Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg tudom változtatni a...

Meg tudom változtatni a szüleim hozzáállását a lóvásárlással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy ilyen problémám. Mielőtt bárki elkezdene nyökögni azon, hogy nem való nekem ló meg örüljek, hogy vesznek, kérem fogja fel az icike-picike agyacskájával, hogy nem es volt a kérdés.

Anya mániája, hogy valami hipernyugodt ló kell nekem, mert legyek biztonságban. Ezzel egyrészt egyetértek, mert nem egy belovagolatlan csikót vagy egy idegbeteg lovat akarok, nem vagyok még azon a szinten. Másrészt tudom, hogy neki a nyugodt sokszor egyenlő a lassúval, hajtóssal, én a menősebb lovakat szeretem, jobban boldogulok velük. A másik mániája, hogy tíz éves herélt kell, mert a kancákkal ez a baj, az a baj, meg tíznél is legyen inkább idősebb mert a fiatal=őrült.

Apa állandóan olyan lovakat mutogat/magyaráz, amelyek bizonyos okokból elérhetetlenek. Túl drága, galoppló vagy tanyasi póniló, ami nem versenyzésre alkalmas. Vagyis lehetetlen lovak, nem olyanok, amelyek esélyesek lehetnének.

Normális válaszolóknak köszi, akik nem azok, nem kell válaszolni.

2020. okt. 25. 09:43
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
61%
Érdekes, hogy felteszi a kérdést, aztán el is tűnik, semmi reakció a válaszokra.
2020. okt. 25. 19:48
 22/41 anonim ***** válasza:
78%
Figyeld meg holnap egy olyan kérdés lesz kint hogy kaptam egy lovat de nem tetszik
2020. okt. 25. 19:51
 23/41 A kérdező kommentje:

Ok, 22, itt vagyok, nagy örömödre.

Két okból nem válaszoltam. 1, dolgom volt, nem érek rá egész nap a gyakorin lógni. 2, gyakorlatilag nem volt mire válaszolni, reagálni.

De most itt vagyok. Először el szeretném mondani, hogy semmi közöm ahhoz a kérdezőhöz, miért nem lehet elhinni? Feltettem egy kérdést? Igen. Lovas? Igen. Ez azt jelenti, hogy minden lovas kérdést én teszek fel? Nem. Ezt szerettem volna tisztázni. Bár a sok rossz indulatú válaszolóval nem tudok mit kezdeni, úgyhogy tök mindegy mit mondok.

23, valaki biztos szívesen megírja, kérj meg valakit. Nálunk nem szokás egy nap alatt lovat venni.

21, kösz az értelmes hozzászólást, gratulálok, biztos büszke vagy magadra!

2020. okt. 25. 20:52
 24/41 A kérdező kommentje:
Miből gondoljátok, hogy hisztizek? Nem ismertek, nem tudjátok ki vagyok. Pont, hogy higgadtan tudok csak hatni emberekre, sokra mennék a hisztivel... Tegyük hozzá azt is, hogy ezeket a dolgokat a SZÜLEIM mondják, akik nem értenek hozzá. Az EDZŐM mást mond, de nem ő veszi a lovat. ÉN sem értek úgy a lovakhoz, de valamennyi tapasztalatom van, több, mint a szüleimnek, akik sosem lovaztak.
2020. okt. 25. 20:57
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
mire használjád,
2020. okt. 25. 22:05
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
bocsánat bele javított mire használnád a lovat
2020. okt. 25. 22:08
 27/41 A kérdező kommentje:
Díjlovaglás, díjugratás, már versenyzek, de szeretnék még fejlődni, van mit.
2020. okt. 25. 22:13
 28/41 anonim ***** válasza:
73%

Ezt tiszta jóindulatból mondom, nem bántani akarlak de ha a kiírt kérdés jellemzi ahogy általában kommunikálsz akkor ezen dolgoznod kéne. Rögtön sértettnek, támadónak tűnsz, még ki se posztoltad a kérdést de már felhúzod magad. Lehet hogy ezért nem jutsz dűlőre a szüleiddel sem. Egy régi vicc jutott eszembe, sok változata van, most ezt találtam meg:

A nyuszika szeretné a kertjében lenyírni a füvet, de nincs fűnyírója. Eszébe jut, hogy elkérhetné a medvéét. Igen ám, de emlékei szerint a medve nem túl barátságos, segítőkész. Nem baj, azért elindul, hátha kölcsönkaphatja. Útközben elgondolkodik:

"Végülis a medve tényleg egy szemét állat. Szinte sosem segít senkinek. Na de mindegy, ha már elindultam, legalább megpróbálom, hátha most jó napja lesz."

Megy tovább, közeledik a medve házához, de megint csak eszébe jut:

"A múltkor a borz is mondta, hogy a medve hogy kiszúrt vele a patakparton; de igazán mástól sem hallottam még róla semmi jót. Kár volt eljönni, csak pocsékolom az időmet. De azért innen már mégsem fordulok vissza, ha már eljöttem, csak sikerül szót érteni ezzel a barommal."

Közben odaér a medve házához, a szép, pázsitos kert közepén, és bekopog. Míg várakozik, megint csak elgondolkodik:

"Tulajdonképpen a francnak jöttem el. Úgysem fogja kölcsönadni, örülhetek, ha ki nem hajít ez a rohadék, meg aztán..."

Ebben a pillanatban a medve ajtót nyit, barátságosan köszönti nyuszikát:

- Szia Nyuszika, miben segíthetek?

- B*szd meg a fűnyíródat!

A tanulság szabadon levonható.

Azért pofázok itt erről, mert általában igaz hogy higgadtan, észérvekkel sokkal többre lehet jutni, és ez a lovas problémádat is megoldhatja. Gőzöm nincs hogy igazad van-e, nem értek a lovakhoz. De ha vannak logikus érvek amik a te véleményedet támasztják alá, ha utána tudsz nézni és bizonyítékot hozni, ha az edződ egyetért veled és melléd tud állni, el tudja magyarázni a szüleidnek az sokkal hatásosabb lesz mint úgy belemenni a beszélgetésbe hogy mindenki hülye.

2020. okt. 26. 03:36
 29/41 A kérdező kommentje:
29, nem tudom, mit értettél félre, de valamit nagyon benéztél. Az elején azért kezdtem úgy a kérdést, mert egyetlen-egyszer írtam ki egy másikat, jött a sok bunkó, hogy én vagyok a hibás, nem is a kérdésre válaszoltak, hanem mondták a baromságaikat. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy általánosságban is ez jellemzi az oldalt. Nagyon ritka a normális válasz, csak “költözz el”, “menj dolgozni”, “kamu” és egyéb bunkó válaszok érkeznek. Nem csak az én kérdésemre, beleolvasok egy másikba, ugyanez van. De az eddigi válaszok, amik erre a kérdésre jöttek, engem igazolnak. A valóságban más vagyok, vitatkozni se szoktam, hülyézni max. az osztálytársaimat (jogosan), a szüleimmel rendesen beszélem meg a dolgokat.
2020. okt. 26. 07:20
 30/41 anonim ***** válasza:
31%

Lányomnak még szerintem 2-3 év hogy kelljen a ló de eldöntöttem olyat választ ami neki jó.

Ez nem olyan hogy én megmondom melyik kell , jelenleg is egy mások által nem lovagolt lovon lovagol (oktatója tulajdona a ló) mert elvileg kezelhetetlen. Több éve azt lovagolja, a ló nem kezelhetetlen egyszerűen kiválasztottak egymást és most nekik igy jó.

Ettől nem fosztanam meg mindenféle parameterekre hivatkozva.

Ha ezt nem értik nehez megmagyarázni

2020. okt. 26. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!