Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Babát várok, de nem szólok a...

Babát várok, de nem szólok a szüleimnek. Töröljem is őket Facebookról vagy hadd tudják meg onnan?

Figyelt kérdés

Elég diszfunkcionális, szeretetlen családból jövök, a szüleimmel és testvéreimmel sosem voltam jóban, érettségi utàn el is költöztem otthonról, vègül évről-évre elhalt a kapcsolat.

Ők amolyan tipikus mérgező "proli" család, mindenkit leszólnak, aki kicsit többre vitte vagy másképp akar élni, soha nem tudtunk semmiről beszélni. Lecsökkentek a látogatasok, végül már csak ünnepekkor mentem, de igazàból ha én nem mentem hozzájuk, akkor nem is érdeklődtek, élek-e egyáltalán (ettől függetlenül mindig megkaptam, hogy én nem keresem a családot, az, hogy tőlük annyi sem jött, mi van velem, nem számít).

Évekig húztuk ezt a dolgot, de semmi értelmét nem látom, ha találkozunk is hideg a hangulat, veszekedés van, le akarom zárni az egészet. Èv elején voltam utoljára náluk, azóta nem kerestek, én meg úgy

döntöttem, nem erőltetem tovább a dolgot.

Most babát várok, nem is tudnak róla. Ha megszületik, azért tervezek kirakni róla 1-1 képet Facebookra, tehát valószínűleg onnan fogják megtudni. Jobb lenne, ha a botrány megelőzendő, letiltanám őket? Vagy lássák, aztán tiltsanak ők?

Igazàból nem akarom, hogy utána keressenek, irogassanak nekem vagy a részei legyenek az életemnek, csak persze az emberben ott az a hatalmas nyomás, hogy mégis a családjáról van szó. De mi már olyanok vagyunk egymásnak, mint az idegenek.

Biztos fura lenne a városban is összefutni, de nem elképzelhetetlen. Ti hogy kezeltétek, ha nem tartottátok a kapcsolatot a családdal, de babát vártatok?

2020. okt. 8. 20:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
26%

Figyelj vam egy kis jogi gond. Ha ertesulnek valahonnan megis arrol, hogy nagyszulok lettek, es hirtelen feltamad bennuk az unoka iranti onzetlen szeretet es tenni akaras, akkor bizony a nagyszuloket is megilleti a kapcaolattartasi jog. Azaz ha nagyon nagyon latni akarjak vagy hallani rola, akkor nem zarhatod el toluk az unokajuk. Termeszetesen eleg kicsi az esely az altalad leirtak alapjan, hogy ilyesmi eloforduljon...csak szerintem jobb ha tudsz rola.

Amit a helyedben tennek. Amikor megszuletik a kicsi kinyomtatnek egy fotot rola es boritekban elkuldenem a hatuljan annyival, hogy wzulettem ekkor es ekkor igy hivnak. Gondolom nem 15-en vagytok tesok hogy talalgatniuk kelljen ez vajon melyii unoka. Az fb-n amikor megosztasz kepet posztot majd a gyerekrol eleve jobb ha nem funek fanak teszed azaz inkabb alkoss egy csoportot megosztas ...es oda azokat az ismeroseid 3s rokonaid tedd be akik szerinted valoban "megerdemlik hogy lassanak babakepeket stb. Vagy amikor megosztod es beallitod alathatosagot ismerosokre akkor kiveve...es ott azokat ikszeld akiknel nen akarod hogy lathato legyen a posztod vagy ugyanezt lehet albummal is ha jol emlekszem. Igy 200 ismi katja majd a babat de apad anyd nagynened nem. (Ha tiltod oket es rajonnek (mert ugyis valaki elpletykalja nekik akkor jogosna lesznek kiakarva rad hogyha eddig nem tiltottad oket miert most). Ilyen kiveve...nyilvanossagal viszont mondhatod ha kellene magyarazkodnod hogy hat bocs nem tudod miert nem latjak ok is...

Masik "kijelolod" oket az ismeroseid kozul. Azt se veszik majd eszre csak akkor arra figyelj ne tegyel sose semmit nyilvanosra (foldgombocske) amiboo kiderul unokajuk lett. Ha meg ujbol bejelolnenek veletlen egyszeruenne jelold oket vissza. Igy kevesbe feltuno ha titkolni akarsz valamit.

2020. okt. 8. 21:32
 12/30 anonim ***** válasza:
88%

Sajnálatos helyzetben vagy, de én megértelek, ugyanígy vagyok anyámmal. Évente kb háromszor találkozunk, azt is a kiskorú tesóm miatt, mert őt látogatom inkább. Anyámmal rideg és üres a kapcsolatunk, csak veszekedésre emlékszem gyerekkoromból.

Én is megkaptam, de hát mégis csak az anyám... Ahhamm én meg mégis csak a gyereke vagyok, akit ő akart a világra hozni, a fizikai szükségleteimet ellátta (kissé hiányosan), ami amúgy is egy szülő kötelessége, de ezen felül ő pluszt nem adott nekem, se egy ölelés, se egy kedves dicsérő szó. Akkor kérdem én : mégis csak az anyám az ilyen? Az én szótáramban egy anya nem ilyen

Ezt gyakorlatban nem fogom megtudni, mert én nem akarok gyereket, nehogy lelkibeteggé tegyek én is egy kisgyereket...

2020. okt. 8. 22:00
 13/30 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem ne tiltsd le őket!

Ne is titkold. Idegen embereket nem szoktam letiltani, beszámolni sem szoktam nekik. Gondolom te sem :)

Ha az érzés kölcsönös, őket sem fogja érdekelni.

Lehet kötelességből futnak veled egy kört és ennyi.

Ha meg tényleg érdeklődőek a picivel szemben, mégis csak jó lenne meghagyni a lehetőséget nekik, hogy nagyszülők lehessenek. Lehet szeretné őket a gyermeked.

Sőt, lehet javulna is valamicskét köztetek a helyzet. Természetesen az érzéseid érthetőek és ezt nem is kell elnyomnod magadban mert az a sok szomorúság és fájdalom az szerintem gyógyíthatatlan amit a szülők és a család többi tagja tud okozni :(

Vívódni a sok fájdalom, szeretetlenség , társadalmi elvárás, “mivan ha máshogy lesz” illúziója közt ... Kutya dolog, megértelek :(

2020. okt. 8. 22:06
 14/30 anonim ***** válasza:
85%

Az ismerősöket tudod távolabbi kapcsolatba tenni facén, onnantól pedig nem fogják látni a megosztásaidat. Sem nem törlöd, sem nem tiltod.

Én is azt mondom, hogy inkább tőled tudják meg. Ha ennyi ideig nem kerestek, valószínű ezután sem fognak.

2020. okt. 8. 22:06
 15/30 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, ugyanilyen helyzetben vagyok én is. Annyi különbséggel, hogy én évek óta megszakitottam velük a kapcsolatot.

Lassan én is teszek fel valami közös képet a párommal, hogy jön a baba, de felőlem lássák, le*zarom. Ha innen nem, akkor máshonnan úgyis megtudnak.

Tudom, H szar, meg radtor az érzés, hogy de jó lenne neked is család meg stb...de engedd el. Ha írnak, akkor válaszolni sem kell rá. ne helyezz magasra semmi nyomást

2020. okt. 8. 22:09
 16/30 anonim ***** válasza:
98%
Lényegében ha kiírod facera, hogy babát vársz, akkor onnan értesülnek róla és ha akarnak valamit radirnak, vagy felhívnak. Ha meg nem, akkor se mondhatják h nem látták.
2020. okt. 8. 23:26
 17/30 anonim ***** válasza:
73%
Ne tilts őket, max azután, miután meglátták a babát. Attól, hogy tudnak róla még nem kell beengedned őket az életedbe. Jobb lenne így, mintha mondjuk az utcán letámadnának hirtelen, hogy mégis mit keres nálad egy gyerek. Így legalább előre látod a reakciókat és meg tudod értetni velük, hogy nem vagy rájuk kíváncsi.
2020. okt. 8. 23:43
 18/30 Savlekotő ***** válasza:
96%
Nem akarod lezárni különben már rég törölted volna őket,valahol bánt h tojnak rád,de a babádra is tojni fognak jobb esetben,vagy épp belemásznak az életedbe könyékig érdekből,megint gyomorgörcs stb,kell ez neked?
2020. okt. 9. 00:04
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Én eleve azt nem tudom elképzelni, hogy nyilvánosan rakjak ki képeket a gyerekemről Facebookra, ahol bárki láthatja. Legfeljebb egy szűk körben (nálam a családom és a legjobb barátaim azok, nyilván nálad az előbbi nem játszik, legfeljebb az utóbbi) mutogatnám meg a képeket. Például nálam be van állítva alapértelmezettként, hogy a bejegyzéseimet csak a legjobb barátként megjelölt emberek láthatják, a sima ismerősök nem.
2020. okt. 9. 00:19
 20/30 anonim ***** válasza:
94%

Engem sem érdekel a családom. Csak teher volt. Szerintem töröld őket, ha kell akkor csinálj új elérhetőségeket.

Viszont a gyerek nem való fészbukra, én megőrülnék, ha a szüleim így mutogattak volna.

2020. okt. 9. 01:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!