Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért idegesít az apám állandó...

Miért idegesít az apám állandóan ezzel a koronavírusos hülyeséggel?

Figyelt kérdés
Mindig lecsesz és elhord, hogy miért megyek el otthonról. Olyanokat mond, hogy ilyenkor csak az idióták, mint én megyek csak el. Ma is elmentem pár ismerőssel sportolni a parkban, de azt mondja erre, hogy nem kéne. Amikor kitört ez a riadalom, akkor is olyanokat mondott, hogy éhen fogunk halni és nagyon nehéz idők elé nézünk. Erre mondtam, hogy túlgondolja és hogy lazábban kell venni, persze a szabályokat betartani. Akkor is én voltam a világ legtrógerebb embere, hogy mindent leszartam. A munkája miatt is sok emberrel találkozott és azért hétvégén is szokott anyámmal járkálni. Most szünidőben dolgoztam nála egy kicsit és én is sok emberrel találkoztam. Amikor ezeket felhozom, hogy bárki elkaphatja, akkor azt mondja, hogy egy idióta fiatal vagyok. Most mit kezdjek ezzel a helyzettel?

2020. okt. 28. 17:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
43%
Mert full benyalja az M1 híradót.
2020. okt. 28. 20:06
 12/22 anonim ***** válasza:
52%
Már március óta ez megy. Nincs még vakcina és az élet sem állt meg. Mondd meg neki, hogy ha ő a következő 2 évben nem akarja elhagyni a házat, az az ő döntése, de téged ne akarjon már börtönbe zárni. Lehet, hogy meghal 1-2 ember, akinek nem volt más alapbetegsége, de az elenyésző. Nekem a legtöbb ismerősöm 2-3 napos lázzal vagy teljesen tünetmentesen megúszta. Egyetlen került lélegeztetőre, de ő már 80+ éves. Mutasd meg neki azt az oldalt, aklhol felsorolják a halálos áldazotok 100 féle alapbetegségét (végstádiumos rák és társai) és hátha felnyitod ezzel a szemét. De amíg köztévéket néz addig nem fogja...
2020. okt. 28. 21:51
 13/22 anonim ***** válasza:
49%

Tökéletesen igaza van, és ezt 24 évesként mondom, tehát nem "begyöpösödött vénemberként".

Nekem mindkét szülőm elkapta a koronavírust, két hétig még az is benne volt hogy belehalnak olyan betegek lettek. Pedig nem idősek és nincs alapbetegségük. Addig a mi családunk se vette túl komolyan...

Igen, jellemző a korosztályomra hogy senkivel és semmivel nem törődnek, csak buli legyen, meg dubajozás, csak kíváncsi vagyok ha majd apád belehal akkor is ezen a véleményen leszel-e. Mert az egy dolog hogy téged nem érdekel, egészségedre, te dolgod, de mások életét jó lenne nem kockára tenni vele. Az én szüleim is egy olyan embertől kapták el 99% valószínűséggel, aki tojt magasról a szabályokra meg a maszkviselésre, és koronavírusos betegen bement dolgozni.

#10-esnek üzenném, persze, neked nem áll meg az élet, de annak aki elkapja és belehal, annak megáll az élet, szó szerint. Nyilván vannak dolgok amiket muszáj csinálni ez idő alatt is, de ami nem létfontosságú, arról tudjunk már lemondani pár hónapra! Mert a legnagyobb baj nem azokkal van, akik csak muszájból járnak ki, és akkor is próbálják betartani a dolgokat, hanem azokkal akik egyik este 50 fős házibuliba mennek, mert az "létfontosságú", utána másnap meg meglátogatják a 80 éves szüleiket vagy bemennek a 75 éves oktató órájára, mert "kitérdekel". Meg azokkal, akiknek nyáron se volt jobb dolga mint külföldre utazgatni, mert "ők megtehetik".

2020. okt. 28. 22:34
 14/22 anonim ***** válasza:
70%
Imádom ezt a biztos volt krónikus betegsége hozzaallast. És akkor mi van? Ha az a betegség mondjuk magas vernyomas és cukorbetegseg azokkal alapból még el élhet vagy 20 évig, nem halálos ítélet. De jön ez a vírus és egyből elviszi. Talán értük nem kár? Talán nem elhettek volna még? Vagy pusztuljon a fergese?
2020. okt. 29. 04:48
 15/22 anonim ***** válasza:
55%
Nem azt mondtam, hogy pusztuljon a férgese, hanem azt, hogy nem állhat le a világ évekre, amíg lesz vakcina. Kicsit bele kéne gondolni a vendéglátósok, a sportban dolgozók haljanak éhen, mert mindenki bezárja magát évekre? Én empátiával fordulok feléjük, mert nem szeretném, ha ezek a szektorok csődbe mennének, azért az 1%-os halálozási rááért. Mondjuk itt Budapesten nem is állt meg az élet, éttermek, edzőtermek ugyanúgy tele vannak, de a vidéki szektorok meg mennek csődbe.
2020. okt. 29. 07:20
 16/22 anonim ***** válasza:
33%
A kórházak meg lassan megtelnek, de nem baj, majd lesz beteg a folyosón a földön fekve, vagy az udvaron a padon stb.
2020. okt. 29. 07:59
 17/22 anonim ***** válasza:
76%

13as én arra gondoltam azzal, hogy az élet nem áll meg, hogy ezzel amíg nem lesz vakcina (ki tudja mikor lesz), együtt kell élnünk. Az nem jó hozzá állás, hogy nem járunk boltba se. Nem bulizni meg hasonló helyekre alarok menni, csak oda ahova muszáj.

Én komolyan veszem ezt az egészet, hordom a maszkot, fertőtlenítek stb., de azért vannak dolgok, amiket most is meg kell csinálni (pl.: iskolába/munkába/boltba járás).

10es voltam.

2020. okt. 29. 10:23
 18/22 anonim ***** válasza:
23%
Ez is egy provokáló kamu, a kérdés. Járványtagadók így akarják piszkálni a szabályokat betartó embereket. Az meg külön szánalmas, hogy aki leírja, hogy halt meg ismerőse, abba belekötnek, lepontozzák. Régen is voltak járványok, nyilván az élet nem áll meg, de bakker legalább tényeket fogadjátok már el kedves nyolc általánost végzett járványtagadók...a legtöbb járványtagadó a kémia, biológia alapjaival sincsen tisztában.
2020. okt. 29. 11:26
 19/22 anonim ***** válasza:
43%
"Mutasd meg neki azt az oldalt, aklhol felsorolják a halálos áldazotok 100 féle alapbetegségét (végstádiumos rák és társai) és hátha felnyitod ezzel a szemét." Azt vágod, hogy ott kozmetikázzák az adatokat, hogy ne legyen pánik? És nem nézek köztévét...
2020. okt. 29. 11:27
 20/22 anonim ***** válasza:
86%

Az elején nekem is ilyenek voltak a szüleim, még a boltba se mehettem le. Mondhattam bármit, hiteles forrásokkal alátámasztva, mintha a falnak beszéltem volna.

Már nem bírtam ezt idegileg, elmentem a páromhoz egy hónapra (a koli ugye bezárt, oda nem tudtam), aztán mire hazaértem teljesen megváltozott a véleményük. A nyaralást tervezgették, boltokba jártak stb. Pár hónapja telefonáltak, hogy elkapták, de mindenki jól van, tavaly simán mentek volna így dolgozni is. Természetesen betartjuk az előírásokat, az idős rokonokra pedig fokozottan figyelünk, de szerencsére rájöttek, hogy ezt rettegés nélkül is lehet.

Kutatásokat, statisztikákat mutass nekik, ha nem tudnak angolul fordítsd nekik szóban. Hátha segít.

2020. okt. 29. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!