Mit tegyek ? Tanácsok?

Figyelt kérdés

Az van hogy úgy érzem hogy a szüleim nem szeretnek. Úgy érzem magam mint egy idegen itthon. Laktózérzékeny vagyok és a szüleim mindig mondják hogy én tehetek róla meg stb . Ebben az évben fogok vizsgázni és kértem tőlük hogy az egyik tantárgyhoz szeretnék külön tanárt mert nem megy annyira jól. Erre azt mondták hogy ők nem fogják csak úgy szórni a pénzt és leszarjàk a jövőmet. .. Én viszont arra gondoltam hogy keresek valami munkát és elmegyek az egyik barátomhoz. ..

16/L

2020. szept. 16. 19:26
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
56%
Bocs, 10-es, de egy nemet anyanyelvű hogy tudna mar elmagyarázni egy magyarnak, hogy mi miert van ugy a nemet nyelvtanban. Meg egy magyar nyelvű tanartol sem értjük, nem hogy olyantol akivel nincs kozos nyelv. Szoval ez f@szsag volt...
2020. szept. 16. 21:32
 12/36 anonymousreview60 ***** válasza:
77%

Kérdező: 1. Vedd meg azokat az akár több évfolyamnal korább német nyelvtankönyveket, amik a neked gyengébben menő anyagot taglalják! A tanár megmondja melyik kell. 2. Kérj segítséget osztálytárstól! Cserébe te másból korrepetálod őt. 3. Torrentezz le magyaroknak szóló német nyelvkönyveket!

Más: Kérem, aki tudja, írja meg! Mi ez a németben, magyarban, szlovákban? Ha a magyar kezdene elfelejteni magyarul, és tükörfordítást alkalmazna, akkor sem mondhatna ilyent, mert az "in Deutschland"-ból "Németországban" lenne.

2020. szept. 16. 22:05
 13/36 anonim ***** válasza:

Maklári Tamás: Német nyelvtani ABC c. könyvét tudom ajánlani, ha minden igaz, online is elérhető. Németországban is kell, hogy legyenek fejlesztő kurzusok tanulók részére. A tanáraidtól próbáltál segítséget kérni? Lehet, hogy tudnának javasolni valamit, hová fordulhatsz, ha fejlődni szeretnél.

Sok sikert!

2020. szept. 16. 22:09
 14/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a segítséget 😊 az a helyzet hogy egyedül én nem tudok tanulni

... valakinek kell hogy mellettem Legyen 😊

Találtam " munkát " azóta, hétvégente fogok eljárni😊 nehéz lesz így suli mellett de ez van.

2020. szept. 17. 00:35
 15/36 anonim ***** válasza:
Nagyon ügyes vagy, sok sikert.
2020. szept. 17. 01:16
 16/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm 😊 még mindig a leckémet írom , de már pihennem is kéne 😅 kezdek fáradt lenni
2020. szept. 17. 01:24
 17/36 anonim ***** válasza:
89%

A 10-es vagyok és több éve élek Németországban.

Hidd el, el tudják magyarázni, mit hogy kell mondani és ehhez nem kell a másik anyanyelvét tudni!

Eleve nem szabályokat kell tanulni, hanem a nyelvet. A magyarok többsége éppen ezért nem tud idegen nyelveket, mert nyelvtani táblázatokat tanítanak velük, ahelyett, hogy a tényleges nyelvet, beszédet tanítanák.

2020. szept. 17. 08:17
 18/36 anonim ***** válasza:
63%

Amikor kijöttünk Németországba, a gyerekeim nem tudtak semmit németül.

Az iskolában a német anyanyelvü tanárok megtanították öket németre anélkül, hogy ök tudtak volna magyarul - ugyanis a léyneg a német nyelv, ehhez pedig nem kell más nyelvet használni.

A tanárok mellett az iskolatársak is segítettek nagyon sokat, szóval a 10-esnek igaza van, tölük is kellene segítséget kérni.

Ez meg megincsak hülyeség:

" Meg egy magyar nyelvű tanartol sem értjük, nem hogy olyantol akivel nincs kozos nyelv. "

Azért nem értitek meg egy magyar nyelvü tanártól a magyarázatokat, mert a tanár magyarul gondokodik és ezért rossz logikával próbálja a németet elmesélni, és csak rengeteg tévedést sulykol bele a tanítványba!

2020. szept. 17. 08:22
 19/36 anonymousreview60 ***** válasza:
6%

Ez meg megincsak hülyeség:

"Azért nem értitek meg egy magyar nyelvü tanártól a magyarázatokat, mert a tanár magyarul gondokodik és ezért rossz logikával próbálja a németet elmesélni" Hogyan tanítanák rossz logikával, amikor ők is "A Német Nyelvtant" tanulták egyetem? Hogyan kell érteni ezt a megállípítást, hogy ők magyar mondatszerkezetet akarnak átadni? Vagy mi? Szerinted a magyar egyetemeken a leendő némettanároknak más nyelvtant tanítanak, mint a német tanároknak Németországban?

2020. szept. 17. 08:53
 20/36 anonim ***** válasza:
47%
Utolsó: nem az a lényeg, hogy te mit gondolsz, meg szerinted mit és hogyan tanítanak a magyar tanárok, hanem az, hogy Németországban a német tanárok meg tudnak tanítani akár külföldieket is igen jól németül, anélkül, hogy az illetök anyanyelvét beszélnék!
2020. szept. 17. 09:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!