Ez jogos volt anyámtól?
Nagymamám átnyújtott nekem ezüstből egy ilyen medál szerü vmit,de tömör ezüst,csak akkor még nem tudtuk,hogy adjam el.
Anyám egyből kérdezi,hogy mi ez mutassam,erre kisüti,hogy ez igazi ezüst,és elteszi,mondván,hogy sokat ér és majd ha kell neki pénz kiváltja.
Felmerült a kérdés bennem,hogy ami drága,sokat ér,az nem lehet az enyém?
Mondta anyám,h majd úgy is enyém lesz. - Oké,csak akkor már lesz családom házam stb ,hajamra kenhetem.
Na mindegy...
Kinek mi a véleménye?
Kinek adtok igazat?
Válaszotokat indokoljátok.
A tiéd ez igaz.
De gondolod hogy egy ezüst medál áràbol veszel egy házat? Vagy nem igazán értem ezt..
Nem volt jogos, ez egy utolsó suttyó húzás volt tőle. Értem hogy biztos nem vagytok jó anyagi helyzetben, de ez nem kifogás. Azért mert rossz anyagi helyzetben vagyok, nem lopok. Ez nyíl egyenes lopás.
Igy az életben nem lesz jó kapcsolatod anyáddal, de ez rajta múlott, ez van, igy lehet elcserélni egy szülő gyerek kapcsolatot egy új telóra.
Szerintem ugyanolyan pénzleső vagy mint anyád, úgyhogy kezet foghattok.
Neked is az az első gondolatod hogy mennyit ér, meg hogy hogy add el.
Ebből a szempontból teljesen mindegy hogy melyikőtök harácsolja el végül, ha már értékelni és becsülni nem tudjátok.
Nekem is fura lenne hogy egy "ha kell pénz majd kiváltom" mondat kíséretében elteszi.
Viszont, azt nem tudjuk, hogy ő mennyire tart takarékosnak téged, lehet attól tart hogy nem marad meg sokáig nálad. Ettől függetlenül ez a viselkedés rendkívül sértő és bántó: "kapok ajándékba valamit" amit "megmutatok" és akkor kisajátítják...
Nem jogos és teljesen igazságtalan, még azt sem értem, hogy mikor lesz majd felnőtt korodra a tiéd ha elkölti? Úgy, hogy megöröklöd? Azért az vagy ötven év, ki tudja mi lesz addig.
Amúgy ha a nagyidtól kaptad, akkor én inkább megtartanám a medált úgy ahogy van. Az árából kb. egy ebédet tudsz fizetni, vagy még annyit se. Az érzelmi értéke itt magasabb (lehet, de ugye attól is függ hogy ez a nagyidnak mit jelentett).
Nincs szükségem arra a medálra,ezért adom el ennyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!