Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van felelőssége a szülőnek...

Van felelőssége a szülőnek abban hogy a gyereke nem repül ki a családi fészekből és nem alapít családot?

Figyelt kérdés
Több ilyen családot látok ahol 2-3 gyerek felől 1 unoka van, vagy egy sincs és/vagy el sem költözik otthonról
2020. szept. 16. 04:51
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
26%
Pedig nagyon fel leszel háborodva, ha nem lesz aki levágja a hajadat és sz@ros lesz a wc a plázában.
2020. szept. 17. 09:59
 32/40 anonim ***** válasza:
50%

Értem, tehát te azért gyártasz gyereket, hogy majd legyen aki kiszolgál másokat. Nem leszek felháborodva, mert eddig sem itt dolgoztam és ezután sem itt fogok. Eleve sokan vállalnak már kint gyereket, plusz mint írtam, akinek van 1 kis esze az kimegy, mert mosogatással többet keres, mint itthon szakmunkával.

Szóval itthon maradnak a 4 általánost végzett kisebbségiek.

A másik: szerintem nem az én feladatom megoldani ezt a problémát. Nem akarok politizálni, mert nem állok sem a jobb, sem a baloldalon, de TALÁN ha a fiataloknak meg lenne könnyítve a lakhatás, ha normális árú albérletek lennének, vagy ha könnyebben lehetne lakáshoz jutni, ha európai színvonalú lenne a fizetés, akkor TALÁN többen vállalnának gyereket.

Nyilván vannak olyanok, akik lesz ami lesz alapon beleszülik a nyomorba, vagy hó közepén már sakkoznak, hogy egyenek-e inkább vagy a hitelt fizessék, de szerencsére sokan nem ilyen életre vágynak.

2020. szept. 17. 10:06
 33/40 anonim ***** válasza:
21%

Senki sem azért szül, hogy legyen aki később dolgozzon. Csak az az egyik következménye.

Mondok egy példát, hátha megérted: senki sem azért akar fizetésemelést, vagy jól záródó üzleti évet a cégben, hogy több adót fizessen. Mégis több adót fog fizetni. Ennyi.

2020. szept. 17. 10:18
 34/40 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy te nem érted. Szaporodni az egysejtű is tud, az még önmagában nem érdem. Tisztessegesen felnevelni, iskoláztatni, továbbtanítani úgy, hogy a megfelelő (pl.lakhatási) körülmények biztosítva vannak, utána nem a csupasz valagával kilökni a nagyvilágba...ez az amihez nem elég a havi nettó 200.000 forintos jövedelem.

Persze vannak családok, ahol párizsis kenyeret esznek, kínai cipőt hordanak, nem mennek nyaralni, csak güriznek a csekkekre meg a szaros másfél szobás panelra, de mint mondtam, sokaknak nem ez az életcél. Érted már?

2020. szept. 17. 10:29
 35/40 anonim ***** válasza:
71%
Nem csak az alacsony jövedelműek tudatos gyermektelenek, sőt. Jellemzően azoknak nincs gyerekük, akik bőven megengedhetnék maguknak.
2020. szept. 17. 11:06
 36/40 anonim ***** válasza:
83%

Persze, mert akibe szorult intelligencia, az pontosan ki tudja számolni, hogy hány gyereket képes eltartani és felnevelni. Ettől függetlenül vannak olyanok, akik tudatosan nem vállalnak, de ez az ő döntésük, senkinek nem tartoznak magyarázattal.

Szerintem nincs rendben, hogy a CSOK meg a nem tudom mi miatt toljuk ki a gyerekeket, hogy kitermeljék a nyugdíjat (haha), aztán majd boldoguljon a nyomorult ahogy tud, mert én mindent megtettem azzal, hogy 18 évig etettem és volt meleg szobája.

Egyébként van pár orvos, ügyvéd ismerősöm, jól keresnek. De nem vállalnak 5 gyereket, hanem annak az 1-nek (vagy 2-nek) már most gondolnak a jövőjére és vagy lakást vesznek vagy tesznek félre a jövőjére.

Az, hogy a szomszéd Julika a másfél szobás panelba bevállal hármat mert lesz ami lesz, szerintem baromira nem normális. Oké, a mellékelt ábra szerint putriban is felnőnek gyerekek zsíros kenyéren és kútvizen...

2020. szept. 17. 12:05
 37/40 anonim ***** válasza:
72%

Van. Anyósom az a példa, aki magának akarta otthon tartani a gyerekét. Nem szeretetből. Anyagilag segítség volt számára, illetve amíg nem volt férfi a háznál. Amikor meg már volt, akkor is ugyanabból az indokból akarta otthon tartani, mert a párjával hát nem mondanám igazi párkapcsolatnak és anyagilag külön vannak azóta is. Plusz szerintem az érzelmi kontroll miatt. Mert folyton versenyzett velem, nehogy a fiának én legyek má az első, ezáltal pedig anyagilag is le tudta húzni ha kellett (az albérlet drága és felesleges című kiselőadást sokszor meghallgattuk, hogy mekkora hülyeség).

Szerintem legtöbb esetben egyedül álló "gyerekek" maradnak otthon, mert egyedül minek fizessen albit. Tény, hogy egy embernek kevesebb fizetéssel tényleg nem könnyű.

Másik verzió amit én írtam.

Harmadik verzióban a családi állapotok: beteg családtag, rossz anyagi körülmény...

2020. szept. 17. 17:12
 38/40 anonim ***** válasza:
59%

"Ahhoz, hogy megértsd miért borzalmas ez a rengeteg tudatos gyerektelen képesnek kéne lenni rendszerben gondolkodni.

A gyerekek a jövő munkaerői."

Na,pontosan ezért sem vállalnék gyereket,egyszerűen még a 21.században is ott tartunk,hogy az ember pusztán humánerőforrás.

Rendszerben gondolkodni?

Már bocs,de akkor most a rendszer van az emberekért,vagy az ember van a rendszerért,mert nagyon nem mindegy.

Rabszolgatartó társadalomba értelmes ember nem akar gyereket vállalni.

Nem azzal van a gond,hogy kevés a munkaerő,hanem a társadalmi különbségek soha nem voltak ilyen méretesek a történelem során.

Hiába fejlődik a technológia,robotizáció,mégsem dolgoznak kevesebbet az emberek,hanem 3 műszakban dolgoznak,termelj,termelj,fogyassz.

Erről szól a világ.

És miért is?Mert az átlag ember kb annyit ér el,hogy biológiailag fenntartja magát,amire már a középkorban is képesek voltak.

2020. szept. 17. 19:57
 39/40 anonim ***** válasza:

Szülő felelőssége?? Hát bárcsak úgy lenne, hogy a szülő felelőssége egyedül, van ilyen is, de a legtöbb esetben kényszer az együttélés. Nem hiszem, hogy a szülőnek jó azt látni, hogy a gyereke otthon ül, játékfigurákat gyűjt és a többi családos haverral néha összejönne, de azoknak meg nincs ideje annyi. A gyereknek sem jó, hogy számonkérik, hogy mikor ér haza és mivel a szülei házában lakik, van egy gyerekszobája, oda viheti fel a csajt/pasit a gyerekbútoros szobájába, ahová anyuka benyitogat, hogy mit kértek gyerekek :) Sajnos mindenhol azt olvasni, hogy nem az első, hanem a többedik gyerek nem születik meg anyagi okokból, talán az első után koppannak a szülők, hogy de drága ez a gyerek, és még nem is jár iskolába. Egyre rosszabb a helyzet, nincs orvos, se tanár, mégis milyen jövője lesz a gyereknek, ha betegen vonatoztatni kell, hogy orvoshoz jusson, vagy helyettesítő tanárok tanítják? Nekem van két gyerekem, de most már nagyon meggondolnám a másodikat, inkább fizetném vissza a szocpolt (régen az volt), mert iszonyat nehéz lesz nekik. Pedig nagyon jó dolog a testvér, látom én is.

A szülő nevelheti a gyereket, adhat jó szakmát a kezébe, lehet önálló felelős ember a gyerek, de ha nincs pénz, akkor kb. ha 40 éves koráig csak félretesz, lehet, hogy lesz egy lakása, amiben ülhet egyedül, de jó esetben nem, akkor meg már a szülők robbannak le sorban, szóval jobb, ha el sem költözik, ha van egy szép nagy ház.

2020. szept. 18. 08:20
 40/40 anonim ***** válasza:
Igen.
2020. nov. 21. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!