Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukámék nem figyelnek oda a...

Anyukámék nem figyelnek oda a húgomra?

Figyelt kérdés
Elég sok korkülönbség van köztünk a húgommal (én 22 vagyok ő meg 5 éves).Nagyon vártuk és szeretem is meg sokat van velem mivel a vírus alatt is én vigyáztam rá.Ott kezdődik a baj hogy anyáék rendszerint "szem elől tévesztik" amit ő azzal hálál meg hogy beszalad hozzám a szobába.A barátnőmmel már nem merünk lefeküdni nehogy pont akkor rontson be (amire volt példa,szerencsére jól kijöttünk belőle).Legutóbb feküdtünk az ágyba,filmeztünk,whiskyt ittunk és akkor is berohant beugrott közénk hogy nézzük az ő meséjét meg hogy mit csinálunk.Leraktam az ágyról és erre elvitte a poharat amiben a whiskym volt és szépen beleivott meg magára öntötte.Ideges lettem,levittem anyáéknak ők meg csak nevettek rajta.Esküszöm mint a kamaszok.Nekem több eszem van 20-on éves létemre mint nekik.Kiülnek a konyhába borozgatnak stb vagy éppen ki a kertbe beszélgetni.Hiába mondom hogy nem kéne egyedül hagyni nehogy valami olyasmit csináljon amivel kárt tesz magában.Barátnőmet is nagyon szereti és bent lehet nálunk néha de szeretnénk azért kettesben is lenni.Hiába fektetem le (külön szobája van) utána 10 perc múlva megint ott van közöttünk.Nem tudjuk zárni az ajtót mert elveszett a kulcsa valahova átalakításkor,szüleim meg ezzel cukkolnak hogy minek zárkózunk be úgyis tudják mit csinálunk.Hogyne tudnák amikor a húgom állandóan ott van.Mit csináljak?Hogy értessem meg velük hogy mi nem a pótszülei vagyunk neki hanem a bátyja?Nincs semmi magánéletünk.
2020. szept. 2. 21:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Bezzeg amikor én voltam ennyi idős akkor rögtön kiosztottak ha valami rosszat csináltam.Én még pofont is kaptam ha arról volt szó.Ezért is hihetetlen hogy miért engedték el ennyire a húgomat.Egyszerűen nem lehet bírni vele.
2020. szept. 2. 21:19
 2/8 anonim ***** válasza:
24%

[link]

Egy 5 évesnek meg nem kell állandó felügyelet itthon

2020. szept. 2. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:
98%

Elmesz egy barkacsboltba, veszel zarat, csillagcsavadhuzo kell meg es kicsereled a zarat.

Pro tip: eloszor vedd ki a regi zarat a tokbol es vidd be a boltba, hogy egyforma meretet vegyel.

A kulcsra vigyazz.

2020. szept. 2. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. Anyádék elég idiotàn viselkednek
2020. szept. 2. 21:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kommentelők, miért gondoljátok hogy ez a megoldás?

Nem arra kéne inkább a gyerek szüleinek megnevelnie a húgát, hogy nem ronthat be a testvéréhez kopogas nélkül/hagyja őket kettesben a barátnőjével is stb.?

Kérdező, sztem tök igazad van, de ha anyádék nem érik fel ésszel, akkor nem tudom, hogy mit tehetnel meg. Esetleg bnodnel lenni többet...de ez nem végleges megoldás.

2020. szept. 2. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
98%

Ha nagy a korkülönbség a testvérek között, a szülők sokszor egészen másképp nevelnek. Sokat/mindent megengednek a kései gyereknek, nincs is már hozzá türelmük.

A zárral kapcsolatban pedig: vegyél egy riglit (félfordító), azt te is fel tudod szerelni.

2020. szept. 2. 22:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, de először a zárra fogok reagálni. A beltéri ajtókhoz általában számozott kulcsok vannak, azaz nem egyediek. Így, hogy nincs meg, nyilván nehéz megmondani a számát, esetleg a ház többi beltéri ajtóján nézd meg a kulcsokat, hátha jó valamelyik a szobádéhoz és akkor elég bemenned a kulcsoshoz és kérni egy "14-es" kulcsot. Külön móka lenne, ha a fürdőajtó kulcsa passzolna a szobád ajtajába, akkor biztos szó nélkül elvenném és amikor keresik röhögve mondanám, hogy úgyis tudjuk ki mit csinál a fürdőben.

Másrészt mikor a szüleid ilyen idióta szöveget tolnak, biztos visszavágnék azzal, hogy "oké, hogy ti tudjátok mit csinálunk bent, de a húgom nem csak tudja, hanem látja és szinte részt is vesz benne mikor közénk fekszik" Hátha egy kicsit elgondolkodnak..

Illetve még egy javaslat, ha semmi nem működik, de békét akarsz, amikor nincs ott a barátnőd épp, ajánld fel, hogy na ma nyugodtan üljetek ki borozni, vigyázok hugira, ti élvezzétek a kettesben töltött időt, de holnap ugyan ezt várom el. Nyilván nem a te dolgod lenne, de talán egyszer-egyszer belefér, olcsóbb, mint elköltözni, ugyanis ha nem bírjátok velük, akkor csak az marad opcióként.

2020. szept. 3. 05:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért hozzátok jár a húgod, mert tőletek kapja meg a figyelmet, amit igényel...

Pedig basszus, ezt a szüleitől kéne megkapnia.. Rossz helyzet. Mert ha "kicseszel" a szüleiddel azzal hogy kizárod a kicsit, sajnos vele is kicseszel, és meg fogja sínyleni érzelmileg:(

Én leülnék a szüleimmel beszélni. Nem csak odamondanám, hanem leültetném őket és elmondanám mit gondolok, mit érzek, hogyan lehet ezt a helyzetet megoldani?

2021. jan. 10. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!