Tényleg rossz szülők lennénk amiért poénosan azt mondtuk,hogy háromból kettő sikerült?
Figyelt kérdés
Itt voltak vasárnap nálunk a nővéremék és szóba kerültek a gyerekek.Nekünk két fiunk van és egy lányunk.A nagyobb fiú és a lány már 16 éves koruk óta jártak nyáron dolgozni és a fiunk gimi után elment külföldre dolgozni és ma már teljesen külön él tőlünk,ahogy a lányunk is elvégzett egy jóhírű egyetemet és Budapesten maradt dolgozni egy nagy multinál ahol jól keres,valamint egy barátnőjével együtt laknak albérletben.A másik fiunk aki a legkisebb ő most 21 éves és nem talált munkát ezért itthon van velünk.Erre mondtuk azt hogy a 3-ból 2 gyerek "sikerült". Majd megtalálja ő is a számításait csak így elvicceltük a dolgot.A nővérem meg rávágta hogy milyen undorító megszólalás volt ez hogy lenézzük a gyerekünket,pedig semmi ilyesmi nem volt benne.Valóban rossz szülők lennénk?2020. okt. 12. 13:11
41/53 anonim válasza:
Meg merem kockáztatni, ha a nővéred nem rak helyre, fel sem tűnik neked, hogy ez a beszólás durva volt, ergo, ki tudja, mennyi viccnek álcázott beszólásotok volt az évek alatt. Én a helyedben reménykednék, hogy a fiam, ha ezt hallotta, túl tud lépni rajta, és nem vésődik be neki egy életre, hogy ő nem sikerült olyan jól.
42/53 anonim válasza:
Az utolsó rátapintott a lényegre.
43/53 anonim válasza:
Pont 21 évesen volt az az időszak, amikor halálosan be voltam rezelve attól, hogy sosem lesz belőlem semmi és örökre sikertelen leszek, majdnem minden nap álomba zokogtam magam emiatt. Egy ilyen beszólás a szüleimtől teljesen a depresszió legmélyére taszított volna. Szülőként szembeköpném magam, ha ilyet mondanék a gyerekemnek. Már attól rosszul vagyok, hogy elolvastam a kérdésedet. Azért az sem akkora büszkeség, hogy a 16 éves gimnazista gyerekeket már elküldted dolgozni. Szerencse, hogy legalább egy értelmes szülő van a családban (a nővéred), mert ez siralmas. Gondolom folyamatosan megalázzátok a gyereket, csak nektek erről fogalmatok sincs, mert hahaha mi csak viccelődünk.... hányinger.
44/53 anonim válasza:
Én a 21 éves fiatokkal egy cipőben járok. 22 éves vagyok, nekem is két idősebb testvérem van, egy ikerpár, 26 évesek. Középiskola után mindketten egyetemre mentek, és mindketten bejutottak arra az szakra, ahová kb. általános iskola óta készültek. Én még az érettségi évében sem tudtam, mi akarok lenni, nem éreztem magam semmihez elég jónak és elkötelezettnek ahhoz, hogy egy életen át az legyen majd a hivatásom. Felvételinél megjelöltem 3 tök eltérő szakot, igazából mind a három érdekelt, gondoltam, lesz ami lesz. Felvettek az egyikre, ami az óvodapedagógia volt, el is kezdtem, próbáltam minél jobban teljesíteni, de a gyakorlati órákon rájöttem, hogy sajnos nekem ehhez nincs türelmem és tehetségem, és a gyerekekkel egyáltalán nem találom a közös hangot, ezért egy év után kiléptem, és jelentkeztem egy másik szakra. Közben a testvéreim már lediplomáztak és munkába álltak. Nekem még van egy évem az egyetemből, sajnos csúszni fogok, mert nem sikerült konzulenst találnom. A szüleim gyakran mondogatják, hogy én csak az időt húzom, és mutogatnak a testvéreimre, hogy bezzeg ők, én pedig nagyon gyakran egy csődnek érzem magam, amiért nem felelek meg annyira az elvárásaiknak, mint a testvéreim. Mióta egyetemre járok, pánikbetegséggel küzdök, és a testvéreimmel sem olyan jó már a kapcsolatom, mint régebben. Ennek tudatában gondold át még egyszer, hogy tényleg vicces-e ilyeneket mondani a gyerekedről!
45/53 anonim válasza:
Remélem, akkor is heherészni fogtok, ha majd a legkisebb gyereketek Rátok se nyitja az ajtót, ha ez nálatok ez egy bevett dolog és nem egyszeri elszólás volt.
46/53 anonim válasza:
XD Bírom hogy egyesek egy egyszeri esetből mély pszichológiai tényeket vonnak le, és általánosítanak.
Ez a teljes rosszhiszeműség.
Megkérdezem a válaszolókat, ti sosem bántottatok meg senkit véltetlen?
47/53 anonim válasza:
Ezért is írtam a 45-ös kommentben, hogy ha ez rendszeres és nem egyszeri elszólás. Mert egyszer-egyszer hagyján, de nem rendszeresen.
48/53 anonim válasza:
De, volt olyan, hogy megbántottam valakit véletlenül, viszont olyan nem volt és nem is lesz, hogy azt mondjam a saját gyerekemről, (akinek annyi a hibája, hogy 21 évesen nem dolgozik még), hogy “nem sikerült”. Kíváncsi vagyok a kedves anyukának mekkora karrierje van meg mit dolgozik. És nem a férjed, hanem te! Te sikerültél?
49/53 anonim válasza:
#48 más véselméhez semmi szükség támadólag fellépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!