott bennem anyám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!