Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindig lehúz lelkileg az...

Mindig lehúz lelkileg az édesanyám. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Felnőtt, férjes nő vagyok még gyerek nélkül. Napi szinten tartom a kapcsolatot a Magyarországon élő édesanyámmal. Az utóbbi években az egyébként is beszólogatós stílusa egyre többször kezd átváltani rágalmazásokba és bántásokba (hálátlan vagyok, szemétkedem vele, mindig is problémákat generáltam magam körül, már az általánosban gyomorgörcse volt a hülyeségeim miatt stb.). Lenézi a munkámat amit nagyon szeretek (gyerekekre vigyázok és festek) és ha néha meg merem védeni magam, azt támadásnak veszi és állítja be az egész család előtt.

Egyre kevesebb türelmem van hozzé de tudom, hogy ha nem foglalkozom vele akkor mégjobban bekattan. Néha kiborulok miatta. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Más hogy oldja meg?

2020. okt. 1. 19:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell minimalizálni. Teljesen meg kell szakítani. Vedd úgy, hogy már nem él. Temesd el önmagadban. Senkinek nem kell eltűrnie az állandó szemétségeit.
2020. okt. 1. 23:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám is pont ilyen lelkileg terrorizáló, érzelmileg zsaroló személyiség. Ne legyen amiatt lelkifurdalásod, ha megszakítod vele a kapcsolatot. Én is ezt tettem anyámmal, de nem is hiányzik, olyan szinten mérgező ember.
2020. okt. 2. 10:11
 13/13 A kérdező kommentje:

Napokig lelkiismeret furdalásom volt, amiért kiírtam a kérdést, pedig megint alakított az elmúlt napokban.

Nem él egyedül anyukám, ott van apám is de sajnos ő egyre többet iszik és elmegy inkább otthonról (meg is tudom érteni).

Nagyon meglepődtem, hogy ennyien válaszoltatok és leírtatok a saját történeteket is. Köszönöm szépen, hogy megosztották őket velem. Mindenkiéből merítettem.

2020. okt. 7. 01:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!