Autópályán megállit a police, én egyedül, rendörök ketten vannak. Azt mondják gyorshajtást követtem el. Nincs fotó, nincs videó. Bemondásra akartak megbüntetni. Jogos ez?
Én már láttam hasonló esetet. Nem a 60-as években (akkor még nem is voltak nálunk autópályák, ha jól tudom), hanem pár éve az M60-ason. 110-es korlátozás, a szalagkorlát mögött ott a traffipax. 1-2 km-rel arrébb terelés egy sávra, 60-as sebességkorlátozás és csak bizonyos autókat szedtek ki szépen az egyik lehajtónál. Feltételezem, hogy a gyorshajtókat. Hogy ezután mi történt, nem tudom. De elképzelhetőnek tartom a helyszíni bírságot, ha pedig nem fogadja el a delikvens, akkor megy a határozat, csekk és a fotó. Ezt csak gondolom, mert szerencsére soha nem volt ilyenben részem, se autópályán, se máshol.
Olyat is láttam már az M6-oson, hogy a teljes félpálya lezárva, minden egyes autót kiterelnek a pihenőnél. Mindenkit szondáztatnak egyenként. Nekem az autómat is körbejárták, valamit az alján néztek nagyon. Valamit le is kérdeztek az adataim és a rendszámom alapján. Aztán jó utat kívántak és mehettem vissza a pályára. Ez 2015 környékén volt.
Nyolcaska, azért a különbséget látod a te eseted és a kérdező meséje között?
Őt nem kiterelték, hanem a pályán állították meg. Csak két rendőr összesen - azért egy kitereléses ellenőrzésnél többen vannak ám, szerintem erre te is emlékszel.
És ha volt traffipax, akkor van fénykép és videó, nem fogják hasraütéssel megállapítani a sebességét.
"Csak két rendőr összesen - azért egy kitereléses ellenőrzésnél többen"
Egy rendőrautóval is ki lehet vinni a parkolóba egy autót, nem kell ahoz pályazás és dísszázad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!