Testvérek,akiket megkülönböztetve neveltek.Vitte valamire az elkényeztetett fél?
Sziasztok!
Röviden: Tesóm mindent megkapott,én még ruhát se..vagy megdolgoztam érte vagy abba jártam,amit kaptam valamilyen eseményre.Egy évbe 3-4 alkalommal volt ilyen max. Ha különórát akartam venni,mert nem ment a matek,akkor dolgoznom kellett,hogy tudjak járni.Tesómnak fizetve volt,kapott autót,és fizették a jogsiját..az én pénzemből(jogsi)! Ezt utólag tudtam meg,amikor hiányzott a félre tett pénzem..
Mára felnőttünk mind ketten.Diplomások vagyunk. Én dolgozom,külön élek,Ő otthon él anyukával,aki mos rá,főz rá,takarít,fizeti a benzin költséget,ruháztatást stb. Csak olyan munkát vállalna el,ami home office.Ő nem jár be sehova...ja és 26 éves.
Nálatok vitte valamire az a fél,akivel ennyire másképpen bántak?
Ohhh hat nalunk meg durvabb volt a megkulonboztetes...bar a kerdezoje se semmi.
De eleg volt csak 1 mondatot megragadnom toled: Te lany vagy es anyuddal is ez tette az o csaladja akinek szinten fiu tesoja volt!?
Ergo az van, mint nalunk, a no a lanygyermek ertektelen, csak a fiu a tronorokos az ertekes. Igy a fiut kell tamogatni, a lany boldoguljon ahogy tud. Kb mint 150-200eve azsiaban...azon a szinten vannak ok is.
En mindegyikkel megszakitottam a kapcsolatot, varom a temetesuket.
Rühellem ezt írni, de az ismerősi, rokoni körben én is azt látom, láttam, hogy a fiútestvér mindig kivételezett volt és a lánytestvért alárendelték.
Pl. lányrokonomnak kötelező volt a fiútestvére lakását takarítani, mert az nem volt hajlandó rá. Ha nem tette meg jött az érzelmi zsarolás.
A férjem van megkülönböztetve a húgától. Ő a kivételes eset, amikor az idősebb testvér aki ráadásul férfi, hátrányban van.
Amit én látok: anyósom a férjemet kizárólag támasznak, mankónak használta. Anyagilag tette mindezt és a férfias házimunkák elvégzését kérte tőle. De hogy ne akarjon máshol lakni, biztosított azért kényelmet is mint némi takarítás rá illetve főzés, ruhamosás amit ugye nem neki kellett mondván a nő dolga ezek... Na az érdekes, hogy a huga ugye a női szereplő, és bár tőlem is a "női" munkákat elvárták, a hugitól nem. A huga otthon lakik még, 26 éves. Bár dolgozni eljár, semmi más dolga nincs a világon otthon. Semmiféle női kötelessége mint a házimunka nem vár rá, mert megcsinálják helyette és nem is várják el, mondván mindig: majd ha elköltözik, elég lesz akkor... Majd ha pasija lesz... A csaj azt mondja: sosem költözik el. Férjemtől anyósom szedett be lakbért. Csekély összeg, de ugyan ezt a csekély összeget nem kérte el a lányától, pedig az is dolgozott már. A lányáról van fb-n vagy 30 kép, hogy mennyire szereti és idézem egy a lánya képe alatti hozzászólását: "te vagy az életem és boldogságom". Fia sehol... A fiáról 3 kép van összesen és amikor a lányával fényképezkedett a születésnapi bulin, a fiával egyet sem akart csinálni. Külön hívtak meg minket egyszer vacsorázni, mert a lánya nem akar minket látni és az összeszervezte a saját buliját anyósom párjáéval amire a nagy család elszokott menni. Ahova a lábunkat sem tehettük be. Anyósom sosem invitálja a fiát haza. Évi 2szer max. Amikor segítségre volt szükségünk, a lánya felé tanúsított "együttérzésből" inkább elnézte volna azt is, hogy a híd alá megyünk. Sosem ejtette ki a száján, hogy hozzájuk mehetünk ha baj van. Rájuk semmiben nem lehet számítani. A lánya az első, a tökéletes és ő irányít náluk... Illetve teszem hozzá, anyósomnak van döntés joga nyilván, és az ő döntése, hogy eltávolítja a fiát maguktól. Csak addig volt jó és csak addig favorizálta amíg hasznot látott belőle. A lánya pedig presztízs, akivel villoghat a neten és akivel el akarja a világnak hitetni, hogy ő a tökéletes anya, aki egy tökéletes gyereket hozott össze.
Sajnos a neten sokan el is hiszik nekik. De én láttam, hogy mese habbal és hogy tökéletes anya milyen tökéletesen félre lökte a hasznot nem hozó gyerekét, aki a saját lábára mert állni.
Előző vagyok. A mire vitte kérdésre lemaradt a válasz:
Gyári melós, vett magának autót. Ez nagyon tiszteletre méltó teljesítmény a családja szemében. Igaz, hogy a bátyjának már saját lakása is van, járművek, komolyabb a munkaköre, mégis a huga teljesítményétől vannak elájulva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!