Természetes, hogy még mindig ennyire féltenek, aggódnak értem a szüleim? (F)
26 éves elmúltam már, mivel tanulmányaimat Budapesten végeztem, szerencsére nem kellett elköltöznöm otthonról koliba vagy albiba. Viszont a legtöbb ismerősöm ezt már rég megtette, sikerült eltávolodniuk a szüleiktől persze jó értelemben. Nálam enyhén fordított a szitu. Ha elmegyek sokáig bulizni, tuti felhívnak hogy mikor jövök, van-e kulcsom, mit kérek holnap ebédre, vittem-e magammal pulóvert stb. Vidéki ismerőseim akik Pesten tanulnak/dolgoznak ezzel szemben max hetente 1-2x beszélnek a szüleikkel, van hogy 1 hónapig haza se mennek. Ez természetes például? Múltkor szóba került, hogy most már lassan ha lesz olyan munkám, ideje lenne nekem is és bátyámnak is elköltöznie, erre édesanyám elsírta magát, hogy a kisgyerekei itt akarják hagyni. Tudom más szülő pedig 18 évesen elküldi otthonról a gyerekeket, hogy kezdjenek el élni. Talán még annyi info, hogy apukám és anyukám is egyke, nem élnek már a nagyszülők se, emiatt is lehet, hogy jobban ragaszkodnak a jelenlétünkhöz, többet aggódnak miattunk.
Szülők, és korombeliek! Ti mit gondoltok erről a szituról? Én értékelem, hogy ennyire aggódnak miattam a szüleim, de néha már kicsit sok, persze tudom hogy őket is meg kell becsülni a sok munkáért, amit értünk végeztek.
Szerintem manapság a szülőkre is túl nagy nyomás kerül, mondom ezt gyerekként. Vannak problémáik, lehetnek nem tökéletes emberek, de gondoljunk bele... mi mindent jól csinálunk? Na akkor meg.
Elő kéne rántani valahogy a golyókat kedves férfitársaim és alkalmazni a vele járó privilégiumokat
Mindenképp beszélj velük erről,de alapjában véve természetes hogy aggódnak érted(Ez persze szerintem is abnormális mértékű aggódás.).
De figyelj van másik véglet is...én itt vagyok 16 évesen és anyám csak azt várja hogy mikor költözök el meg hogy hagyjam már egyedül otthon,meg hogy én csak élősködök(könyörgöm gimnazista vagyok) és azt se tudja mit csinálok,nem is érdekli.
Természetes, hogy van bennük egyfajta féltés, hiszen a gyerekük vagy, de ez már szerintem is sok picit.
Ismerek ettől sokkal rosszabbat is. Húgom barátnője 23 éves, a 3. gyerekével terhes (3. apukatol természetesen) és még 10 év mire elköltözhet otthonról, ezt az anyja kerek perec megmondta neki. Mondjuk el se tudná tartani magukat a gyesből. Pedig a mostani pasijaval össze is akarnak házasodni. A 3 gyerekkel összesen 5-en lesznek egy szobában.. Ezt a lányt mindig nagyon féltette az anyja, emlékszem mikor ott aludt nálunk mindig külön engedélyt kellett kérni hozzá. Vagy hogy egyáltalán bárhova mehessen. A már meglévő gyerekeivel is időre mehet el sétálni, meg úgy bármit is csinálni. Nem egyszer hazudott hogy hova és kivel megy, mert pasizni azt nagyon tud. Ha épp nincs senkije, sokszor a gyerekekkel a kezébe megy randizni 😆 Van egy báttya, őt sose tutujgatták ennyire, ő már önálló nem él velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!