Segítség! Nagyon rosszul érzem magam és sokat gondolkodok a halálon?
Szia!
Először is, a szanaxot tedd le nagyon gyorsan!
Sajnálom, hogy így érzed magad. Talán felkereshetnéd az iskolapszichológust. Vagy menj le a körzeti dokihoz ő ad neked beutalót, ha nincs pénzetek magánpszichológusra. De ha ezt nem akarod, beszélj a barátaiddal. Hidd el, annál jobb nincs. Már ha tényleg vannak őszinte, közeli barátaid. Én drog problémákkal küzdöttem, de ők segítettek rajtam. Nem hagytlak el. Már jól vagyok. Te is forduljj segítségért, elfog múlni a depid. Kitartás!
Gondolj arra, hogyha meghalnál, sose lenne esélyed megtudni, hogy milyen remek csaj vagy. Márpedig az vagy, hiszen jól látod a saját helyzetedet, és tisztában vagy a nehézségeiddel. Te nem csak ülsz sopánkodva, hanem teszel a változásért.
A 16 éves kor nagyon sok embernek nehéz, de túl lehet élni. Felnőtt fejjel meg visszagondolva már látni fogod, hogy az amin most átmész mekkora erőt ad neked az élethez.
Mert erőt fog adni. Mert leküzdöd a rossz érzéseket, összeszeded magad, bebizonyítod magadnak hogy erős vagy, ezáltal fejlődsz igazán. A későbbi problémák leküzdéséhez kellenek ezek a tapasztalatok.
Szóval fel a fejjel, kitartás. Nem is olyan sokára sok örömben lesz részed.
Szia! Elhiszem,sajnos. A szülők hajlamosak ilyenkor azt mondani, hogy: Mi bajod lehet neked lányom,fiam?? Fiatal vagy,egészséges,mindened megvan,ami kell,csak a tanulás a dolgod. Legyintenek rá,meg ilyenek. Nekem például,mindig azt mondták, hogy az embernek csak 1-problémája lehet,ha nincs pénze. Minden mást meg lehet oldani pénzel. Sajnos rá kellett jönnöm arra, hogy van is némi igazság abban amit mondtak,de most ez nem tartozik ide.
A lényeg. Elmondtad nekik,hogy olyanokon gondolkozol? Mert ha nekem a gyerekem ilyet mondana,úgy megijednék,hogy azonnali családi válság stábot hívnék össze.
Szia!
Ne szedj gyógyszert meg függő leszel és még rosszabb lesz!
Szerintem próbálj célokat kitalálni magadnak (persze elérhetőket) és dolgozz azokért (pl.: megtanulni szambázni, 4-es matekból, vagy egy új nyelv megtanulása), vagy nekem mindig jót tesz egy kis levegőváltozás, menj el kirándulni, futni, és a nyáron utazz el!De ha ezekhez még nincs kedved, csak rendezd át a szobád, vagy csak rajzolj! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!