Az anyám vidékre akar költözni, én nem. Mit csináljak, vagy mondjak, hogy ne bántsam meg?
16 éves vagyok, a múlt héten kiderült, hogy apa megcsalta. Az anyám meg válni akar. Ezt a részét megértem és elfogadom, de azt nem, hogy ő kb dacból 200 km-rel arrébb költözne, egy határmenti városba, ahol jóformán semmi sincsen. Ott született és nőtt fel, a nagyszüleim és a dédszüleim még mindig ott élnek. Én is szoktam menni évente 4-5 alkalommal, és nyáron hangulatos kis város, de eszembe nem jutna odaköltözni. Még egy mozi, vagy színház sincsen. Semmi.
Kérdeztem, hogy akkor mi a terve, hogy egyik nap még itt élek, ide járok gimibe, a következőn meg már az ország másik végében?! Mondta, hogy nem, félévkor akar átvinni, de ma délutánra pakoljak össze, mert ezt a hetet a nagyiéknál töltjük, mert ő nem bír ebben a házban maradni. Közben apát ezért küldte el, hogy ő (mármint anya) nem fog innen elcuccolni sehová...
De nekem itt van az életem, mindenem. Egyetemre is itt akarok járni. Ott pl. annyira rossz még a kórházi ellátás is, hogy a legtöbb rokonunk inkább feljön Pestre, vagy elmegy Szegedre, ha valami komolyabb bajuk van.
Már nézett házakat is, a héten akar megnézni hármat.
Én ezt nem akarom, nem tudnám feladni az itteni életemet.
Inkább akkor maradnék apával.
Jaj, 33-as dugulj már el a hülyeségeiddel!
Összevissza hadoválsz, kötekedsz a semmin!
Kérdező!
Beszélj apukáddal, nevelne-e ő téged. Ha igen, állj anyukád elé mondd meg neki, hogy oda költözik, ahová akar, de egyedül.
Továbbá fizetheti a tartásdíjat apukád részére, és ha 200 km-re költözik, akkor onnan járhat láthatásra.
Egyet jól jegyezz meg, kérdező!
Te nem vagy felelős a szüleid válásában. Neked ebben a helyzetben kizárólag a saját érdekedet kell nézned. Pláne, hogy úgy nézem, a szüleid saját magukkal vannak elfoglalva.
Ha apud egyedül is meg tudja teremteni a megfelelő feltételeket anyud nélkül akkor maradj nála. Anyud majd lenyugszik. Biztos benne, hogy felvennék oda, ahova jelentkezne? Lehet jól keresne, de az is lehet, hogy az ottani pozíció "öröklődik". Ha már nagyon költözni akar megmondanám neki, hogy próbaidőre (félév végéig) ott maradnál apádnál, ha anyudnak van biztos állása, meg a környéken van jó iskola.
Amúgy meg:
Megcsalta anyudat apud, de vissza akarja szerezni? Szeretem az ilyen gondolkodású férfiakat, de ez az ő gondja.
Szerintem a legjobb, amit tehetsz: erre az egy hétre el mész anyukáddal. Nem hisztizel, nem balhézol, vele vagy, támogatod, és figyeled a reakcióit. Lehet, hogy pár nap után összeszedi magát és magától belátja, hogy hülye ötlet a költözés. Ha nem, egy nyugodt alkalommal leülsz és higgadtan, kedvesen elmondom neki, hogy te nem szeretnél költözni, mert - itt felsorolod az indokaidat. Hozhatsz néhány alternatív megoldást is: költözés a városon belül; költözés egy közeli településre, ahonnan be tudsz járni; vagy valaki egyébként említette a kollégiumot is, amennyiben szeretnél vele maradni, de a saját suliba járni, ez sem rossz megoldás. Főleg, ha akár meg is tudnád oldani tömegközlekedéssel.
Ezen kívül: próbálj beszélni a nagyszüleiddel. Mondd el nekik is, hogy ez anyukád részéről egy hirtelen és nem átgondolt ötlet, ami az ő helyzetében érthető, de hosszú távon káros. Ha ők sem azt szajkózzák egész héten, hogy jobb is ha költözök, hanem finoman utalgatnak arra, hogy maradnotok kéne, akkor nagyobb eséllyel látja be, hogy így van.
Nagy veszekedésnek azért nincs értelme, mert ő most amúgy is mindent magára vesz, esélyes, hogy megromlana a kapcsolatotok, úgy érezné, te is ellene vagy. Itt most neked kell higgadtnak és szelídnek maradni, őt támogatva, de a saját érdekeiket is figyelembe véve gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!