Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen apró dolgokkal érted...

Milyen apró dolgokkal érted el lassan,biztosan hogy a szülők leváljanak rólad?

Figyelt kérdés
Nem fordítva! Direkt így írtam. Ha túl ragaszkodó a szülő és te nem akartad. Kezdésképp jóval kevesebb infót osztassz meg vele. Kevesebbet mész. És tovább?

2020. szept. 20. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Egy szülő aki szereti a gyerekét, sosem fog "levállni".

Tudom, hogy direkt így írtad, de ha zavar a "ragaszkodásuk", próbálj te "levállni" róluk.

2020. szept. 20. 21:52
 2/11 anonim ***** válasza:
65%

Nálam ez a következő képen zajlott:

Leültek az ágy szélére, szembe húztam egy széket. Elmondtam, hogy beszélni szeretnék velük.

"Anyu, apu! Nagyon szeretlek titeket, mindig a szüleim maradtok, ez sose fog változni. De el kell fogadnotok, hogy felnőttem, nem vagyok kicsi. Tanácsot kérek majd ha úgy érzem, de engedélyt nem. Mostmár nem hívlak fel titeket, hogy fél órát kések, nem 10re érek haza.. ez nem jelenti azt, hogy nem érdekel a véleményetek, szimplán csak felnőttem. Lassan nekem kell majd az én gyerekemet hasonló odaadással nevelni, mint ahogy ti neveltetek engem, de ameddig nem hagyjátok, hogy megtanuljak magamra vigyázni, ez nem is mehetne." És így tovább.. elmagyaráztam nekik, és képzeld, mint két értelmes felnőtt ember (bár fájó szívvel) megértették.

Ami nem működhet: vita, ordibálás, ajtócsapkodás, harag.

A titok nyitja az őszinteség, nyíltság, türelem. Nekik ez nem könnyű.. minden szülő félti a gyerekét. Türelmes kell lenni velük, nekik is fáj ez a "leszakadás"..

2020. szept. 20. 22:00
 3/11 anonim ***** válasza:
3%
Az elején még csak egyszer-egyszer, azután egyre gyakrabban, a végén pedig már napi rendszerességel pofoznám õket eszmélet vesztésig.
2020. szept. 20. 22:01
 4/11 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk adott volt a probléma, de szerintem a ragaszkodás nem a megfelelő kifejezés, mert a melegség, elismerés sajnos mindig is hiánycikk volt nálunk. Inkább szerettek volna rajtam kersztül élni (irányítani, és minden mozdulatomról tudni, jóval 18 éves korom után is). Nem tekintettek vitapartnernek (ha nem értettünk egyet, az csak annyit jelenthetett, hogy "hülye vagy"). Belátást nem tudtam elérni náluk, szerintem főként azért, mert nem tudatosan csinálják. Messzebbre költöztem, ritkábban kerestem őket, és akkor sem mondtam el mindent. Döntéseket hoztam a tudtuk és véleményük nélkül. Sok feszültség volt, és van a mai napig, szóval tuti receptet nem tudok mondani. Annyi biztos, hogy idős ember nem fog változni, ha ő nem akar.
2020. szept. 20. 22:02
 5/11 anonim ***** válasza:
Elköltöztem és önmagam tartottam el. Tuti módszer ajánlom neked is :-)
2020. szept. 21. 05:11
 6/11 anonim ***** válasza:
91%
Elköltöztem. Ha bele is szólnak, nem kell megfogadnom, elszámolnom, stb. Pedig próbálkoznak keményen.
2020. szept. 21. 07:17
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Egy odafigyelő szülő érzi ezt és mértéket tart, noha eleinte nagyon tud sajogni.

Nem akar mindenről tudni, nem akar hetente-havonta nagy családi összeröffenéseket, történjen mindez úgy és olyan mértékben ami mindenkinek kényelmes és elfogadható.

2020. szept. 21. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
86%

Elköltöztem, eleinte kollégiumba, majd albérletbe. 200+ km.

Csináltam jogosítványt, van autóm. Ez nagy segítség, mert nem vagyok kiszolgáltatva, nem hozok-viszek senkit, viszont engem sem kell hozni-vinni. Simán le tudok lépni otthonról vagy rokonságtól. Nem az van mint régen, hogy "majd megyünk ha akarunk".

Már nem úgy járok haza mint régen, 2-3 napra, hogy "megérje" anyagilag. Van, hogy reggel megyek, este már jövök is. Pont elég arra, hogy beüljünk egyet enni, beszélgetni.

Anyagilag független vagyok. Fizetem mindenem. Ez az egésznek az alapja.

Mindamellett megvan a magam társasága, ismerősi/baráti köröm, hobbim, feltalálom magam, így sosem "unatkozom".

2020. szept. 21. 18:41
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! És annak is aki még ír!

Nagyon nehéz sérülés okozás nélkül megoldani. De mennie kell. Se az én családom se párom rokonai nem hülyék ugyhogy az hogy hagynak minket ez megy is illetve nem tudnak átfutni papucsban. Az én anyukám közelebb van jóval. De ő meg alig jön :( inkább mi megyünk. Párom szülei megértik mi van ennyi idő után..(2 éve de az első 6 hónap..az..ő..) szóval idő kellett nekik. De szerintem meg vannak sértődve ok nélkül. Mert mi nem ülünk ott gyakran. (Havi 1-2x)

2020. szept. 21. 22:15
 10/11 anonim ***** válasza:
86%

Én sokáig küzdöttem anyukámmal. Aztán egy nap felkeltem és rájöttem, hogy nem kell vele küzdenem, amikor hiányol és morog és dühös mert nem hívom, akkor magányos és bánatos. Nem arra vágyik, hogy meghallgassa, hogy mennyire rossz anya, vagy legalábbis ezt érezze a kommunikációnkon, hanem arra, hogy ilyenkor megnyugtassam, hogy szeretem és minden rendben lesz.

Ami nekem bejött, hogy hangsúlyozom, hogy mennyire örülök, hogy elmentünk valahova közösen. Nem arra hivatkozok, hogy nem akarok vele találkozni havi 2-nél többször, hanem azt mondom, hogy szívesen jönnék, mert nagyon szeretek vele lenni, csak nem fér bele, mert sok a dolgom. Gyakran én hívom fel, hogy nagyon várom, hogy egy hét múlva találkozzunk és mindig nagyon örülök, hogy találkozunk. Azóta olyan kellemes a légkör is, ha megyünk, mert nem azt érzi, hogy küzd és nem elég jó, hanem azt, hogy bármit csinál elég jó.

2020. szept. 22. 01:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!