Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van felelőssége a szülőnek...

Van felelőssége a szülőnek abban hogy a gyereke nem repül ki a családi fészekből és nem alapít családot?

Figyelt kérdés
Több ilyen családot látok ahol 2-3 gyerek felől 1 unoka van, vagy egy sincs és/vagy el sem költözik otthonról
2020. szept. 16. 04:51
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
93%
A sikeresség, önállóság, életképesség nem helyrajziszámfüggő.
2020. szept. 16. 11:53
 22/40 anonim ***** válasza:
36%

Nyilván van. Sok szülő képtelen elengedni a gyerekét, érzelmileg nem no a gyerek, beragad a gyerekszerepben. Nem egészséges fiatal felnőttként a gyerekszobában lakni, bármennyire is hangoztatják az ellenkezőjét.

Nővérem lánya 25 éves, gyakorlatilag még kamasz az egész generáció. Képtelen megélni a saját lábán, és nincs is rá igénye. A szülők meg örülnek, pedig nem kéne.

2020. szept. 16. 12:38
 23/40 anonim válasza:
60%
25 vagyok, külön élek sajàt keresetből a menyasszonyommal. Szoval az àltalànosból nem kérek sem én, sem a hozzàm hasonlóak. De tény, hogy sokkal több éretlen huszonéves van mint két generàcióval ezelött. De a rossz nevelésről soha nem a gyerek tehet. Imàdom, mikor igy vagy ugy szidjàk a fiatalokat. Pedig a fiatalok minden korban ugyan olyanok voltak. Csak akkor még embert tudtak faragni belőlük a felnőttek. Ez az ami ma nem megy. Tisztelet a kivételnek. Szoval a szülők léhasàgàért a gyereket hibàztatni nem épp igassàgos dolog.
2020. szept. 16. 13:45
 24/40 anonim ***** válasza:
45%
Utolsó. Azért elég meredek azt kijelenteni, h régen embert tudtak faragni a fiatalokból. Nézd meg a mai 40-50-60 éves korosztalyt. Hányadék. En pl nem fogok azért párt keresni, hogy elmenekuljek otthonról. Pedig mindennél jobban szeretnék. De egyedül mindenféle támogatás nélkül lehetetlen
2020. szept. 16. 16:18
 25/40 anonim ***** válasza:
12%
Van benne felelőssége, de ez egyáltalán nem menti fel azt sem, aki a mamahotelben ragadt.
2020. szept. 16. 18:27
 26/40 anonim ***** válasza:
60%
Igen. Önálló életre nevelés kellett volna.
2020. szept. 16. 21:23
 27/40 anonim ***** válasza:
86%

"En pl nem fogok azért párt keresni, hogy elmenekuljek otthonról."

Ezen megakadt a szemem.

Hát igen.Valójában erről "szólna" az élet.

Keress egy másik nyomorultat,akinek semmije nincs,és éljetek együtt a nyomorúságban.

Vagy a másik verzió,hogy keress egy jó egzisztenciájú egyént,aki vagy 10-15 évvel idősebb tőled(ezt jellemzően nők teszik),és tedd bele a fenekedet a "kényelmesbe",és légy alárendelt a kapcsolatban.

Na,szerintem az ideális kapcsolatok úgy alakulnának ki,hogy egyik fél sem függ a másiktól,tehát az embereknek annyi fizetést kellene adni,amiből ÖNÁLLÓAN(nem párral) megélnek.

Amíg ennek nincsenek meg a feltételei nem is értem mit beszélnek itt arról az emberek,hogy valaki a szüleivel és vagy kivel.

Egyszerűen az emberek jelentős hányada egyedül képtelen lenne megélni.

Na,ezt a kényszert senki nem szereti,és sokan inkább maradnak a szüleikkel,mintsem létesítsenek egy kényszerkapcsolatot egy idegennel.

Szerintem innen ered mindennek a gyökere.

Az emberek szeretnének valóban önállóak lenni,elsősorban egyedül,de saját egzisztenciával rendelkezni,szülő segítség nélkül,pusztán önerőből szinte lehetetlen.

A legtöbb normális szülő legalább annyival segít,hogy nem zavarja el a gyerekét,hanem hagyja,hogy félretegye a fizetését,és majd ne csupasz fenékkel menjen bele egy kapcsolatba,házasságba,ahol egy idegentől függ.

Ma,ez olyan nehéz,hogy van,akiknek ez soha nem fog összejönni.

2020. szept. 17. 01:02
 28/40 anonim ***** válasza:
69%

Nem érzem, hogy anyukám felelős lenne azért, amiért nem akarok gyereket. Kirepültem már egy ideje, elvégeztem az egyetemet, dolgozom, van saját ingatlanunk, 15 éve házas vagyok.

Áruld már el, hogy (azt leszámítva, hogy a csordaszellem megkívánja) miért kötelező mindenkinek családot alapítania!

Nem lehet, hogy vannak akik másban teljesednek ki? Pl, van aki kapcsolatot sem akar, mert elvan egyedül. Kinek mi köze van hozzá?

2020. szept. 17. 08:40
 29/40 anonim ***** válasza:
33%

Kedves utolsó!

Ahhoz, hogy megértsd miért borzalmas ez a rengeteg tudatos gyerektelen képesnek kéne lenni rendszerben gondolkodni.

A gyerekek a jövő munkaerői. A te generációd gyereke fogja megszerelni a fűtésed, levágni a hajadat és kiszolgálni a cipőboltban. De ugye a gázszerelő, fodrász, eladó meg sem született, mert egy generáció jó része nem akart gyereket.

Persze ott a bevándorlás. De Középafriakalsóról jött bevándorló nem ért semmihez.

Most kb mindenki le fog pontozni, de a kevés gyerek igenis probléma. Amikor elérte a kritikus szintet a tudatos gyerektelenek száma működésképtelenné válik az ország/régió/földrész.

A gyerektelenek a rendszer potyautasai. Mások által (pénz, energia, szabadidő) felnevelt gyerekek munkaerejére tartanak majd igényt.

2020. szept. 17. 09:37
 30/40 anonim ***** válasza:
68%

29! Tehát szüljem meg a jövő generáció rabszolgáit? Arról nem is beszélve, hogy akinek van 1 csöpp esze, az megy ki külföldre dolgozni és vissza sem néz soha többet.

Bocs, de nem keltetőgép vagyok, nem fogok azért szaporodni, hogy valaki majd levágja a hajam vagy kipucolja a vécét a plázában. Amikor majd nem lesz nyugdíjad sem, akkor szerintem rájössz, hogy felesleges volt ennyit rugózni ezen a gyerekkérdésen, úgysem marad itt senki, aki kitermelje.

2020. szept. 17. 09:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!