Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek én gondolkodom...

Szerintetek én gondolkodom rosszul vagy ők?

Figyelt kérdés

Barátnőmnek van egy tesója és neki van egy barátja.

Mostanában(kb 1-2éve)nagyon irigyek lettek ránk egyik megnyilvánulása pl:

Egy nap szólt az Após jelölt hogy van egy földje ha gondoljuk használhassuk,de beszéljük meg a barátnőm tesójával így is tettünk mondták hogy ők nem akarják csinálni meg amúgy sincs rá pénzük.

Így elkezdtem intézni a gépi földmunkák lebeszélését meg az egyebeket,erre egyszer csak csörög barátnőm telefonja,hívja a tesója.

Azt akarta hogy meg gondolták magukat és ők akarják csinálni a földet,ezt 3 x meg csinálták,erőlködéssel,habitussal.barátnőm mind a három alkalommal nagyon sírt,arra értem haza hogy magába roskadva sír...így nem engedtem hogy csinálják abban az évben 1 lebeszéltem már mindent 2 normálisan is lehetett volna beszélni.De úgy voltam vele jövőre csinálják ők mert ez a veszekedés,ideg nem ér annyit.

Így is volt,lebeszéltük hogy jövőre csinálják ők,már mások nagyban csinálták a föld munkákat így barátnőm kíváncsiságból rá kérdezett hogy hogy haladnak a munkák?és ekkor benyögte hogy ők mégse csinálják..se nekünk se az Após jelöltnek nem szóltak hogy mégse csinálják,ki mentünk megnézni, a térdig érő parlagfű végett elhatároztam hogy akkor gyorsan elkezdem csináltatni(egyébként ha jól tudom a parlagfű végett 500.000ft ig büntetnek,Após biztos örült volna) végülis sikerült megoldani,de most is megy kóstolgatás,hogy ők akarják most már csinálni!

Úgy vagyok vele hogy most ebből mégsem nem engedek az alábbi okok végett:

Kaptak egy házat,és további 2 házból örökölnek

kaptak egy kocsit,és egy motort is

kaptak egy tanyát föld területtel,erdővel tűzifával

kaptak Apóséktól többször pénzbeli segítséget és egyebeket

mi is segítettünk nekik többször.

Ezt meg sem említeném ha nem tudnám azt amit mondtak hogy mennyi luxus cikket és mennyiért vettek (amit mondtak 2 db crossmotor és horgászfelszerelés,úgy össze adva 2-2,5 millió kb)ami nem lenne az én dolgom HA nem kérnének segítséget se az Idősektől se tőlünk...de SZERINTEM így már engem is érint a dolog...

A barátnőm egy 5000ft os biciklivel és 2 táska ruhával jött hozzám, ez engem úgy EGYÁLTALÁN NEM ÉRDEKEL,de hogy tudom azt hogy van egy testvére aki úgymond mindent "elvesz" tőle,így zavar.

Ennyi mindent kaptak ingyen és bérmentve,és szól a barátnőm apja hogy van egy föld ha gondoljuk csináljuk és mikor elkezdenénk csinálni egyből le akarják csapni a kezünkről úgy hogy közben nincs is rá pénzük?Ezek tények és ezek pontosan így történtek meg.

Mi a véleményetek erről?Én gondolkodok valamit túl?Normális esetben le se írtam volna mire mennyit költenek,sőt az egész kérdést se írtam volna ki,de nekem ez már sok.

És a poén az egészben hogy ők nagyon meg vannak ránk sértődve mondjuk nem csak ezért.

Apóséknál volt szüret,és a "vő társam" elkezdte szidni a családomat lényegében hogy milyen hülyék(én előtte egy rossz szót nem szóltam rájuk)nekem így betelt a pohár,és egy kisebb összejövetelnél nem engedtem be őket hozzám,de tudták miért.Útánna állítólag engem nagyon mocskosul elhordtak az Anyósomnak ami igazából nem érdekel,csak ebből is látszik szerintem hogy mennyire tudatlan és primitív.

írjátok le a véleményeteket és a tanácsaitokat és szavazzatok.

2020. szept. 13. 15:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%

Ha ennyi mindent kaptak akkor hogyhogy nincs pénzük csinálni a földet?

Szerintem a barátnődnek kéne erről beszélnie az apjával, pont ezért, hogy nehogy úgy jöjjön ki mintha te tartanád a markod.

2020. szept. 13. 17:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát bonyolult.

Gondolom a földterület is megér 2-3 milliót. Igaz nagyságot nem írtàl. Eladniuk, megörökölniük jó lenne, de a munka màr nem.

Ugyanakkor azt se szeretnék ha ti használnátok, mert az após ezt látva mèg rátok iratná idővel.

Egyébként a viták elkerülése érdekében jó lenne egy szivességi földhasználatot írni, hogy ne kelljen ezen vitázni.

Jó hogy szóba odaadják, de az sokat nem ér ahogy leírtad.

Ha írok egy pl. bérleti szerződést vagy egy szivességi földhasználatot egy vadidegen emberrel is 5 èvre, akkor az örökösök azt nem tudják megvétózni, meg csak úgy leakasztani mint amit fent írtál.

A furkálódásukra meg nem tudok mit mondani. Nem fognak változni.

A barátnőd ír egy papírt az apjàval, hogy ti hasznàljàtok x ideig. Ne veled mert akkor azt másnak is vèlhetik.

Ez nektek is jó, meg apósodnak is biztosíték. Ha parlagfüves ti álljátok a felelősséget.

2020. szept. 17. 13:47
 13/14 A kérdező kommentje:

11 válaszoló,köszönöm a választ!

Hát mert égeti a zsebüket a pénz,pl amit írtam hogy kaptak autót az be van tolva a kert végébe és a kutyák alszanak benne,míg nem kellett rá költeni addig használták.D

e a srác már 2 millió ft értékben vásárolt motorokat(egyébként jól keres)és fele annyié eladta mikor nem volt annyi munkája.

Úgy hangozhat hogy nem az én dolgom,de ha bele gondolunk,valahol még is,mert akivel vagyok az nem csap az asztalra,olyan jó szívű hogy mindent oda adna,ami valahol érthető is..de ha vele akarok lenni csak meg kell említenem neki,nem?

Nekik sosincs pénzük,van hogy előre elköltik,sok a hitelük,sok segítséget igényelnek..

2020. szept. 27. 14:26
 14/14 A kérdező kommentje:

12-es válaszoló,köszönöm a válaszod.

Jól írtad,nagyon bonyolult! 2 hektár,olyan helyen hogy ott 2 M is szokott lenni 1 hetkár,de halottam már 1 szer 2.5-t is,de ez 2 őt meg ér tuti.

A srácnak nem büdös a munka,az csak szimplán nagyon buta,úgy tudom iskolája sincs,mindent el kell mondani neki mert ha van is önálló gondolata az erősen hibás,durván irracionális.

Csak a lánynak büdös a munka,délig szokott aludni..stb,kis házban élnek de az is retkes,tehát azt se tudja tisztán tartani.

A föld..én már úgy vagyok vele hogy vigyék,igaz hogy tavaly mínuszos lett,idén stagnálni fog szerintem,így benne marad 2-300ezer ft-om,de az se érdekel,barátnőmmel is az a "gond" hogy ő is csak onnan jött,érzem hogy ő nem úgy gondolkodik hogy mi egy pár a jövőben,hanem arra gondol hogy az a családja.

Ha meg egyedül erőlködök az meg kb olyan mint ha lesüllyednék a szintjükre,ezt ahogy írtad is barátnőmnek kellene helyre rakni..

De lehet én fogok rendet tenni az életemben,ide vagy oda az a pár együtt töltött év,nem akarok úgy élni hogy ilyenekkel legyen tele az életem,majdnem ott tartok hogy ennél még jobb lenne egyedül is,úgy érzem hogy így örök szerencsétlen maradok,folyamatos idegeskedés végettük,munkámra se tudok koncentrálni rendesen...így nem lehet élni!

2020. szept. 27. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!