Ezt egy szülő miért nem érti meg?
Manapság nagyon nehéz elhelyezkedni a kevés munkahelyek miatt. Ha egy fiatal huszonéves például én is folyamatosan csak elutasító válaszokat sőt van olyan ahol vissza sem jeleznek a munkaltatok akkor mégis hogyan lehet dolgozni? A szülők meg nem értik ezt csak azt hogy otthon vagyok mondjuk és nem csinálok semmit ő szerintük pedig mutattam hogy hány helyre beadás az önéletrajzomat.
24/f
Amikor elvegeztem az egyetemet, mar az allamvizsga alatt neztem, hogy hova menjek dolgozni. Ha sehova sem vettek volna fel dolgozni, elmegyek arufeltoltonek oda, ahol diakmunkaztam. Engem kifrjezetten zavart, hogy a szuleim felig-meddig eltartottak anyagilag iskola alatt es szerettem volna oket ettol a tehertol megszabaditani.
Nyilvan a korona egy speci helyzet, de alapesetben 2 honapot adnek a gyerekemnek, hogy keressen allast. Nem fogadnam el, hogy csak 8-16 br 300 akarna elmenni labat logatni az irodaba vagy hasonlo lehetetlen allasra jelentkezne. Tanulja meg, hogy az elet neha lemondasokkal jar.
Ha tanult de ertelmetlen szakot, akkor azert. Ha le se erettsegizett, akkor meg azert.
Biztosan nem babusgatnam meg honapokig, igen is menjen el dolgozni, ne otthon hedereljen.
Nem tudom, hogy milyen helyekre adtad meg mennyire, szóval nem tudom biztosan kijelenteni, hogy igazad van, de az emberek nem szokták érteni azt, ami nekik egyszerű, vagy soha sem volt probléma.
Ami miatt hajlok arra, hogy igazad lehet az az, hogy én most akarok váltani és semmi választ nem kapok sehonnan. Szerencsére tudok maradni a jelenlegi helyemen, de ijesztő, hogy sehol semmi. Mérnök vagyok, az utóbbi években ömlöttek a kéretlen ajánlatok linkedin-en, de tavasszal ennek vége lett és kb két hónapja keresek eredménytelenül, nekem sem válaszolnak sehonnan. Beszéltem már fejvadász ismerőssel és ő is azt mondja, hogy nálam tapasztaltabbakat sem tud most elhelyezni. Sajnos ez egy ilyen szitu. Áll a vendéglátás, a multik kivárnak, az autóipar döglődik... Állami helyeket próbáltál már? Mindig keresnek buszvezetőket, postásokat, ilyen-olyan hivatalba pedig sokszor a diplomásoknak is van lehetőség, csak az alacsonyabb fizu miatt nem kapkodnak a helyekért. Talán egy ilyen helyen el tudnál indulni, aztán tudnál váltani, ha javul a helyzet.
A szüleid pedig azért nem értenek meg, mert az első munkahelyüket még nem keresték, hanem simán szó szerint kapták. Anyum tanár és mesélte, hogy volt valami sóhivatal, ott kapott egy listát azokkal az iskolákkal, ahova épp kellett tanár, rábökött egyre és ott tanított 40 évet. Életében nem adott le önéletrajzot, soha nem volt állásinterjún és az egész teljesen misztikus neki. Gondolom a te szüleid is hasonló közegben szocializálódtak és meg sem fordul a fejükben, hogy nem 1 nap munkát kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!