Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan próbáljam elmagyarázni...

Hogyan próbáljam elmagyarázni anyámnak, hogy a koronavírus tényleg létezik?

Figyelt kérdés
Nem élek eggyütt vele, viszont akárhányszor telefonálunk, vagy találkozunk mindig elkezdi mondani, hogy ez ag egész egy nagy hókuszpókusz, csak a munkás embereken akarnak meggazdagodni. Amikor meg megkérdem tőle, hogy ebből mégis hogyan lesz hatalmas pénz, akkor azt mondja, hogy nem tudja, de biztosan így van. Hiába próbálom neki magyarázni, hogy tényleg csalnak valamennyit a statisztikák, attól még létezik a vírus, ami az idősebb személyekre elég veszélyes. Ennek ellenére úgy, hogy eggyütt él a párjának a szüleivel (akiknek egyébként is számos egészségügyi problémájuk van), egyszerűen felelőtlen, úgy csinája, mintha semmi se történne. A kitalált összeesküvés elméletei az oltással történő népirtásról és a többi, meg már nevetséges. Amikor családi összejövetel van mindig, mindig ezt hatja megállás nélkül, és már az én pofámról ég le a bőr a sok hülyeségtől. Hogyan próbáljam jobb belátásra bízni, ha az észérvekre nem hallgat?
2020. szept. 1. 20:48
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
22%
40: elmondhatod a véleményedet, ki akadályoz meg benne? Törölték a hozzászólásodat? Nem. Nyugodtan elmondhatod, hogy nem hiszel a vírusban, senkit nem érdekel amíg ezzel nem veszélyezteted mások egészségét és ugyanúgy elfogadod, hogy mások hisznek a vírusban, ahogyan mások elfogaják, hogy te nem hiszel, és ezért egy kis darab textilt képes vagy az arcod elé rakni anélkül, hogy cirkuszolnál és háborognál.
2020. szept. 2. 22:09
 42/47 anonim ***** válasza:
36%
Akkor nézegesd még tovább mert ugyanaz.
2020. szept. 3. 04:42
 43/47 anonim ***** válasza:
76%
Mondd meg anyudnak hogy ez nem hókuszpókusz és valóban vírusos tüdőgyulladást tud okozni. Inkább jobban teszi ha nem fázik fel és vitaminokban gazdagon táplálkozik. Így csak egy enyhe meghűléssel megúszhatja. Egyébként pedig valóban túl van tolva csak azt nem mondják hogy sajnos most ez a vírus okoz megfázásokat és ez van.
2020. szept. 3. 05:55
 44/47 anonim ***** válasza:
86%

42-es olyan raktárban dolgoztam ahol ilyesmit is tartottunk, lényegében minden raklapról ki kellett venni 1-1 pakkal el kellett küldeni minőségi bevizsgálásra, mondjuk már ránézésre tudtuk melyik a silány, mondhatni hamisítvány.

Na és jelenleg ezek a silány kínai maszkok vannak elterjedve, van amelyik a port se fogja meg, nemhogy a vízcseppeket amit kilélegzel.

De egyébként igazából a maszknak egyedül akkor lenne értelme ha egyrészt teljesen takar,tehát a benne lévő lemezkét úgy hajtod hogy az arcodhoz idomuljon. Másrészt ami fontosabb egyenletesen szépen lassan lélegeznél benne hogy a levegőt ne körbe fújd ki hanem a maszkon keresztül.

Ehelyett mi történik? Sokan megvették az amúgy is silány maszkot, a lemezkét/drótot vagy nem hajtják meg, vagy úgy hajtják hogy jó nagy rés legyen miatta (ugye könnyebb lélegezni úgy)

És mivel általában az emberek ezekben a maszkokban nem egy helyben állnak és műtenek szépen nyugodtan hanem sétálnak/beszélgetnek, így aztán a levegővétel sem úgy történik meg, simán körbe kifújják a vízpárás levegőt.

Nem mellesleg maszk ide vagy oda, ha valaki tüsszent/köhög ugyan úgy szétszórja a cuccot, ha kifújja az orrát, és a pzs átnedvesedik az ujjáig utána megfogdossa a boltban a kajákat, ugyan úgy továbbadja.

2020. szept. 3. 09:30
 45/47 anonim ***** válasza:
96%

Én viszont eüben dolgozom és hidd el ugyanolyan a mi maszkunk is mint a bolti. Mi a kórházban a covid előtt is hordtuk szóval ha valaki akkor én biztosan tudom milyen.

Elég szomorú ha valakinek nem adja ki az agya hogy miért van benne a merevítő, de pozitív vagyok és remélem hogy kevés ilyen idióta van.

Senki nem mondta hogy ha maszkban tüsszentesz nem szorhatsz kórokozót, de lényegesen kevesebbet és ez egy elég fontos tényező. Az is sajnálatos ha valaki teleköpött kézzel fogdos meg dolgokat a boltban de a normálisabbjanak van annyi esze hogy kezet fertotlenit, meg csak azt fogja meg amit meg is vesz. Plusz egyébként tárgyakon nem sokáig életképes egy vírus. Baktérium igen, vírus nem. Tehát ha te délelőtt összetaknyoztad a milka csokit a boltban én meg délután megveszem és megeszem azon már nem lesz rajta a covid.

Persze bele lehet kötni a maszkban, a kezfertotlenitobe, a hatarzarba, a másfél meterbe, mindenbe. Akármilyen intezkedeseket hoznak is semmi sem véd száz százalékosan. De a maszk hordassal, kezfertotlenitessel és egy kis józan ésszel, felelősségel a lehető legolcsobban meguszhatnank.

2020. szept. 3. 17:23
 46/47 anonim válasza:
A 4-esnek: én le is idiótáztam azt a Nyalimacit XDD
2020. szept. 3. 17:36
 47/47 anonim válasza:

Egyik tanárom mindig azt mondta hogy Hülyékkel nem vitatkozunk mert rutinból legyőznek!

Szóval engedd el! Aki hülye az mindig az marad, nem tudod meggyőzni

2021. jan. 8. 16:46
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!