Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim...

Mit tegyek, ha a szüleim jobban szeretik a bátyám?

Figyelt kérdés

Minden nap elmondják nekem, hogy utálnak és bárcsak ne születtem volna meg... (szó szerint)

Ma nem bírtam tovább és mondtam nekik, hogy úgyis a bátyámat szeretik jobban, nem kell mondani nekem, hogy utálnak, tudom... Erre jött a válasz, hogy jobban is szeretik, bárcsak ne születtem volna meg, a bátyám legalább normális. A szüleimnek az a bajuk velem, hogy nincsenek nagyon barátaim és folyton itthon vagyok iskola után, ha kimegyek inni pedig ordibálnak velem, miért nem megyek el, menjek kollégiumba stb... Vagy apám megver... Odáig fajult a helyzet, hogyha hazajövök magamra kulcsolom az ajtót és meg sem szólalok egész nap... Ez fel sem tűnik nekik. Az anyám pedig egy rákos menekültnek nevezett... (Nem kisebbséghez tartozunk...)

2020. szept. 17. 20:18
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Ha bántalmaznak az azért elég komoly dolog. Hány éves vagy?

A kollégiumért, szállásért, élelmezésért fizetni(ük) kellene, ha nem vagy nagykorú, akkor meg az nem tetszene nekik.

2020. szept. 17. 20:22
 2/10 anonymousreview60 ***** válasza:
96%
Két eset lehetséges. 1. Kamu. 2. Brutális érzelmi zaklatás. Ez a család menthetetlen. Mindent meg kell tenni a mielőbbi, végleges elköltözéshez.
2020. szept. 17. 20:43
 3/10 anonim válasza:
95%
Ha kiskorú vagy, akkor menj koliba, vagy beszélj a nagyszüleiddel, ha olyan kapcsolatban vagy velük, hogy oda költöznél, vagy fordulj a gyámhoz.
2020. szept. 17. 20:43
 4/10 anonim ***** válasza:
95%

Érdemes lenne olyan tanárral megbeszélni, aki kellően empatikus és intelligensen áll az ilyesféle dolgokhoz, és van valamiféle egészseges tanár-diák viszony köztetek. Vagy ha van egy normális családtag akkor vele. De mindenképp jelezd felnőttnek:S

Aztán ők segítenek, hogy helyileg milyen lehetőségeid vannak. Ezzel az üggyel tovább kell menni. :(

2020. szept. 17. 21:01
 5/10 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom,hogy hány éves vagy,de mihamarabb költözz el.

Vagy nincsen szerető rokonod?

Mert akkor talán egy rokonod örökbe tudna fogadni (sok herce hurca után)

2020. szept. 17. 21:52
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Semmit, szeresd te is.
2020. szept. 17. 23:30
 7/10 anonim válasza:
100%
Ha valóban ilyen rossz a helyzet és nem túlzod el, akkor szerintem jó megoldás lenne ha kollégiumba mennél (ahogy a szüleid is ,,javasolták"), miután pedig nagykorú lettél elköltözhetsz végleg otthonról. Ha esetleg van olyan rokonod akihez mehetsz, az is szóba jöhet...ha a szüleid ennyire nem szeretnék, hogy otthon legyél, akkor valószínűleg nem nagyon fognak tiltakozni, hogy egy rokonhoz vagy kollégiumba költözz.
2020. szept. 17. 23:43
 8/10 anonim válasza:
2020. szept. 18. 01:56
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
A bátyáddal milyen a viszonyod? Vele tudsz beszélni erről?
2020. szept. 18. 01:58
 10/10 anonim ***** válasza:
81%
A bátyád mit csinál, hogy jobban szeretik szerinted?
2020. szept. 18. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!