Tényleg rossz szülők lennénk amiért poénosan azt mondtuk,hogy háromból kettő sikerült?
19
Ekkora baromságokat rég olvastam. A vicceléshez kell egy bizonyos fokú intelligencia. Az ironizálást egy hajszál választja el a bántástól, az a hajszál pedig a kontextus és az adott személy hozzáállása. Ha egy az iskolában gyengén teljesítő gyereket viccesen butázol állandóan, az szerinted milyen? Minden negatív szándék nélkül, hát az csak egy kis vicc. Vagy egy túlysúlyos tinilányt nevezel bálnának. Hát ez csak viccccc, nincs benne semmi bántó. Milyen hülye, hogy ezen megbántódik. Ezek a vicces emberek egészen addig nevetnek, amíg nem lesznek más céltáblái. Más kárán, élethelyzetén nevetni nem vicces, hanem bántó. Elképesztő, hogy idehozod az életrevalókat. Ott két ember között alakult ki egy csodálatos kötelék, az ápoló srác elképesztően javította az életminőségét a lebénult pasinak. Együtt szórakoztak, de soha egy percig nem érezte senki, hogy bántaná őt az állapota miatt. Embernek kezelte, olyannak, mint mindenki más. Akinek van még miért élnie. A fenti kérdésben egy szülő, aki amúgy is hatalmi pozícióban van, derült jót a gyereke nehéz helyzetén. A 3ból 2 gyerek sikerült. Magyarán az egyik gyerek egy csalódás, kár volt megszületnie. Mellesleg a "vicc" címzettje is kiakadt rajta, szóval az adott helyzetben sem lehetett olyan mulatságos.
Az meg, hogy olyan emberrel nem viccelünk, akit képtelennek érzünk a vicc feldolgozására... a holokauszttúlélő embernek nem kezdek el zsidó vicceket mesélni. Nem azért, mert képtelen lenne a vicc feldolgozására, hanem mert nem vagyok egy ótvar nagy érzéketlen tapló. Teljesen kevered a szezont a fazonnal. Sokszor a vicc tényleg közelebb hoz embereket, de ez a fenti eset marhára nem ez a szitu.
22
Érdekes az inteligens embereknek gyakran van nagyon nyers humorérzékük, fura hogy ezt hozod föl.
A bullyng megint más, érdekes hogy egy láthatóan jószándékú szülők humorát a bunkó szándékos gúnyolódással akarod egy szintre hozni.
Iztos rég láttad, de az életrevalókban a fekete karakter többször is poénforrásként kezelte a másik fél nyomorékságát. Pont ezért a tulajdonságért választotta a tolószékes karakter.
Az én szüleim túlérzékenyek, szerencsére a tesóim nem azok és az ilyen vicceken jól mulatunk.
Volt egy kapcsolatom, ott viszont a barátnőm folyton minden szavával védeni próbált, mintha csak egy lehhelettől is összetörnék.
Nagyon leépítette az önbizalmam ez a hozzáálás. Azt éreztette velem, mindtha semmit nem lennék képes elviselni, és mindtha sokkal rosszabb lenne az életem, és a környezetem, mint amilyen valójában.
Szerintem mintha kicsit szégyellnétek, hogy az otthon lévő gyereketek nem olyan talpraesett, és mivel valószínűleg legbelül nehezteltek rá ezért, a viccelődéssel próbáltátok oldani a feszkót magatokban. A vicc mögött mindig van valamennyi agresszió, feszültség, a vicc ezt próbálja oldani. De valószínűleg nem nevetett senki rajtatok kívül.
Az, hogy épp nincs állása nem jelenti, hogy nem sikerült a gyerek, csak épp nincs jó helyzetben. Ezzel senki nem szokott viccelődni.
Szegény gyerek..sajnálom hogy ennyire nem sikerültek a szülei. De ő legalább biztos többre fogja vinni mint ti valaha is. Ilyen értelmi szinttel ami nektek van még az 5 osztály sincs meg ugye?
Aztán ne lepődjetek meg ha a gyerek első alkalommal lelép és többé felétek se néz.
23
Ahj még mindig nem érted látom. Az életrevalókban barátok voltak, egymással viccelődtek, mindenki nevetett rajta és nem volt bántó. De most képzeld el, hogy elmennek meglátogatni együtt a tolószékes pasi rokonait, az egyik meg megkérdezi az ápolót, hogy hogyan jönnek ki. Erre meg mondaná, hogy jó arc, csak néha kicsit nyomorék, hehehe, érteeed, nyomorék. Valszeg mindenkinek az arcára fagyna a mosoly és inkább kínos lenne, mint vicces. Kicsit erőltetett a párhuzam tudom, de annyira hasonlítgatod az életrevalókhoz (aminek szerintem 0 köze van a kérdéshez), hogy kikínlódtam egy hasonló példát.
A humorhoz leginkább azèrt kell intelligencia, hogy tudd, mikor mivel és mennyire lehet viccelni ahhoz, hogy az valóban vicces legyen. A fenti sztori egyáltalán nem poénos, hanem bántó volt. Senkinek sem esne jól, ha ilyet mondanának róla a szülei. Szerencsétlenül érezné magát és bután mosolyogna, hogy még a saját szülei is egy szerencsecsomagnak tartják. Intelligens emberek nem beszélnek ilyeneket, ahogy a sógor sem díjazta ezt a "poént". Szerencsétlen a gyerekem, haha.
És amúgy igenis ez lehet bully. Ugyan ez a kérdésből nem derül ki, de ha sokszor, tudat alatt, viccből az egyik gyereked folyamatosan hasonlítgatod a többi testvéréhez, érezteted vele, hogy nem elég jó, az bizony nemhogy nem vicces, hanem komoly károkat okozhat. Mondom, annyiból, amit a kérdező írt nem lehet erre következtetni, nem is akarok hozzákölteni, de ez a megjegyzés igenis bántó volt. Olyan, ami az ember agyába ég hosszú évekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!