Nem akarok összejönni senkivel, mert félek anyám véleményétől, reakciójától. Hogy küzdjem ezt le?
Tizennyolc éves leszek hamarosan, viszont ez nem változtat semmit, mivel fix, hogy pár éven belül nem tudok költözni. Anya meg szerintem ugyanúgy beleszólna a dolgaimba, hogy nagykorú leszek.
És igazából pár havonta előkerül, hogy ő milyen párt képzel el mellém, és mindig kihangsúlyozza, hogy az a legfontosabb, hogy fiú legyen. És az a nagy probléma, hogy még nem mondtam el neki, hogy biszexuális vagyok, és a lányokat szeretem jobban, ezzel lassan hat éve tisztában vagyok. Ezt nem tudja, mert homofób, és nem szóltam róla.
Viszont amíg nem tudja én nem merek kapcsolatba kezdeni lánnyal, mert mi van ha kiderül. Pedig már vágyok egy kapcsolatra, tetszett is egy pár személy az elmúlt időben, de mindig elengedtem a témát, hogy nem fog menni, mert titkolózni kéne, és kiderülne. Viszont én nem akarok coming outolni, addig egy esetlegesen túl rossz reakció esetén mondjuk kiraknak otthonról és én ezt nem tudom anyagilag kezelni. Viszont az, hogy én el tudjak költözni az anyagilag nehezen jöhet össze a suli miatt, tehát az legjobb esetben is négy év, ha azt feltételezzük, hogy gimi után a második egyetemi évemben már el tudom tartani magamat.
Én meg nem akarok négy évet várni, vagy titkolózni, mert feltűnő lenne, még úgy is, hogy jelenleg kollégista vagyok.
Mit tegyek,hogy bele merjek lépni egy kapcsolatba, és ne anyám véleméyne korlátozzon? 18l (apámmal nem tartok kapcsolatot)
Szerintem ha bi vagy, próbáld ki magad mindkét féle kapcsolatban, csak ne feltétlen áruld el anyukádnak, amég nem vagy tuti biztos benne, hogy kinek a társaságára vágy valóban.
Nekem testvérem vonzódik azonos neműekhez, de mieőtt ezt kimondta, kipróbálta magát ellenkező neművel is. Miután rájött, hogy nem, az nagyon nem az ő világa, elmondta a családnak szépen, lassan. Anyukánk nehezen fogadta, látszik hogy a mai napig se örül neki, de nem bántja tesómat, nem mondja ki hogy ő ennek nem örül, csak a viselkedésén látszik.
Szóval szerintem menj biztosra, próbáld ki magad mindkét szituban, és ha teljesen biztos, akkor mondd el anyukádnak. Lehet amúgy sejt valamit, azért is hangsúlyozza, hogy csak fiú legyen, hátha még terelhethet.
Igaz, én hetero vagyok, de hat évet voltam úgy kapcsolatban egy lánnyal, hogy a szüleim nem tudtak róla. Nagyjából hasonló okok miatt. Nyilván itt nem a homo, vagy más fóbiák miatt, hanem egyszerűen azért, mert az én szüleim is ilyen mindenlében kanalak, és nem hiányzott, hogy beleszóljanak a dolgaimba.
Ahogy írtad, minden máshol történt. Egyszerűen volt egy másik életem. Elég gázul hangzik, tudom, de meg kell tanulni "mesélni", alibit gyártani és kész.
Szerencsémre tudták a szüleim, hogy a kollégiumban találkoztam olyan csoporttal, akikkel rendszeresen mentem valahova. Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy mikor találkoztam Vele, akkor egyszerűen azt mondtam, hogy azzal a csoporttal megyek valahova. Hazajöttem, mondtam valami kamu dumát, hogy jó volt, meg megnéztük ezt-azt. Mutattam esetleg fotót, ha tényleg kirándulni mentünk. Nyilván magamról és a helyről. És kész.
A lány szülei tudtak rólam és voltam is náluk többször is. Igaz, az első három évben nehezen viselték, hogy az én szüleim nem tudnak rólunk, de utána elfogadták és belátták, hogy ez egyelőre így a jó.
A végtelenségig nem lehetett volna csinálni, természetesen, tehát én készültem elmondani. De, azt egy másik alkalommal, amikor már igen is saját háztartársam, saját életet vezetve éltem volna. De, mikorra ez megvalósult, akkorra sajnos elváltak útjaink.
Ha, volnának még kérdéseid, hogy mit és hogyan csináltam, akkor tedd fel bátran privátban, ha tudok, igyekszem segíteni. Főleg, mert tudom, hogy milyenek a mindenbe bele szólni akaró szülők. :)
(Igazából, mivel változtatni nem tudsz, mint fentebb látod, egyszerűen csak ki kell kerülni a kontrollt és kész.)
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!