Mit tegyek abban az esetben, ha édesanyám rendszeresen ittas állapotban bántalmaz lelkileg és esetenként fizikailag?
Kedves kérdező,
nagyon bátor vagy, hogy le tudtad írni a fentieket, tudnod kell, hogy nem a te hibád és semmilyen módon nem a te felelősséged, ami veled történik. A pofon és a fejre mért ütés is fizikai bántalmazásnak számít, amivel szemben zéró tolerancia van érvényben Magyarországon 2005 óta, tehát anyukád bűncselekményt követ el, amikor megüt téged. Azt tudom ajánlani neked, hogy hívd fel a Kék Vonal alapítvány számát, ők tudnak neked segíteni: 116-111, ingyen tudod hívni őket. Aki még opció lehet, az a háziorvosod, vele milyen kapcsolatban vagy? Neki kötelessége volna jelenteni, ha fizikai bántalmazás nyomait észleli. Remélem, hogy valamelyik opció segítségedre lesz. Tarts ki, ha szeretnél nekem is bármikor írhatsz!
Szia,
Sajnos én is nagyjából egy cipőben járok veled, szóval utána kellett néznem a dolgoknak. Van egy ilyen egyesület, a NANE, ami direkt ezzel a témával foglalkozik. Érdemes lenne talán őket felhivnod, vagy az iskolapszihológust felkeresni.. Az összes pszichológust törvény kötelezi a titoktartásra, szóval tényleg lehet hogy az lenne a legbiztonságosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!