Anyukam mindig megbüntet ha kapok egy 3 mást matekból mondjuk most először kapok 3 mást eddig 5 vagy 4 est vagy 6ost Nekem egyáltalán nem megy a matek hiába tanulom a szabályokra segít de nem sokat.Mit csinaljak?
3-ast
Így kell írni. És nem is javítja ki, ha jól írod, látod.
"nem tudnak normálisan magyarul beszélni az erdélyiek, épp ugyan úgy mint például a kárpátaljaiak sem, stb..."
Ez sokkal nagyobb sértés a határon tuliakra nézve, az tuti!
Hát, sertés vagy sem, pedig ez így van, de hidd el, tudják ők is!
23-as, ha nem te voltál bunkó, akkor ne vedd magadra... Ennyi buta embert...
Erdélyi vagyok, véleményem szerint (szinte) tökéletes a helyesírásom és a fogalmazásom - legalábbis nem különbözik a magyarországiakétól.
Az erdélyi ismerőseim szintén.
"nem tud normálisan írni. Ez van, ők nem tanulják az iskolában, ahogy a szüleik sem tették."
A "nem tud normálisan irni" (= nem jó a helyesírása) meg a nem tud normálisan magyarul nem ugyanaz. A korulmenyekhez képest nagyon is rendben vannak nagy átlagban írásban is - főleg ha a magyarországiak átlagos helyesirasahoz viszonyitod, nem a tokeleteshez, amit a magyarorszagiaknak pedig sokkal inkább lenne lehetőségük elsajatitani...
Miért nem mentél olyan osztályba, ahol alig van matek? (s ami van is könnyű) Pl filológia, vagy teológia osztályba.
Az a lényeg, hogy abból amiből nem érettségizel, az 5-ös minimum legyen meg. A többi senkit se érdekel. Én pl fizikából voltam mindig rossz (5-6), de úgyse kell az nekem sehova se.
Amúgy ha nem értesz valamit, nyugodtan írj privátot. Tavaly végeztem és szintén erdélyi vagyok, szóval lehet tudnék segíteni neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!