Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindig lehúz lelkileg az...

Mindig lehúz lelkileg az édesanyám. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Felnőtt, férjes nő vagyok még gyerek nélkül. Napi szinten tartom a kapcsolatot a Magyarországon élő édesanyámmal. Az utóbbi években az egyébként is beszólogatós stílusa egyre többször kezd átváltani rágalmazásokba és bántásokba (hálátlan vagyok, szemétkedem vele, mindig is problémákat generáltam magam körül, már az általánosban gyomorgörcse volt a hülyeségeim miatt stb.). Lenézi a munkámat amit nagyon szeretek (gyerekekre vigyázok és festek) és ha néha meg merem védeni magam, azt támadásnak veszi és állítja be az egész család előtt.

Egyre kevesebb türelmem van hozzé de tudom, hogy ha nem foglalkozom vele akkor mégjobban bekattan. Néha kiborulok miatta. Mit lehet tenni ilyen helyzetben? Más hogy oldja meg?

2020. okt. 1. 19:58
1 2
 1/13 sanyinak ***** válasza:
11%

Sajnos vannak ilyen rossz természetű emberek. De mivel az anyád, nem teheted meg, hogy teljesen megszakítod vele a kapcsolatot.

De azért csökkenteni lehet a találkozások számát, hiszen nem vagy rászorulva a társaságára.

2020. okt. 1. 20:22
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne tehetné meg , hogy megszakítja vele a kapcsolatot?

Nem hiszem, hogy ha egy szülő "mérgező" környezetet teremt a gyereke számára, és a bántáson valamint a támadáson kívül nem kap tőle mást, akkor azt el kell tűrni azért mert az - jelen estben - az édesanyja.

Nekem sem túl jó a kapcsolatom az édesanyámmal,így amennyire lehet redukáltam a találkozásaink számát, ugyanis ő sincs rám túl jó hatással. Teljesen semmiképp nem szakítanám meg vele a kapcsolatot, de nem is igyekszem, hogy többször találkozzunk. Ahogy ő sem.

Tisztában vagyok vele, hogy ez milyen, de ha tartani szeretnéd vele a kapcsolatot, akkor próbáld nem annyira a szívedre venni amiket mond. Biztos van valami oka amiért ilyen, és az az ok nem feltétlen te vagy, sőt. Csak te vagy az akin ezt ki tudja tölteni.

Nem tudom mennyire opció nálatok, de megpróbálhatnál vele erről beszélni, hát ha kiderül mi az ami igazából bántja, amiért így viselkedik.

2020. okt. 1. 20:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Minimalizáld a kapcsolatot vele. Ha szóvá teszi, mondd el h neked nem kell a bántás, anélkül boldogabb vagy. Legyél önmagad, ha anyukádnak nem tetszik akkor tehet egy szívességet...
2020. okt. 1. 20:52
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Ezt hivjak mergezo rokonnak. Ha nem akarod hogy tonkretegye az eletedet, ritkitsd a hivasokat, es ha megkerdezi miert, mondd el hogy semmi szukseged ra hogy csak azert hivogasd hogy megalazzon es szidjon. Ha kiakad, kiabalni kezd vagy meg jobban szidni, siman tedd le. Ha legkozelebb (mondjuk egy het mulva) ujrakezdi, ismet tedd le. Hiaba a szulod, nem vagy koteles senkitol elturni ilyesmit.
2020. okt. 1. 20:53
 5/13 anonim ***** válasza:
67%
kérdező, hány éves vagy? tudsz rá valamiféle okot mondani, hogy miért hívod fel minden nap? anyád egyedül él? beteges? bűntudatod van, hogy külföldre költöztél?
2020. okt. 1. 20:55
 6/13 anonim ***** válasza:
72%
Jah, el is felejtettem, ha netalan szemelyesen talalkoztok es ugyanigy viselkedik, szo nelkul tavozz, nem kell elnezest kerned vagy kulonoseben magyarazkodnod sem. Magatokhoz vendegsegbe semmikepp ne hivd, mert kidobni sokkal kinosabb es macerasabb, mint otthagyni magaban orjongeni.
2020. okt. 1. 20:56
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
Próbáld meg azt, hogy egyre kevesebbszer beszélsz vele. Ha azt érzed, hogy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb vagy, akkor jó úton jársz. Ha nem jobb ettől sem, akkor pedig próbálj elfogadóbb lenni vele.
2020. okt. 1. 21:01
 8/13 anonim ***** válasza:
59%
Majdnem 10 éve már, hogy nem beszélek anyámmal, és nem is tudok róla, sem a létezéséről. Nem is érdekel mivan vele. Nekem sok mindent tönkretett a múltamban, amit soha az életben nem tudna jóvátenni. Jelenleg van kapcsolatom, gyerekem is. A párom szülei hasonlóak, mint a kedves anyukád kérdező. Egyszerűen dolgozni ba.znak elmenni, de a gyerekemhez hetente jönnének. Pont most beszéltem erről a párommal, hogy ez engem zavar, irritálnak a szülei, és nem kívánom őket hetente látni. Mert mindazon által, hogy ingyenélők, büdösek is. És mielőtt valaki megkérdezi próbáltam-e segíteni, azt mondom igen, több alkalommal is, mindnek visszaélés lett a vége. Úgyhogy ezért nem kérek belőlük. Még a gyermekem kicsi, 2 éves. Én már mondtam a páromnak, hogy beszéljen a szüleivel, mert ez nem fog menni. Ha meg nem értik meg, akkor most már mondtam a páromnak, hogy elfogyott a türelmem, abban az esetben, ha nem fogják ezt fel, akkor én fogom megmondani a véleményemet, de annak sírás lesz vége, és hogy nem nekem az is. Azt is elmondtam a páromnak, ha neki nem tetszik ez a felállás, gondolatmenet, amit képviselek, nyugodtan mondja meg nekem, nem fogok haragudni, de én ezt nem folytatom akkor tovább. Nem így vállaltam gyereket, és nem is így akarom nevelni. Akkor inkább kifizetek egy minimális gyerektartást, mert az úgysem a gyerekre menne el, hanem az apja havi 70 ezres cigi pénzébe. Igen ez a vicc, nem dolgoznak semmit, vagy csak dolgozgatnak feketén, és a napi 1 zacskó bagó elmegy.
2020. okt. 1. 21:02
 9/13 anonim ***** válasza:
79%
En megszakítottam végleg a kapcsolatomat apámmal hasonló okokból. Azóta az én gyomrom is egészségesen működik es végre levegőt kapok. Semmi sem kötelező ha nem akarod.
2020. okt. 1. 22:12
 10/13 anonim válasza:
39%

Valamikor segít ha az ember levélben leírja az érzéseit a szüleinek. A telefonban ezek a típusú emberek nem képesek általában meghallgatni az embert, de egy levelet végig kell olvasni. Tehát ha leírod az érzéseidet, hogy téged bánt a viselkedése, -sőt lehet, hogy rombol-, és inkább támogatásra lenne szükséged, és a kapcsolatban tartasz egy kis szünetet, de minden jót kívánsz neki,akkor lehet, hogy megkönnyebbülsz egy kicsit.

Ez egy jó kérdés, hogy miért ragaszkodunk olyan kapcsolatokhoz ami nyomasztó, de ha nagyon rád van szorulva, a mindennapjaiban, akkor belűl meg mindíg el tudsz különülni. Gondolhatod, hogy ő egyszerűen egy szegény idős hölgy.

2020. okt. 1. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!