Normális az, hogy az anyámék állandóan a híradón lógnak?
A gyk átlag intelligenciáját figyelembe véve sajnos nem meglepő.
A híradó egy szórakoztató műsor amit úgy raknak össze hogy minél többen nézzék, a tájékoztatás sokadlagos szempont. Ezt már a 70-es években felmérték.
Talán ezért is hír, hogy Nepálban lezuhant egy kirepülő vagy hogy Nyíregyházán vakond született.
De te csak képzelődj nyugodtan, hogy tájékoztatás a célja.
Szerintem egyesek félreértelmezték. A kérdező szülei CSAK ezt nézik. Nálunk is ez van, ha hazamegyek látogatóba a nyugdíjas apukám reggeltől kezdve a híradásokat nézi. Képes ugyanazt megnézni háromszor, ötször. Én bennem már fel egy a pumpa 2 után nemhogy egész nap. Kérdezem tőle hogy nem érdekli-e valami vidámabb műsor is, erre azt mondja hogy igen de 70%-ban akkor is híreket akkor néz. Nem csak politikát hanem ilyen olyan történéseket is. Viszont tudjuk hogy a híradóban sokszor a katasztrófákkal akarják felhívni a figyelmet úgyhogy sokszor valóban nyomasztó.
Amúgy szerintem is azt láttatják velünk amit akarnak mindegy hogy jobb vagy baloldali híreket nézünk. Én a neten szoktam híreket olvasni mert ott ki tudom szelektálni ami nem érdekel. A magyar csatornákat nem is nézem mert nem szeretem a valóságshowkat és filmet se lehet nézi a sok reklám miatt. Egyszerűen nézhetetlen az RTL, TV2 és a Viasat. Ezért alig tévézek, amikor nézek akkor dokumentumfilmeket. Tehát megértem ha bosszantó ha folyamatosan olyasmi egy ami zavar.
Kérdező nem hiszem hogy tudsz mit tenni. Ha külön költözöl akkor nem lesz ilyen. Mivel itt a szüleid így szokták meg nehéz lenne rajta változtatniuk.
Esetleg megkérheted őket hogy most nézzétek a te műsorokat, veszíteni nem fogsz vele. De számíts rá hogy ha kimész a mosdóba vissza lesz kapcsolva . Vagy kapcsokgasd a tv-t, állj meg egy koreai sorozatnál 🙂. Lehet hogy megtetszik nekik.
Hívd fel a figyelmüket, hogy KÁROSODIK A MENTÁLIS EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTUK ettől a tevékenységtől hosszabb távon!
Akár alvászavar, vagy egyéb teljesítményzavar/funkcionális idegrendszeri, esetleg szervi zavar is lehet belőle!
Rontja az életminőségüket MINDENKÉPPEN - Te pedig azt szeretnéd, hogy MÉG SOKÁIG JÓ EGÉSZSÉGNEK ÖRVENDJENEK ÉS UNOKÁZHASSANAK - ha szeretnéd Őket megajándékozni egy kis jövevénnyel/utóddal!
(Vagy esetleg Ők is ezt várnák el az idő múlásával...) Szóba került már egyáltalán az, hogy bővülne a család?! Valamelyikőtök szeretné?! Mi lenne a terv a témával kapcsolatban...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!