Én ítélem meg rosszul?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés most nemrég fogalmazódott meg bennem, amikor kolis lettem. A többiek furcsán kezdtek rám nézni, amikor egy héten negyedjére válaszoltam ugyanazzal a válasszal a “miert vagy szomorú?” Kérdésre..

-összevesztem a szüleimmel...

Ott jöttem rá, hogy lehet nem normális, ha az ember naponta haragban van a szüleivel. Nagyon szeretem anyukámát, viszont rosszul esik, hogy leordít, ha akár egyetlen egyszer papucs nélkül vagyok otthon, ha kint hagyom a lépcsőházban a cipőmet, vagy elfelejtem behúzni a függönyt. Ilyenkor napokig haragszik, nem beszélve arról, ha vacsora előtt eszem valamit, mert nagyon éhes vagyok...olyankor van, hogy egy hétig nem beszél velem. Ez fáj...ez a közöny. Sosem felejti el hangoztatni, mennyire lusta, hülye, pszihológusra szoruló, idióta, rendetlen hülye kis pics@ vagyok. Egyfolytában átrendezi a fiókjaimat, kidobálja a számomra fontos dolgokat. Ha én főzök, nem felejti el elmondani, milyen szar. Egy időben festettem, de miután azt mondta, nem szépek, és idegesítette, hogy mindig arcokat festek, azóta nem. Az is irritálja, ha azt mondom magamról, hogy nem vagyok jó semmiben...amikor a mültkor bevallottan neki, hogy biszex vagyok, lereagálta azzal, hogy: nem biszex vagy, hanem hülye! És azóta nem hajlandó erről beszélni. Nagyon fáj, amikor miután egész délelőtt takarítottam, apukám azt mondja anyumnak(aki hazaér munkából)hogy egész nap csak lustálkodok, és erre elkezdik fennhangon megbeszélni, milyen haszontalan vagyok. Ő megüthet, lealázhat, de en még csak rá sem nézhetek. Mindig azt mondja, hogy tudja, hogy én szarok a fejére, és hülyének nézem őt! Amikor én az életben egyszer sem gondoltam, hogy hülye, nem szartam a fejére...

Valószínűleg én ítélem meg rosszul, és ez normális. Valószínűleg én vagyok a hibás, de azért megkérdem. Ez jól van így? Vagy tennem kellene ellene? Mit?

2020. okt. 4. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem te szorulsz a leírás alapján pszichológusra, hanem az anyád. Nagy mázli, hogy koliban lehetsz. Az ilyentől jobb minél távolabb menni, mert lelki roncsot csinál a másikból. Egyáltalán nemnormális, hogy valaki így bánjon a gyerekével (de ebbe értsük bele apádat is). Maradj a koliban minél tovább és kezdj el újra festeni! ;)
2020. okt. 4. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem veled van a baj, hanem anyáddal. Szívesen jellemezném nem túl kedves jelzőkkel, de inkább nem, maradjunk annyiban, rühellem az ilyen szülőket.
2020. okt. 4. 20:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Anyukádnak kéne gyorsan egy orvos. Hogy lehet így beszélni a saját gyerekeddel... Nagyon toxikusak, de pár év és megszabadulsz tőlük, akkor meg sírhatnak utánad.
2020. okt. 4. 20:36
 4/9 anonim válasza:
100%
Egyáltalán nem normális. Egy szülőnek támogatnia kell a gyerekét. Ne hagyd hogy elvegye a kedved a festéstől(vagy bármitől), mert neki nem tetszik. El kell fogadnia annak aki vagy.
2020. okt. 4. 20:50
 5/9 Metionin ***** válasza:
100%
Anyád elégedetlen a saját életével és ezt a feszkót rajtad vezeti le. Addig semmi sem segíthet rajtad, amíg nem tisztázod magaddal, hogy ez nem a te sarad. Ha hülyeség miatt ordibál, menj ki vagy tedd rá a telefont. Ha megjegyzést tesz a kajádra vagy bármidre, ne reagálj mérgesen vagy ne szégyelld el magad, mert neki ez ad örömöt. Közönyösen mondd, hogy "kár pedig szerintem finom/szép/nekem tetszenek" és csináld tovább. A fontos cuccaidat pedig tedd zárható pénzkazettába, hogy ne dobhassa ki. Ha a lustaságodat emlegetik, nyugodtan közöld hogy hát igen, nem tudom ki mosogatott el/porszívózott/takarított stb. ma is. Lényeg, hogy ne húzd fel magad. Ha pedig megütnek, tájékoztasd őket hogy tudod mi az a látlelet és ha még egyszer előfordul, mész a rendőrségre. Anyám anno hasonló volt, ezeket tapasztalatból írom, nekem ezek a dolgok segítettek. Ja és a költözés a legfontosabb, tedd meg amint lehetőséged lesz rá, minél messzebbre.
2020. okt. 4. 20:50
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Ezt hívják úgy, hogy mérgező szülők.
2020. okt. 4. 21:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Jaaaj, én is ugyanilyen voltam 20 évesen, mindig elmondtam miket csinál, meg hozzátettem, hogy mennyire szeretem, közbe csak vak voltam. 5 év terápia után merem kijelenteni, hogy anyám mentális beteg, durván megnyomorított és kevés szerethető dolog van benne.

A leírtak alapján, neked se fog ártani egy szakember, de kezdetnek kezdj felhagyni a mentegetésével.

2020. okt. 4. 21:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Elég elmeroggyant anyád van.

De megmutatod miket festesz? csak nem olyan rossz.

2020. okt. 4. 21:21
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Amit leírtál az szerintem kimeríti a lelki bántalmazás fogalmát! :( szerintem örülj, hogy koliba lehetsz. Örülök a felismerésednek.

Próbàlj meg ne azonosulni és a pártját fogni olyan embernek aki téged bánt! Mindig védd meg magad!

De az előttem szólók szuper tanàcsokat adtak neked.

Szomorú történetek vannak ezen az oldalon halljátok.. elkeserítő :(

2020. okt. 4. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!