Miért idegesít az apám állandóan ezzel a koronavírusos hülyeséggel?
Tökéletesen igaza van, és ezt 24 évesként mondom, tehát nem "begyöpösödött vénemberként".
Nekem mindkét szülőm elkapta a koronavírust, két hétig még az is benne volt hogy belehalnak olyan betegek lettek. Pedig nem idősek és nincs alapbetegségük. Addig a mi családunk se vette túl komolyan...
Igen, jellemző a korosztályomra hogy senkivel és semmivel nem törődnek, csak buli legyen, meg dubajozás, csak kíváncsi vagyok ha majd apád belehal akkor is ezen a véleményen leszel-e. Mert az egy dolog hogy téged nem érdekel, egészségedre, te dolgod, de mások életét jó lenne nem kockára tenni vele. Az én szüleim is egy olyan embertől kapták el 99% valószínűséggel, aki tojt magasról a szabályokra meg a maszkviselésre, és koronavírusos betegen bement dolgozni.
#10-esnek üzenném, persze, neked nem áll meg az élet, de annak aki elkapja és belehal, annak megáll az élet, szó szerint. Nyilván vannak dolgok amiket muszáj csinálni ez idő alatt is, de ami nem létfontosságú, arról tudjunk már lemondani pár hónapra! Mert a legnagyobb baj nem azokkal van, akik csak muszájból járnak ki, és akkor is próbálják betartani a dolgokat, hanem azokkal akik egyik este 50 fős házibuliba mennek, mert az "létfontosságú", utána másnap meg meglátogatják a 80 éves szüleiket vagy bemennek a 75 éves oktató órájára, mert "kitérdekel". Meg azokkal, akiknek nyáron se volt jobb dolga mint külföldre utazgatni, mert "ők megtehetik".
13as én arra gondoltam azzal, hogy az élet nem áll meg, hogy ezzel amíg nem lesz vakcina (ki tudja mikor lesz), együtt kell élnünk. Az nem jó hozzá állás, hogy nem járunk boltba se. Nem bulizni meg hasonló helyekre alarok menni, csak oda ahova muszáj.
Én komolyan veszem ezt az egészet, hordom a maszkot, fertőtlenítek stb., de azért vannak dolgok, amiket most is meg kell csinálni (pl.: iskolába/munkába/boltba járás).
10es voltam.
Az elején nekem is ilyenek voltak a szüleim, még a boltba se mehettem le. Mondhattam bármit, hiteles forrásokkal alátámasztva, mintha a falnak beszéltem volna.
Már nem bírtam ezt idegileg, elmentem a páromhoz egy hónapra (a koli ugye bezárt, oda nem tudtam), aztán mire hazaértem teljesen megváltozott a véleményük. A nyaralást tervezgették, boltokba jártak stb. Pár hónapja telefonáltak, hogy elkapták, de mindenki jól van, tavaly simán mentek volna így dolgozni is. Természetesen betartjuk az előírásokat, az idős rokonokra pedig fokozottan figyelünk, de szerencsére rájöttek, hogy ezt rettegés nélkül is lehet.
Kutatásokat, statisztikákat mutass nekik, ha nem tudnak angolul fordítsd nekik szóban. Hátha segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!