A párom nem tud dönteni, meghívja-e az édesanyját az esküvőnkre. Mi lenne a jó döntés ebben az esetben?
Anyósjelölt az elejétől kezdve utált engem, mindent kritizált rajtam, de mindig csak a páromnak, ha én nem voltam ott (az előző barátnőivel is ugyanezt csinálta). Egy idő után elkezdett elfogadni, kedveskedett nekem (kedvenc étel, drágább, személyre szóló ajándék), jobban el tudtunk beszélgetni. A végére már azt mondtam volna, hogy egy pozitív-semleges kapcsolatunk lett.
Szeptemberben kérte meg a párom a kezem, rá pár hétre mondtuk el az anyjáéknak, majd a hetekben azt is, hogy megvan az esküvő dátuma és helyszíne is. Akkor látszólag örültek, de később a páromra rázúdította az összes vélt/valós hibámat, az elmúlt 3 év minden csipcsup dolgát (pl. miért ajánlok neki könyvet, hiszen erre neki nincsen ideje). Elmondása szerint elfogad engem, és nem akarja megmondani a fiának, mit tegyen, de szerette volna elmondani neki. A párom kiállt mellettem, illetve nyomatékosan megkérte, hogy a jövőben tartózkodjon minden kéretlen párkapcsolati, gyermekvállalási és gyermeknevelési tanácstól, véleménynyilvánítástól.
A párom és az anyja kapcsolata egyébként elég rossz, hideg és távolságtartó, illetve az anyai rokonságot (nagynénik, unokatesók) sem kedveli a párom. A szülei egyébként elváltak, az anyja a mai napig fúj a volt férjére, őt is állandóan kritizálja.
A párom jelenleg őrlődik, hogy meghívja-e az édesanyját (illetve a családot az ő részükről), mert szíve szerint nem hívná, de mégis bunkóság lenne, ha csak az apja oldaláról hívna vendégeket.
Ti mit tennének ebben az esetben?
(Két tanúst nem igazán szeretnénk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!