Hogyan próbáljam elmagyarázni anyámnak, hogy a koronavírus tényleg létezik?
42-es olyan raktárban dolgoztam ahol ilyesmit is tartottunk, lényegében minden raklapról ki kellett venni 1-1 pakkal el kellett küldeni minőségi bevizsgálásra, mondjuk már ránézésre tudtuk melyik a silány, mondhatni hamisítvány.
Na és jelenleg ezek a silány kínai maszkok vannak elterjedve, van amelyik a port se fogja meg, nemhogy a vízcseppeket amit kilélegzel.
De egyébként igazából a maszknak egyedül akkor lenne értelme ha egyrészt teljesen takar,tehát a benne lévő lemezkét úgy hajtod hogy az arcodhoz idomuljon. Másrészt ami fontosabb egyenletesen szépen lassan lélegeznél benne hogy a levegőt ne körbe fújd ki hanem a maszkon keresztül.
Ehelyett mi történik? Sokan megvették az amúgy is silány maszkot, a lemezkét/drótot vagy nem hajtják meg, vagy úgy hajtják hogy jó nagy rés legyen miatta (ugye könnyebb lélegezni úgy)
És mivel általában az emberek ezekben a maszkokban nem egy helyben állnak és műtenek szépen nyugodtan hanem sétálnak/beszélgetnek, így aztán a levegővétel sem úgy történik meg, simán körbe kifújják a vízpárás levegőt.
Nem mellesleg maszk ide vagy oda, ha valaki tüsszent/köhög ugyan úgy szétszórja a cuccot, ha kifújja az orrát, és a pzs átnedvesedik az ujjáig utána megfogdossa a boltban a kajákat, ugyan úgy továbbadja.
Én viszont eüben dolgozom és hidd el ugyanolyan a mi maszkunk is mint a bolti. Mi a kórházban a covid előtt is hordtuk szóval ha valaki akkor én biztosan tudom milyen.
Elég szomorú ha valakinek nem adja ki az agya hogy miért van benne a merevítő, de pozitív vagyok és remélem hogy kevés ilyen idióta van.
Senki nem mondta hogy ha maszkban tüsszentesz nem szorhatsz kórokozót, de lényegesen kevesebbet és ez egy elég fontos tényező. Az is sajnálatos ha valaki teleköpött kézzel fogdos meg dolgokat a boltban de a normálisabbjanak van annyi esze hogy kezet fertotlenit, meg csak azt fogja meg amit meg is vesz. Plusz egyébként tárgyakon nem sokáig életképes egy vírus. Baktérium igen, vírus nem. Tehát ha te délelőtt összetaknyoztad a milka csokit a boltban én meg délután megveszem és megeszem azon már nem lesz rajta a covid.
Persze bele lehet kötni a maszkban, a kezfertotlenitobe, a hatarzarba, a másfél meterbe, mindenbe. Akármilyen intezkedeseket hoznak is semmi sem véd száz százalékosan. De a maszk hordassal, kezfertotlenitessel és egy kis józan ésszel, felelősségel a lehető legolcsobban meguszhatnank.
Egyik tanárom mindig azt mondta hogy Hülyékkel nem vitatkozunk mert rutinból legyőznek!
Szóval engedd el! Aki hülye az mindig az marad, nem tudod meggyőzni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!