Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet tenni ha a párom...

Mit lehet tenni ha a párom exe nem engedi el a gyereket az esküvőnkre és telefonon se engedi vele beszélni?

Figyelt kérdés
A párom exe teljesen kiakadt mikor megtudta hogy összeházasodunk. Arra hivatkozva nem akarja elengedni a gyereket az esküvőre hogy a gyerek depressziós lenne hogy az apja más nőt vesz el. Nem láthatáskor lesz az esküvő, tehát kötelezni nem lehet. Azóta telefonon se engedi vele beszélni, találkozni meg nem tudnak mert külföldön vagyunk jelenleg
2020. szept. 8. 09:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
34%
Az egy dolog, hogy ti egymással lesztek elfoglalva, de az édesanyja se lesz ott, és ki tudja milyen szélsőséges reakciókat vált ki belőle az esküvő. Nagyon össze tudja zavarni a kisgyerekeket. Neki az édesanyja a legfontosabb a világon, őt szeretné fehér ruhában látni, közben ott vagy Te, akit bár biztos elfogad és szeret, de elveszed az apukáját és ő nem kell senkinek. Nagyon nagy baj lehet ebből, ha nincs vele nagyon átbeszélve előtte, közben és utána, hogy mi változik és mi nem változik ezzel az esküvővel. A lányom 10 éves, 2 éves korában váltam el az apjától. Teljesen elképedt, mikor mondtam neki, hogy apukája újraházasodott (helyettem is féltékeny volt, és csalódott, pedig sose bízott benne, hogy újra együtt leszünk, hisz semmi emléke nincs róla, nem szokott rajta gondolkodni). Közben nekem is lett új kapcsolatom, őt tekinti apukájának, úgy is hívja, oda van érte. Az esküvőt is nagyon várta, 2 nappal előtte mégis sírdogált, hogy minden megváltozik, mert most már a férjem lesz a középpontban és ő semmit nem fog számítani. Hamar túl lendült ezen, mert fejben tudta, hogy minden rendben lesz, ahogy előtte is, de a lelke mélyén mégiscsak egy elvált szülők gyermeke, akinek a bizalom és a lelki támogatás nagyon fontos. Ha 10 évesen így össze tudott zavarodni, vajon egy 6 évesből milyen reakciót vált ki? Lehet, hogy ő nem beszéli ki magából, nem tesz említést, de a szíve mélyén felkavaró lesz neki. Beszélgetni kell vele sokat, ennyit tudok tanácsolni. És ha nem akar menni, meg nem elég erős egy ilyen eseményhez lelkileg, akkor ne menjen. Elég lesz a képek, lehet, hogy azon is sírni fog.
2020. szept. 8. 11:18
 22/29 anonim ***** válasza:
57%
A mama vigyáz rá. Azért nem tudom, hogy ti mit szólnátok, ha az élet úgy hozná, hogy szülőként ilyen helyzetbe kerülnétek. Még szép, hogy ott a helye. Anyuka részéről ez egy mérhetetlenül gusztustalan játszma. Jelezzétek a gyámügy felé, nem fogják megdícsérni.
2020. szept. 8. 11:32
 23/29 anonim ***** válasza:
25%
"Hát arra gondoltunk hogy a nagymamája vigyázna rá, csak megértené hogy nem tud vele foglalkozni" Hat éves. Már hogy értené meg? Azt érteni fogja hogy odahívtátok, azért hogy NE törődjetek vele.
2020. szept. 8. 11:44
 24/29 anonim ***** válasza:
33%
Láttatok már közelről 6 éves gyereket? Mert nem az az általános, hogy olyan debil, hogy ne fogná fel.
2020. szept. 8. 11:52
 25/29 anonim ***** válasza:
94%
Ki mondta hogy nem fogja fel? A felfogja, meg a megérti két különböző dolog.
2020. szept. 8. 11:55
 26/29 anonim ***** válasza:
47%
Dehogy különböző dolog. A mama pedig azért valószínűleg meg tudja oldani a helyzetet, gondolom apának is azért fontos, hogy ott legyen a gyerek, mert nem szarja le, apa párja is szereti és várja. Ha nem így lenne, akkor meg azon menne a köpködés. Akkor mire ez a nagy ellenségeskedés? Micsoda ocsmány dolog már eszköznek használni egy gyereket a cirkuszoláshoz meg az irigykedéshez. Azért elég durva ez a kettős mérce, hogy jaj, szegény nem érti meg, hogy ez egy esküvő, de fogadni mernék, hogy a sok mérget meg apa ellen nevelést meg lehet neki nyomatni. Szánalmas. Lehet, hogy én csak azért nem értem ezt a beteg észjárást, mert nem vagyok elvált, nincs meg motivációnak ez a mérhetetlen gyűlölet.
2020. szept. 8. 12:11
 27/29 anonim ***** válasza:
14%

26-os nagyon egyoldalúan látod... minden esetben a gyerek épsége és jólléte az elsődleges, ebbe az se fér bele, hogy anyuka duruzsoljon neki vagy félemlítse meg. Ezzel sztem mindenki egyetért, aki a kérdezőt savazza, de nem akarok más nevében beszélni.

Viszont az nagyon lerí a kérdezőről, hogy őt irritálja ez a helyzet, holott valószínűleg ő a 3. fél, vagy ha nem is, akkor is meglehetett már a gyerek, amikor belépett a kapcsolatba. Utólag durcizni meg áskálódni nem ér se a gyerek, se az ex ellen, ennyi.

2020. szept. 8. 12:16
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
De mitől áskálódás, hogy ő akarja, hogy ott legyen? Az új asszonykák az ellenkezőjét szokták akarni, de ő meg nem akarja kizárni a gyereket. Az áskálódás az, amit anyuka csinál, hogy irigy és nem engedi mondvacsinált hülyeségek miatt.
2020. szept. 8. 12:22
 29/29 anonim ***** válasza:
90%

Tavaly nyáron voltam ilyen lakodalomban: a férj második házassága volt, és az első házasságából való két gyereke is ott volt. Kb. hasonló korúak, ráadásul az egyik sérült gyerek. És úgy volt, ahogyan kérdező írta 19-ben: a férj szülei (tehát a nagyszülők) foglalkoztak nagy örömmel és szeretettel a gyerekekkel. Minden klappolt.

Ez volna a normális hozzáállás.

Kérdező, kérdezted, mit lehet tenni?

Nem sokat!

És ez csak a bevezető. Ha így utál titeket az ex, akkor ott fog keresztbe tenni ahol tud. És egyedül a gyerekkel kapcsolatban tud, vagyis ővele fogja a párodat zsarolni. Készülj föl arra, hogy a következő 10 év így fog eltelni.

2020. szept. 8. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!