Van olyan, hogy a szülő csak az egyik gyerekét utálja, a többit nem?
Hárman vagyunk tesók. Azaz féltestvérek. A két tesómmal csak az anyunk közös.
10 évvel idősebbek nálam, már 6 éve elköltözek, van párjuk, az egyiküknek még gyerekük is lett azóta. Amíg együtt laktunk velük, voltak kisebb-nagyobb konfliktusok, de sosem hallottam, hogy úgy beszélt volna bármelyikükkel is az anyám, mint velem.
Ha valami elromlik, mert már régi, egyből rám fogja. Pedig ő is és az apám is ugyanolyan gőzerővel használ a háztartásban dolgokat, mint én.
Ha szemmel láthatóan én hibázok, például leejtek egy poharat vagy leöntök valamit, esélyt sem hagy, hogy jóvá tegyem.
Üvölt velem, legalább 2-3 órán át, elhord mindennek, és ilyenkor minden mondatnak a végét úgy zárja le, hogy: “baszod.”
Ha nem biztos benne, hogy én csináltam valami kárt, akkor is rám fogja. Ha bebizonyosodik, hogy ő vagy az apám hibázott, nem kér bocsánatot, sőt... Elkezdi nekem magyarázni, hogy “még Neked áll feljebb???”
Ha éppen nyugodt állapotban van, (ami ritka) megkérdezem, van-e kedvük filmezni, ilyenkor általában nemet mond. Megkérdem, elvisszük-e sétálni a kutyusomat, szintén nem a válasz.
Békén hagyom, mert tudom, hogy fáradt...
Mégis elment tegnap este is sétálgatni a barátnőjével. Velem sehova.
Amikor a testvéremék itt vannak, úgy beszél velük, mintha... Á, meg sem tudom fogalmazni. Nyájasan, aranyosan beszél hozzájuk. Ahogyan velem még soha.
Ha csak beszélgetést kezdeményezek bármelyik szülőmmel vagy testvéremmel, sóhajtoznak, a szemüket forgatják, vagy egyszerűen csak nem hallanak meg. Ha többen vagyunk, a szavamba vágva elkezdenek másról beszélgetni egymással.
Sokszor én öntögetem nekik az üdítőt vagy a bort, és sosem köszöni meg egyikük sem, csak ha más teszi azt. Anyámra haragszom, mert ha nem így bánna velem, akkor a tesóim is jobban tisztelnének.
Próbáltam beszélni erről a szüleimmel, de csak letudták annyival, hogy hülyeségeket beszélek.
Mit tegyek? Miért utál engem ennyire az anyám? (19L)

Na megint üvöltöztek velem...
Itt voltak a tesómék, és miután elmentek, szidni kezdtek, hogy be vagyok baszva... Aha, 2 pohár bor után...
“Jó” a hangulat...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!