Anyukámnak más elképzelései vannak a továbbtanulásommal kapcsolatban?
Értelmiségi családban élek, soha nem is volt kérdéses, hogy továbbtanulok-e. Eddig úgy tűnt, hogy az anyukám (apukám nem él velünk) támogató, bármit is választok. Viszont a hétvégén felvetődött, hogy mi is akarok lenni. Az idei tanévig csak a nagyjábólagos irány volt meg.
Most elkezdte anyukám mondani, hogy csakis közgázra mehetek, mert azzal sok mindent lehet kezdeni és nézzem meg, ő is milyen jól boldogul. Én erre mondtam, hogy nem akarok közgazdász lenni és már eldöntöttem, hogy villamosmérnöknek fogok tanulni, hiszen nagyon jól megy a matek és a fizika is.
Azóta itthon áll a bál. Már a nagyszüleim és apukám is próbált beszélni anyával, de egyszerűen hajthatatlan, olyan mintha bekattant volna valami nála.
Nem is értem hogyan gondolja a közgázt, matek és fizika faktra járok, év közben pedig nincs lehetőségem váltani. Meg amúgy is, végzős vagyok, már mindegy lenne, ha átmennék törire.
Szerintetek mit tegyek? Az nem opció, hogy apukámhoz vagy a nagyszüleimhez költözök, apu külföldön, a nagyszüleim 200 km-re laknak. Kollégiumba se tudok menni, az egyik helyi gimibe járok és eszemben sincs csak ezért máshova menni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
17/L
Itt csakis egy azaz EGYETLENEGY ember elképzelése számít és az TE vagy. "Anyukádnak más elképzelései vannak" hogy oda ne rohanjak, a saját életében valósítja meg ezeket ne a tiédet nyomoritsa meg vele.
Az hogy családod többi tagja támogat az csak jó mert van aki kiáll melletted. Mondd nekik hogy aktívabban győzzék meg anyádat. Ha nem akkor tudtuk nélkül adod le a jelenzkezésedet.
Ami külön rátesz hogy a villamosmérnök elképesztően hiányszakma és akár jobban kereshetsz vele mint a közgázzal szóval az hogy neki jól megy nem jelent semmit. Ezen már rendesen kiégek így mer ha mondjuk bölcsészre mennél azt mondanám hogy ha nem is értek vele egyet de megérteném de így.....
#1, rossz körökben mozogsz, én kapásból kb 18 villamosmérnököt ismerek, 7 nő.
Meg pár nőt, aki gépészt, kohász, agrármérnök, élelmiszermérnök, műszaki menedzser, sőt mechatronikai mérnököt is.
Sőt ismerek olyan pasit, aki minőségügyi mérnökként dolgozik a közgazdász diplomájával.
Kérdező, add be villamosmérnökire a jelentkezésed és kész! Sok sikert!
#33. Ez mondjuk elég off, de az egy tény hogy a villamosmérnöki szakon néhány éve végzetteknek, a 96 százaléka férfi...
Évente kb. 960 férfi és 40 nő az aki ezt a szakot elvégzi. (Kicsit kerekítve)
A gépészmérnökit 94 százalékban férfiak végzik el, az energetikai mérnökit pedig 78 százalékban férfiak...
Szóval a nők aránya, az elmúlt években legalábbis, ezekben a “szakmákban” nagyon alacsony.
Ez tény.
Csak annyi, hogy állításoddal ellentétesen, nem az #1. válaszoló mozog “rossz” körökben (jelentsen ez akármit is)...
Hanem te próbáltad tévesen, a mikrokörnyezeted alapján, ami egy nem reprezentatív minta, meg saccolni a nők arányát ezekben a munkakörökben...
Amúgy azt én sem tudom, hogy az első válaszoló miért közölte, az egyébként helytálló, de valóban nem ide illő információt.
Előző válaszomban ezért is jegyeztem meg, hogy ez off.
36, igen én is a saját környezetemből indulok ki, ahogy az #1 is.
Én iparban dolgozom, gondolom ő nem.
Az ismerősi körömben van 60 hoz közeli villamosmérnök nő (plc-s). Én kohász vagyok (nő), 40+, 13 főből/ 9 nő volt a csoportban (levelező).
De ismerek 23 éves villamosmérnök nőt is, meg 27 éves mechatronikai mérnököt.
IT mérnököket is.
És nehogy már azért ne tanuljon a kérdező azt, amit szeretne, mert egyesek olyan körökben mozognak, ahol nincs villamosmérnök nő.
Én pl sose láttam még villanyszerelő nőt, mégis annak tanulok most.
Villamosmérnök? Gyere a Kandóra ;)
Mutasd meg anyukádnak a Kandós tanárokról a véleményeket (markmyprofessor), a bemutatókat, és ha mással nem tudsz érvelni, a villamosmérnök fizetéseket! ;)
Üdv,
Kandós 20F
Az ilyen lány ritka, mint a fehér holló... :)
Én is szívesen lennék autószerelő, valószínű egyetem után keresek egy jó szakképző centrumot. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!