Jogos, hogy ezt mondják?

Figyelt kérdés
Szóval, nem tagadom, lusta vagyok. Nagyon lusta, és utálok takarítani. Viszont nem vagyok az aki egész nap a gép előtt ül fel se néz. Én játszom a tesómmal, olvasok, festek, irok stb... rengeteg cirkusz volt már abból, hogy nem takarítottam fel. Régebben NAGYON szemtelen voltam, most már ez a nem kívánt tehetség visszafejlődött. Hála az égnek. Szóval a legnagyobb hibám, hogy sose pakolok el. Ha megkérnek hogy pl: mosogassak, akkor elindulok, de valahogy vagy elfelejtem, vagy valami más jut eszembe, és azt kezdem csinálni. Tudom, borzalmas vagyok. Tipikus művészlélek: szétszórt, álmodozó. Ezt a szüleim úgy veszik, hogy szarok a fejükre. Ez nem igaz. Azt mondták ma, hogy már azon vannak, hogy ha lehetne elválni a gyerektől, akkor elválnának tőlem. Alig várják, hogy visszamenjek a koliba.(16 éves lány vagyok) Nem tudok megváltozni. Nem tudok rendesebb lenni! Segítsetek! Hogyan tudnék? Ez jogos amit a szüleim mondanak? Tényleg ilyen borzasztó vagyok?
2020. okt. 11. 12:42
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Dobni**minden fölös holmit
2020. okt. 11. 13:47
 12/15 anonim ***** válasza:
78%
Én is rendetlen kislány voltam. Anyukám mindent kivett a kezemből és megcsinált helyettem, mert nem volt hozzá türelme, hogy én csináljam. "ne szerencsétlenkedj már" Csak aztán később ebből az lett, hogy rá voltam szokva, hogy mindent anyu csinál, meg hülye lettem volna utána már takarítani. Csak aztán nekem időközben olyan baráti köröm lett, amiben nagyon igényes és rendes lányok voltak. Cikinek éreztem hogy kupis vagyok. Égett volna a pofámról a bőr, ha olyan kis rendetlen, igénytelen maradok. Aztán elkezdtem élvezni a takarítást is,tehát magamtól jutottam el oda, hogy szeretem a tisztaságot magam körül, és elsüllyednék, ha más csinálná meg helyettem. Kis házias lettem, főzök, mosok, és minden szobát kitakarítok, nem csak a sajátom. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen leszek😅Régen még az volt a problémám, hogy időigényes, de már rájöttem hogy nem az, csak ha nagyon szenvedősen csinálom. Kellenek ösztönzők és motiváció, próbáld úgy felfogni, hogy ez egy jó dolog, bulis, közben hallgatsz egy kis zenét, tudsz egy csomót gondolkodni. :)
2020. okt. 11. 14:02
 13/15 anonim ***** válasza:

7esnek igaza van.

Figyelemzavarosvis lehetsz, de lehet csak a kamaszkor.

Ha 2 ev mulva is iylen vagy, akkor menj adhd vizsgalatra bar most is megejthetnetek.

A radioban meselt egy pasi az adhdjarol es pint iyleneket mondott: ram szootak a szuleim mosogassak el elinduktam es valahol teljesen mashol kotottem ki es nem emlekeztem ra higy mosogatni kuldtek. Onnan vetted?

2020. okt. 11. 22:53
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem, ez személyes tapasztalat
2020. okt. 11. 23:12
 15/15 anonim ***** válasza:

Hú, mintha én írtam volna ezt 16 évesen. Máig keservesen küzdök a ustaságommal, lassan de biztosan egyre rendesebb leszek. Én egyébként zenével foglalkozom. Nagyon sokszor mondták rám, hogy művészlélek vagyok, ezt régebben bóknak vettem, mára már egyre inkább sértésnek veszem. A mai világban nagyon sokat számít a megbízhatóság. Én sajnos több ember nagyon értékes bizalmát vesztettem el a szétszórtságommal, azzal, hogy elfelejtettem találkozókat, nem tartottam be az ígéreteimet stb. Te ne köves el ezt a hibát.

Nem mondom, hogy neked ez van, de nekem ez az egész lustálkodás, szétszórtság egyfajta menekülés volt. Főleg a felelősségtől talán. Sokáig nem volt sok önbizalmam és ez lett belőle. Nekem a következő dolgok nagyon sokat segítettek: keresztény hitem, naplóírás, gyónás, pszichológus, jó barátok, élet a kollégiumban.

Na nekem most is házit kéne írnom, úgyhogy megyek is :)

2020. okt. 12. 04:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!