Három középiskolásnál ha az egyik gyereket meghívják Sevillába, mert csak ö beszél spanyolul, akkor el lehet engedni vagy úgy kell gondolkodni, hogy vagy midenki megy vagy senki se?
Itt azért én jobban belenéznék a dolgokba, mint hogy ki beszél spanyolul és ki nem.
Ha rokon, akkor abban az esetben ezt megértem, ha a spanyolul beszélő gyerekkel sokkal jobb a kapcsolata, mint a többivel. Ha nem, akkor én kényelmességnek és bunkóságnak érzem, nem túl elegáns, hogy csak a spanyol nyelv miatt meghívja az egyik gyereket... és gondolom, elvárja ezek mellé, hogy a többi gyerek ne sértődjön meg. Nem hiszem, hogy annyival kényelmetlenebb lenne neki az, ha magyarul is kellene kicsit beszélgetni vagy 2 gyerekkel többre biztosítani a kaját - ha már az egyik külök tud beszélni, akkor simán el tudnak menni közösen a tesók ide-oda, majd a spanyolul beszélő tesó fordít, így az sem szakadna a vendéglátó nyakába. Nekem CSALÁDi kapcsolatokba ez így nem férne bele.
Ettől függetlenül, hogy így gondolom, elengedném a gyerekemet, mert nem őt büntetném, de megbeszélnénk a másik kettővel, hogy XY néni egy büdös bunkó (hacsak nem jobb tényleg a kapcsolata a másik gyerekkel), ne a testvérükre fújjanak emiatt, és addig mi csinálnánk itt vmi laza, érdekes dolgot.
Nehogy már egy rokon ne dönthesse el, hogy kit hív vendégségbe!
Te az egész pereputtyot meghívod, ha pl. az unokatesóddal szeretnél egyet kávézni?
van különbség! igen+!
De még egy párszáz ft-os kávézásnál sem elvárható az egész pereputty meghívása! Nemhogy egy többezer eurós külföldi (all-inclusive) vendéglátásnál!
Hát akkor fizesd be a másik két tesót helyettük! :-DDDD
Plusz két tinédzser többhetes etetése-ellátása azért nem két fillér!
Kérdező, a 28-as válaszodra: nem azért tanul senki se nyelvet, hogy majd a rokon akkor meghívja. Ezért ő nem dolgozott meg, ez a rokon saját döntése volt.
Ha majd jó munkahelye lesz, kiköltözik Spanyolországba stb., akkor lehet mondani, hogy megdolgozott érte. Meg hát középiskolás ygerekekről beszélünk, könyörgöm, nem 30évesen hisztiznek a meghívás, ellátás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!