Akinek idősebb szülője egyedül él, hogy él?
Anyukám 76 éves. Egyedül él, dunántúli kisvárosban, lakótelepi lakásában. Bevásárol, főz magának, takarít, teljesen ellátja magát. Ő magának való, nem társasági ember, viszont könyvtárba simán eljár, havi több könyvel kiolvas, ezen kívül keresztrejtvényt fejt. Telefonon beszélünk heti kétszer (100 kilométerre lakom). Nővéremmel vettünk neki egy tabletet, így netezik is, de tévézni is szeret. Napra kész a hírekben, világ dolgaiban.
Hozzátenném, hogy fizikailag is egészséges, súlyára vigyáz, minden nap sétál egyet. Szomszédasszonyával nagyon jó kapcsolatot ápol, ez nekem is biztonságot jelent azért.
Igen, kérdező, Apud egyáltalán nem öreg, tényleg. Az, hogy befelé forduló, hát ez van, ő ilyen típus.
Ha (ahogy írod) dolgozik még, és gondoskodik magáról, ellátja magát, és gondolom, szabad idejében is le tudja foglalni magát (tévé, könyvek, ilyesmi), akkor szerintem ne aggódjál. Főleg, ha emellett egészséges is.
Kérdező amíg nem iszik,vagy barát=ivócimbora meg a fizetés/nyugdíj kitart, még a házban rend és tisztaság van(max poros az a szekrény amit nem használ) de wc fürdő tiszta. Elvált vagy özvegy? Utóbbi esetben még a temetőbe kijár. Nincs gond.
Ami veszélyes erre a korosztályra a tv shop.
Anyu 80 lesz jövő év elején. Egyedül él a fővárosban tőlünk pár utcányira. Eljár postára, piacra, Sparba, mos főz takarít, újságot olvas, a szomszédasszony néha atmegy hozzá, és beszélgetnek.
Sokszor nekünk is főz, meg a testvéremeknek, és szól, hogy menjünk át, főzött és vigyünk belőle.
Cserébe mi sokszor bevásárlást intézunk neki, fizetem a tv előfizeteset, gazszamlajat és a közös költséget. 90 ezer forint a nyugdíja, de ő képes nagyon kevés pénzből is kijonni, nem tudom hogy csinálja..
Néha aggódik hogy nem sok van hátra már neki, meg nagyon fáj dereka, lába, háta...
Én azt gondolom, ha egészséges lenne, ő most is boldogan hozna vinné az unokáit strandra, moziba, ide - oda, amúgy nagyon belevaló így 80 évesen is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!