Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek idősebb szülője egyedül...

Akinek idősebb szülője egyedül él, hogy él?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, akinek édesanyja vagy édesapja egyedül él, és mondjuk elmúlt 50-60 éves. Esetleg depis e, mennyire van a gyermekére ràszorulva, mennyire élnek messze egymàstól, vannak e baràtai, dolgoznak e még, stb. Nekem apu 62éves, egyedül él, kb 200kmre tőlem. Nagyon magàba fordulós, nehezen lehetett vele mindig is beszélni. Dolgozik még, ellàtja magàt, de nagyon aggódom és féltem. Nem tudom, hogy tudnék ezen vàltoztatni. Szerintem bàrmit mondanék, nagyon megsértődne. :(
2020. okt. 11. 17:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 76 éves. Egyedül él, dunántúli kisvárosban, lakótelepi lakásában. Bevásárol, főz magának, takarít, teljesen ellátja magát. Ő magának való, nem társasági ember, viszont könyvtárba simán eljár, havi több könyvel kiolvas, ezen kívül keresztrejtvényt fejt. Telefonon beszélünk heti kétszer (100 kilométerre lakom). Nővéremmel vettünk neki egy tabletet, így netezik is, de tévézni is szeret. Napra kész a hírekben, világ dolgaiban.

Hozzátenném, hogy fizikailag is egészséges, súlyára vigyáz, minden nap sétál egyet. Szomszédasszonyával nagyon jó kapcsolatot ápol, ez nekem is biztonságot jelent azért.

2020. okt. 11. 18:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Kedves vàlaszadók, nagyon köszönöm a hozzàszólàsaitokat. Kicsit segít józanabbul làtni a dolgokat, lehet, hogy én aggódom túl, és apu még fiatal :)
2020. okt. 11. 18:23
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kérdező, Apud egyáltalán nem öreg, tényleg. Az, hogy befelé forduló, hát ez van, ő ilyen típus.

Ha (ahogy írod) dolgozik még, és gondoskodik magáról, ellátja magát, és gondolom, szabad idejében is le tudja foglalni magát (tévé, könyvek, ilyesmi), akkor szerintem ne aggódjál. Főleg, ha emellett egészséges is.

2020. okt. 11. 18:26
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Kérdező amíg nem iszik,vagy barát=ivócimbora meg a fizetés/nyugdíj kitart, még a házban rend és tisztaság van(max poros az a szekrény amit nem használ) de wc fürdő tiszta. Elvált vagy özvegy? Utóbbi esetben még a temetőbe kijár. Nincs gond.

Ami veszélyes erre a korosztályra a tv shop.

2020. okt. 11. 18:31
 15/18 anonim ***** válasza:
80%
Anyukám 72 éves. 12 km-re él tölünk. Vannak barátnöi, azokkal szoktak kirándulni. Egy énekkarban énekel, próbálnak, fellépéseik vannak. Körmöshöz jár és most csináltatott tetoválást. Rendszeresen felhív Mrssengeren. Nem gyakran tudunk találkozni, mert soha nem ér rá. 15 éve nyugdíjas.
2020. okt. 11. 18:42
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdező! Bármennyire is fura,akár egy öreg kori fellángolás is előfordúlhat. 25%esélye van.
2020. okt. 11. 20:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Anyu 80 lesz jövő év elején. Egyedül él a fővárosban tőlünk pár utcányira. Eljár postára, piacra, Sparba, mos főz takarít, újságot olvas, a szomszédasszony néha atmegy hozzá, és beszélgetnek.

Sokszor nekünk is főz, meg a testvéremeknek, és szól, hogy menjünk át, főzött és vigyünk belőle.

Cserébe mi sokszor bevásárlást intézunk neki, fizetem a tv előfizeteset, gazszamlajat és a közös költséget. 90 ezer forint a nyugdíja, de ő képes nagyon kevés pénzből is kijonni, nem tudom hogy csinálja..

Néha aggódik hogy nem sok van hátra már neki, meg nagyon fáj dereka, lába, háta...

Én azt gondolom, ha egészséges lenne, ő most is boldogan hozna vinné az unokáit strandra, moziba, ide - oda, amúgy nagyon belevaló így 80 évesen is.

2020. okt. 11. 23:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Szomszéd bácsi nyugdíjas főpincér. Mióta megözvegyült,a fia aki kb 2kmre dolgozik, nála ebédel,így az úrnak muszáj főznie,tehát ő is eszik. Magának nem lenne motivációja főzni.
2020. okt. 12. 20:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!