Mindig lehúz lelkileg az édesanyám. Mit csináljak?
Felnőtt, férjes nő vagyok még gyerek nélkül. Napi szinten tartom a kapcsolatot a Magyarországon élő édesanyámmal. Az utóbbi években az egyébként is beszólogatós stílusa egyre többször kezd átváltani rágalmazásokba és bántásokba (hálátlan vagyok, szemétkedem vele, mindig is problémákat generáltam magam körül, már az általánosban gyomorgörcse volt a hülyeségeim miatt stb.). Lenézi a munkámat amit nagyon szeretek (gyerekekre vigyázok és festek) és ha néha meg merem védeni magam, azt támadásnak veszi és állítja be az egész család előtt.
Egyre kevesebb türelmem van hozzé de tudom, hogy ha nem foglalkozom vele akkor mégjobban bekattan. Néha kiborulok miatta. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Más hogy oldja meg?
Sajnos vannak ilyen rossz természetű emberek. De mivel az anyád, nem teheted meg, hogy teljesen megszakítod vele a kapcsolatot.
De azért csökkenteni lehet a találkozások számát, hiszen nem vagy rászorulva a társaságára.
Miért ne tehetné meg , hogy megszakítja vele a kapcsolatot?
Nem hiszem, hogy ha egy szülő "mérgező" környezetet teremt a gyereke számára, és a bántáson valamint a támadáson kívül nem kap tőle mást, akkor azt el kell tűrni azért mert az - jelen estben - az édesanyja.
Nekem sem túl jó a kapcsolatom az édesanyámmal,így amennyire lehet redukáltam a találkozásaink számát, ugyanis ő sincs rám túl jó hatással. Teljesen semmiképp nem szakítanám meg vele a kapcsolatot, de nem is igyekszem, hogy többször találkozzunk. Ahogy ő sem.
Tisztában vagyok vele, hogy ez milyen, de ha tartani szeretnéd vele a kapcsolatot, akkor próbáld nem annyira a szívedre venni amiket mond. Biztos van valami oka amiért ilyen, és az az ok nem feltétlen te vagy, sőt. Csak te vagy az akin ezt ki tudja tölteni.
Nem tudom mennyire opció nálatok, de megpróbálhatnál vele erről beszélni, hát ha kiderül mi az ami igazából bántja, amiért így viselkedik.
Valamikor segít ha az ember levélben leírja az érzéseit a szüleinek. A telefonban ezek a típusú emberek nem képesek általában meghallgatni az embert, de egy levelet végig kell olvasni. Tehát ha leírod az érzéseidet, hogy téged bánt a viselkedése, -sőt lehet, hogy rombol-, és inkább támogatásra lenne szükséged, és a kapcsolatban tartasz egy kis szünetet, de minden jót kívánsz neki,akkor lehet, hogy megkönnyebbülsz egy kicsit.
Ez egy jó kérdés, hogy miért ragaszkodunk olyan kapcsolatokhoz ami nyomasztó, de ha nagyon rád van szorulva, a mindennapjaiban, akkor belűl meg mindíg el tudsz különülni. Gondolhatod, hogy ő egyszerűen egy szegény idős hölgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!