Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleimnek vagy nekem van...

Szüleimnek vagy nekem van igazam anyagi támogatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Viszonylag jó módban élnek(8 budapesti belvárosi lakás + 3 vidék) szüleim de nem akarnak támogatni élet elindításában hanem én teremtsem meg magamnak a semmiből. Annyi engedmény hogy 5 évig gyűjthetek lakbér fizetése nélkül. De megkeserítik életem hogy ide senkit nem hozhatok be,idegent nem tűrnek meg egy percre se. Vagy hogy minek mosdok naponta,elég a heti 1 stb

Mindig azzal érvelnek hogyha majd meghalnak milyen sokat fogunk örökölni, de kérdem én mit érek vele hogyha addigra vénember leszek kb 70 éves.

Most 29 éves vagyok, anyám 47, apám 57.

Most sokkal többet érne segítség mint majd 30-40 év múlva

2020. szept. 29. 11:04
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
9-es pontosan ez szándékos szívatás értelmetlen
2020. szept. 29. 11:52
 12/27 anonim ***** válasza:
91%
10: ha valóban ilyenek, akkor én nem azon agonizálnék, hogy miért nem támogatnak. Miért lenne jó mindig tőlük függeni? Inkább próbálnék minél előbb a lábamra állni, és minimálisra csökkenteni a kapcsolatot velük.
2020. szept. 29. 11:54
 13/27 anonim ***** válasza:
79%

Egyetértek 9-essel. Has ennyi lakásom lenne, tuti ráíratnék egyet a gyerekemre. Mi az hogy folyton ellenőriznek? Ennyi erőből élhetnél velük is, nagy különbség nem lenne. Most lehet okoskodni hogy "dehát ingyen van egy lakásod, nem értem". Nem, nincs saját lakása ha folyton ellenőrzik. Ez akkor lenne jó, ha a kérdező tényleg a maga ura lenne. 5 év alatt meg összespórolna egy saját lakásra, ha már a 11ből nem lehet neki egyet odaadni, csak ha majd kimúlnak a szülők... Viszont így a halál nem akarna ott lenni 5 évet.

Szerintem vagy kibírod, vagy beszélsz velük, hogy ez így nem jó, hátha meghallgatnak, vagy bizony saját albi...

2020. szept. 29. 11:55
 14/27 anonim ***** válasza:
79%
Pont azért adnék egyet, hogy ő ne a nulláról kezdje, hanem tanulhasson, fejlődésben sőt vegyen jobb ingatlant, ingatlanokat. Ebben az esetben már kiskorától erre készíteném, hogy ne elégedjen meg azzal az eggyel.
2020. szept. 29. 12:03
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudom elképzelni, hogy ha ennyi ingatlanom lenne, akkor ne adnám csak úgy oda neki az egyiket. Sőt! Ha már kettő lenne és nekem nem az lenne a bevételi forrásom, akkor odaadnám az egyiket.

Az meg pláne értelmezhetetlen, hogy senkit se vihetsz fel 29 évesen sem.

Egyébként mit csinálsz? Tanulsz? Vagy már dolgozol pár éve? Azért alakul az életed?

Szerintem semmiképp se a szüleidre alapozz, csakis saját magadra, mert a leírtakból nem sok jóra számíthatsz. Ezt kénytelen leszel elfogadni és a magad útját járni.

2020. szept. 29. 12:07
 16/27 anonim ***** válasza:
92%
Én úgy hagynám ott az egész szart, hogy nem is szólnék nekik. Kenjék a hajukra ba+. Nekem apámmal romlott meg a kapcsolat anno. Több mint két évig nem beszéltem vele. A vagyont amit életében összeszedett (házak, nyaralók) rossz üzleti döntései miatt be kellett hitelezze aztán annak a pénznek is lőttek. Mikor elkezdte volna a kapcsolatunkat javítani már késő volt bármihez is. Abban az évben meg is halt. Én biztos nem tudnék így élni. Megteremteném magamnak. Ők meg csináljanak amit akarnak.
2020. szept. 29. 12:09
 17/27 A kérdező kommentje:

Nincs túl sok megtakarításom csak 5 millio körül. De mostmár jobban figyelek így havonta 150 ezret félreteszek, váltást is tervezek hogy jobban keressek mert kezdem érezni hogy csak magamra számíthatok.

Beszéltem velük pár hónapja de az is bizonyította hogy nincs realitás érzékük. Hogy jó talán ha lenne párom akivel komolyan gondolom oda költözhetne rövid időre de csak akkor hogyha jegybe járunk és elveszem szinte rögtön. Vicc ahogy gondolkodnak.

Nem igazán akarom megsérteni sem őket mert kb célozgatnak akkor nem kapok majd később semmit.

Önbizalmam is nulla mert folyamatosan kritizálnak nagyon negatív emberek

2020. szept. 29. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
88%
Az ilyenektől nem segítséget várnék, hanem otthagynám őket a bús francba... Jó hogy nem mondják meg, hogy melyik kézzel húzzam le a wc-t. :D
2020. szept. 29. 12:37
 19/27 anonim ***** válasza:
87%

Nem 19 vagy? En is neha csalok a kiirassal...

Koltozz alberletbe, hagyd a szuleid, ha latjak nem tudnak kontrollalni es kepes vagy egymagad (persze tobben ha bereltek egy lakast olcsobb) megelni, akkor lehet jobban fognak tisztelni es egyszercsak hopp kozlik tied az egyik lakas.

Baratnomeknel a fiuja csaladjanak volt szabad lakasa, de nem akartak engedni oket, hogy oda koltozzenek meg alberletbe se. Aztan a fiu a sarkara allt, kozolte ok akkor mennek koltoznek egy lakasba alberletbe. Hirtelen a szulok eloalltak azzal, hogy ooo ha ez ennyire komoly, akkor miert ne laknanak az ures lakasukba es meg a felujutasba is beszalltak. (Nem ertem elotte mit szivoztak es szologattak be, de hat biztos ott se es nalad se lehet tudni a teljes sztorit.)

2020. szept. 29. 12:42
 20/27 A kérdező kommentje:

Jah és volt hogy vállalkozásban segítettem de kb csak munkásként alkalmazott, a lényegi dolgokba nem engedett bele látni. Aztán félévnyi munkára adott 500 ezret,mondtam köszönöm ebből nem kérek többé akármilyen minimálbéres munka jobban fizet. Mondta évekig dolgozzak majd utána mutatna többet...

Szerintem hülyének akart nézni

2020. szept. 29. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!