Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ebben az esetben jogos volt...

Ebben az esetben jogos volt otthagyni anyámat és a párját, vagy én reagáltam túl?(17/L)

Figyelt kérdés
A szüleim elváltak, én apával élek, de minden hétvégén vagy második hétvégén anyánál vagyok, ami körülbelül 40km távolságra van apától. Anyának van egy párja körülbelül 5 éve, aki egy nagyobb cégnél dolgozik. Ennek a cégnek a "nagyfőnökének" van egy velem egyidős fia, aki nyáron egy nyelviskolába járt velem. Ott próbált nyomulni, de én többször is visszautasítottam, mert bár külsőleg jól néz ki, de van egy olyan személyisége amit én idegesítőnek találok és nehezen tolerálok. Véleményem szerint teljesen korrekt volt a visszautasítás, szimplán megmondtam neki hogy nem érdekel, nem szeretnék vele semmit. Ekkor kezdett el bunkóskodni. Eleve van egy bunkó, nagyképű, beképzelt személyisége, de szerintem felidegesíthette a visszautasítás, szóval mégjobban nekikezdett. Nem szeretném ezt részletezni, a történet szempontjából annyi a lényeg, hogy egyszer mikor szálltam felfelé a buszra, és egy ruha volt rajtam, fogta magát és alámnyúlt. Én reflexből ökölbe szorított kézzel hátraütöttem, de viszont arra nem számítottam hogy annyira megütöm hogy megindult az orra vére. Múlthét szombaton volt egy ilyen céges sütögetés, ahol az ott dolgozók családja is ott volt, így én is anyával meg a párjával, illetve az említett fiú is a szüleivel. Már mindenki ült és enni készült, mikor a fiú anyja felhozta mindenki előtt hogy én hogy betörtem a fia orrát. Anya és a párja tudott erről, de mikor a párja ezt meghallotta a fiú anyjától is,úgy csinált mintha eddig nem hallott volna róla, és ott mindenki előtt elkezdett velem kiabálni hogy mit képzelek magamról hogy megütök egy másik embert ilyen súlyosan, meg nem így kell a konfliktusokat kezelni, meg ők engem nem így neveltek, és biztos apám tanította ezt nekem(ami félig meddig igaz is, mert apa mindig azt mondta hogyha egy fiú zaklat ne féljek használni az öklömet) illetve arra is kényszeríteni akart hogy kérjek bocsánatot, és ígérjem meg hogy nem csinálok többet ilyet. Nekem itt lett elegem, fogtam magam, felálltam, hazabuszoztam anyáék házáig, összeszedtem a cuccomat, felültem az első buszra és hazamentem apához. Aznap este anya üvöltve hívott hogy menjek vissza, mert még van egy nap a láthatásomból. Én természetesen nem mentem vissza, és azóta sem néztem feléjük, pedig előtte úgy volt megbeszélve hogy megyek a héten is.
2020. szept. 5. 19:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
99%
Az ütésért gratulálok kérdező, a gyerek teljesen megérdemelte. Anyáddal meg közölném, hogy sok esze van, hogy egy ilyen f.rkat véd.
2020. szept. 5. 20:21
 12/23 anonim ***** válasza:
98%
Ja és ott a partin jeleztem volna,hogy nem ütök ameddig nem nyúkálnak alám.
2020. szept. 5. 20:23
 13/23 anonim ***** válasza:
98%
Tök jogos volt, mint ahogy az orrbaverés is. Jól tetted mindkettőt. Apudnak pedig igaza van.
2020. szept. 5. 20:30
 14/23 anonim ***** válasza:
99%

Ügyes vagy,így kell csinálni!

Apádnak meg totál igaza van.

Bár minden nő ilyen erős lenne,a világ is sokkal jobb hely lenne

2020. szept. 5. 20:31
 15/23 anonim ***** válasza:
98%
Na és a takony gyerek akciójáról tudnak (legfőképp az apja)? Hogy mi volt ennek az orrba verésnek az előzménye?
2020. szept. 5. 20:34
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igazad van.
2020. szept. 5. 22:49
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindent helyesen csináltál.

Azt is, hogy most messzire elkerülöd anyádat.

Gondolom az se véletlen, hogy a megszokottól eltérően nem vele élsz.

Amúgy 47 éves férfi vagyok.

2020. szept. 5. 23:48
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Mindent a lehető legtökéletesebben csináltál.
2020. szept. 6. 00:17
 19/23 anonim ***** válasza:
3%
Természetesen az elmesélt sztoriban Neked volt igazad. mindettől függetlenül el nem tudom képzelni mi a búbánatos lópikulának mentél el egy céges sütögetésre, ahol egyértelmúen tudva levő volt, hogy a főnök fia is ott lesz, aki előtte zaklatott Téged, szóban és szexuálisan egyaránt, mert az alád nyúlás bizony ez utóbbi. Nem azt mondom, hogy füled farkad behúzva kerülnöd kellene, hanem azt, hogy miként gondoltad, hgogy egy "légtérben" majd evvel a növendék hímsovinisztával jól tudod érezmni magad. ha anyádék tudtak a zaklatásról, eleve nekik kellett volna már lépéseket tenni, de ha a vállalati hierarchia miatt nem akarták, akkor sem lehenek annyira érzelmi analfabéták, hogy a zaklatóddal közös programra hínak sütögetni és 17 évesen lehetett volna annyi eszed, hogy ha mégis, visszautasítsad a meghívást. El nem tudom képzelni, hogy a mai "mee too"-s mozgalom árnyékában egy nyilvános partin valaki előhozzon ilyesmit, még akkor is, ha a körülmények nem ismertek, vagy kamuzott otthpon a fiú, eszükbe kellett volna jutnia, hogy tán okkal kapta amit és nem publikum előtt számonkérni, ghogy aztán kiderüljön a szennyes is és még ők jöjjenek szarul ki belőle. Etzért nehezen hihető, a legtöbb felnőtt azért mindezekkel tisztában van és előre gondolkodik.Ha meg már borítottál a történetben, akkor eljöhettél volna elegánsan úgy is, hogy jó hangosan reflektálsz előtte és válaszolsz, hogy tán nem csaptál volna hátra, ha nem nyúl alád az a sudribunkó, tesztoszterongőzös anyucipicifia. Azt is valószínűnek tartom, hogy avlós helyzetben az említett fiú inkább kitalált volna egy sima bunyós sztorit, hogy a sérüléseit kimnagyarázza, nehogy kiderüljön mi miatt kapta. Mégis mit mondott, csak úgy bemostál neki, mert miért ne? Ja, jellemző a disztingvált 17 éves tinilányokra, hogy csak úgy hobbiból verekszenek, nagyon hihető. Egy bizonyos etnikumban és iq szint alatt nyilván elfogadott, de nem úgy tűnik, hogy ezek azok a körök. Summa summárum, A:anyádék környezetében vagy mindenki teljesen retardált, hogy nem tud kezelni egy ennyire nyilvánvalóan kínos és diszkrét helyzetet, vagy a B:miszerint a fantáziád szüleménye az egész, C: történt ugyan valami hasonló, de nem pontosan így és ebben a formában, csak így érdekesebb a történet.
2020. szept. 6. 06:58
 20/23 anonim válasza:
100%
Teljesen jól cselekedtél a lehető legjobban legyél büszke magadra. Szerintem ha rendesen megverted volna a fiút meg akkor is igazad lett volna.
2020. szept. 6. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!