Anyukámnak más elképzelései vannak a továbbtanulásommal kapcsolatban?
Értelmiségi családban élek, soha nem is volt kérdéses, hogy továbbtanulok-e. Eddig úgy tűnt, hogy az anyukám (apukám nem él velünk) támogató, bármit is választok. Viszont a hétvégén felvetődött, hogy mi is akarok lenni. Az idei tanévig csak a nagyjábólagos irány volt meg.
Most elkezdte anyukám mondani, hogy csakis közgázra mehetek, mert azzal sok mindent lehet kezdeni és nézzem meg, ő is milyen jól boldogul. Én erre mondtam, hogy nem akarok közgazdász lenni és már eldöntöttem, hogy villamosmérnöknek fogok tanulni, hiszen nagyon jól megy a matek és a fizika is.
Azóta itthon áll a bál. Már a nagyszüleim és apukám is próbált beszélni anyával, de egyszerűen hajthatatlan, olyan mintha bekattant volna valami nála.
Nem is értem hogyan gondolja a közgázt, matek és fizika faktra járok, év közben pedig nincs lehetőségem váltani. Meg amúgy is, végzős vagyok, már mindegy lenne, ha átmennék törire.
Szerintetek mit tegyek? Az nem opció, hogy apukámhoz vagy a nagyszüleimhez költözök, apu külföldön, a nagyszüleim 200 km-re laknak. Kollégiumba se tudok menni, az egyik helyi gimibe járok és eszemben sincs csak ezért máshova menni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
17/L

#40 érdemes , ha van kitartásod és érdekel ez a szakma , én szakma után érettségizem , mondjuk mivel egy kamion szervizben dolgozom így azért sok mindenben másabb a munkám mint a szakma ugyebár iskolában kamionokról nagyon nem esik szó sem illetve az iskolai gyakorlat alatt gyakorlati cég függő , hogy miket szervizeknek . Nekem az elméleti része amiatt is volt nehezebb mivel én itt voltam tanulo ahol dolgozom és 7.5 tonnás teherautó alatti járgányok nem igen járnak ide .
Maga az alap része ugyan az csak itt kamionok esetén minden sokkal nagyobb mint egy autóban .

Igazából "csak" puszta érdeklődésből és hobbiból tanulnám ki, egyébként villamosmérnökként dolgoznék.
De elég sok autó van a családban, úgyhogy szerintem már csak ezért is megpróbálom a dolgot.
#39, 40

Én most egyetem (nappali...) és munka mellett nem tudok bevállalni még egy képzést, ha 2021-ben más feltételek lesznek, hát állok elébe, de most nem akarok rajta előre agyalni.

Két évnél hosszabb lesz, de ha tényleg ennyire lehetetlen lesz szakmát tanulni, akkor ba*ák +, és elmegyek levelezőre egy gépész msc karra, járműves szakirányra...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!