Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa mindig "kicsim vagy...

Apa mindig "kicsim vagy "kincsem"-nek hív mások előtt is, hogyan állítsam le?

Figyelt kérdés

Amikor viszem a munkahelyére és kiszáll a kocsiból mondja, hogy szia kincsem vagy kicsim, már a munkatársa szólt neki, hogy ez tök égő engem meg egyszer kellemetlen szituba hozott, pár napja amikor ugyan úgy volt a szitu mondta, és furcsán nézett egy ismerős srác aki mint kiderült a volt osztálytársam haverja , megkérdezte, hogy Apukámmal látott e, amikor mondtam neki ezt, hogy kihallotta a valamelyiket akkor mondta, hogy azt gondolta homár vagyok és van egy idősebb barátom.

Nem tudom megelőzni, egyszer mondtam , hogy " szia cuncimókuskám " direkt kollégája előtt akkor észbe kapott, de valahogy feszengő érzés ez nekem. És tegnap is mondta.. annak ellenére, hogy szóltam. Gyomoridegem van ettől 22/f

Ja igen, kiskoromban nem vert és nem is erőszakolt meg senki , ezt csak mellékesen jegyzem meg.

2020. szept. 8. 07:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Próbáld meg nem cikinek érezni, szerintem aranyos nagyon. Neki örökké a gyereke maradsz, bármennyire is felnőtt leszel. Én örülnék neki ha így hívnának.
2020. szept. 8. 07:41
 2/13 anonim ***** válasza:
73%
Engem is szolott apukám picikémnek, cicuskámnak hívni, de én lány vagyok. Tök megértem, hogy felnőtt férfiként ez zavar téged. Öcsém 12 éves, de őt is maximum kiskutyámnak hívja vagy mackómnak, azé kincsemnek már nem nevezi, pedig ő csak gyerek. Mindig következetesen szólj rá, amikor így szólít, valószínűleg neki ez egy megszokás, rossz beidegződés és akaratlanul is csinálja.
2020. szept. 8. 07:56
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Apukád aranyosnak tűnik, beszéld meg vele. De ne bunkón. Mond el, hogy ez mások előtt fura, és enélkül is szerethetitek egymást.
2020. szept. 8. 07:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem 40 vagyok és nekem is mondja anyukám, hogy kicsim.😁 Én nem gondoltam, hogy ez ciki, meg még más se mondta soha.
2020. szept. 8. 07:57
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A 26 éves húgomat anyum még mindig Zsebinek hívja. És senkit sem zavar. XD

Igen, Zsebibaba után lett elnevezve, mert olyan kis cuki és ugribugri volt gyereknek. XD

2020. szept. 8. 08:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az a haverről is sokat elárul, hogy egy ilyet hallva nem az jut eszébe, hogy biztos rokonok, hanem hogy biztos homik... 🤷‍♀️
2020. szept. 8. 08:41
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Bár az én faterom lett volna ilyen...

Ő legtöbbször azt sem tudta épp hányadikos vagyok, és a megszólítás legtöbbször annyi volt neki hogy He!

Amúgy meg csak úgy emlegetett, hogy a gyerek...

Akkor ezt nagyon cikinek éreztem. De most már nem számít,tudom hogy ezt nem nekem kellett volna szégyellnem, csak ehhez túl kellett élni mellette míg felnőttem.

2020. szept. 8. 08:46
 8/13 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem meg nincs rendben. Szólítson a neveden azt kész, de ezt a témát ne idegenek előtti lejáratással próbàld meg megoldani, hanem beszélj vele. Ha nagyon ném érti akkor tűrj.
2020. szept. 8. 10:14
 9/13 anonim ***** válasza:
48%

Ezt a meleges sztorit mesélted neki? Arra mit mondott?

Az is megoldás lehet, hog nem hallgatsz rá, csak ha a neveden szólít.

2020. szept. 8. 13:33
 10/13 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem meg az a ciki, akinek ez ciki.
2020. szept. 8. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!